Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Matówka D50

HspeedG
    Gość

Domyślnie Matówka D50

Mam pytanie. Chodzi o matówkę w D50. Niestety jak ostatnia niezdara zarsowałem ją podczas czyszczenia. Teraz widać straszną rysę. Pytnie: czy wie ktoś czy da się taką matówkę wymienić? Ile to może kosztować? I gdzie to zrobić?

Pozdrawiam

Domyślnie Matówka ...

Cześć, nowa matówka kosztuje 120 PLN (nie pamiętam czy w tej cenie jest wymiana). Oczywiście mówę o serwisie Nikon'a na Postępu. Zadzwoń wcześniej i się zapytaj czy mają taką na stanie. Pozdrawiam.
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

HspeedG
    Gość

Domyślnie

Zadzwoniłem Jeżeli ktoś miałby podobny problem to już służę informacją. Wymiana matówki w Nikonie D50 to koszt około 200 zł. Takie informacje mam z serwisu Nikona na Postępu w Warszawie.

Pozdrawiam

Domyślnie

Korzystając z okazji (temat matówek) podepnę się i zapytam: czy istnieje możliwość kupienia i wymiany orginalnej matówki d50 na matówkę z rastrem i klinem ułatwiającą tym samym manualne ostrzenie w d50? Macie jakieś wiadomości na ten temat (źródła, ceny)? Wiem że są do zdobycia takie matówki do Canonów ale co w temacie nikon d50/d70? Pozdrawiam.

Domyślnie

HspeedG, to widzę, kto zadzwoni to taką ma odpowiedź o kosztach wymiany. . A jak z dostępnością? Zrobią to w jeden dzień?
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

witam, wymienialem matowke w serwisie NP,
    przyjeli mi sprzet na 24h ale po godzinie zadzwonili ze juz gotowe.
    nie zdazylem z Wa-wy wyjechac nawet i wrocilem odebrac sprzet.
    koszt 113PLN z tego co pamietam... tyle ze nie chcieli lustra i matrycy wyczyscic przy okazji
    bo to podobno dluuugo trwa )
    aaaa no i nie umawialem sie wczesniej specjalnie, wszedlem z biegu.

Uprawnienia umieszczania postów