Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Matówka D50

HspeedG
03-07-2006, 20:01
Mam pytanie. Chodzi o matówkę w D50. Niestety jak ostatnia niezdara zarsowałem ją podczas czyszczenia. Teraz widać straszną rysę. Pytnie: czy wie ktoś czy da się taką matówkę wymienić? Ile to może kosztować? I gdzie to zrobić?

Pozdrawiam

Michal_C
03-07-2006, 21:04
Cześć, nowa matówka kosztuje 120 PLN (nie pamiętam czy w tej cenie jest wymiana). Oczywiście mówę o serwisie Nikon'a na Postępu. Zadzwoń wcześniej i się zapytaj czy mają taką na stanie. Pozdrawiam.

HspeedG
07-07-2006, 19:47
Zadzwoniłem :) Jeżeli ktoś miałby podobny problem to już służę informacją. Wymiana matówki w Nikonie D50 to koszt około 200 zł. Takie informacje mam z serwisu Nikona na Postępu w Warszawie.

Pozdrawiam :)

mariuniu
07-07-2006, 20:01
Korzystając z okazji (temat matówek) podepnę się i zapytam: czy istnieje możliwość kupienia i wymiany orginalnej matówki d50 na matówkę z rastrem i klinem ułatwiającą tym samym manualne ostrzenie w d50? Macie jakieś wiadomości na ten temat (źródła, ceny)? Wiem że są do zdobycia takie matówki do Canonów ale co w temacie nikon d50/d70? Pozdrawiam.

Michal_C
07-07-2006, 23:49
HspeedG, to widzę, kto zadzwoni to taką ma odpowiedź o kosztach wymiany. 8) . A jak z dostępnością? Zrobią to w jeden dzień?

Marianos
16-07-2006, 20:45
witam, wymienialem matowke w serwisie NP,
przyjeli mi sprzet na 24h ale po godzinie zadzwonili ze juz gotowe.
nie zdazylem z Wa-wy wyjechac nawet i wrocilem odebrac sprzet.
koszt 113PLN z tego co pamietam... tyle ze nie chcieli lustra i matrycy wyczyscic przy okazji
bo to podobno dluuugo trwa :))
aaaa no i nie umawialem sie wczesniej specjalnie, wszedlem z biegu.