PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ::: Urban Lines and Colours ::: Camrak

camrak
11-11-2008, 17:28
Teraz nieco odmiennie ... nawiazując zarazem do nurtu kwadratowych/trójkatnych kadrów na forum ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.rome.gv.krakow.pl/fotonik/au11/urban-lines-colours.jpg)

Gra światła, kształtu linii i textury tworząca urbanistyczny nocny krajobraz ... ciekawe jak to odbierzecie :)
Zapraszam do komentowania.

Seeker
11-11-2008, 17:35
Dosc ciekawe, choc jeszcze kadr bym nieco postudiowal.
Widzialbym tu wieksza spojnosc.

btw:
chyba jest do gory nogami... ;)

Sowulus12
11-11-2008, 17:37
Pierwsze co poczółem to...zawrót głowy - wzrok podświadomie szuka poziomu :) Ciekawe i bardzo niestandardowe.

Nikuś
11-11-2008, 17:52
Fajne ujęcie.. z góry(?) W tym kwadratowym baseniku ktoś się moczy ;) (?)

Szkoda, że wiał wiatr(?) albo ktoś poruszył liście.. no i samochódu nie widać ;)

Nietypowe zdjęcie jak na pokazywane przez Ciebie. Bardzo ciekawe.

.

PaweleM
11-11-2008, 18:33
krece lepetyna i krece i nie moge ogarnac o co tu biega...;-)
szukam gdzie tu poziom, gdzie gora a gdzie dol....w morde...glowa w lewo...w prawo no i nie moge zacyknac...;-)
a to tylko widok z gory pionowo w dol
bardzo interesujace doswiadczenie...:-)

borregaard
11-11-2008, 18:35
Kurnia...skręciłem kark....:mrgreen:
Ale jest OK.Podoba mi się....ciekawiej niż... zwały piachu :-D
Dobrze zrobione.
Pzdr
Andrzej

Marcin T
11-11-2008, 21:22
Ciekawe spojrzenie. Fotka zmusza do wstania z krzesła gimnastyki karku :mrgreen:

camrak
12-11-2008, 01:23
To moze powinienem zdjecie nazwać "bez żyroskopu" ;)

Seeker, kadr postudiowałem i tak to właśnie ujżałem - im dłużej się przypatrzysz tym znajdziesz więcej elementów wiążących kadr w tej własnie formie
Nikuś, /1 Z dołu było by raczej ciężko /2 W jacuzi ktośsię moczy /3 nie żałuje inaczej mozna by z goraca zdechnąć a wizjer potem zalać /4 bo to teleportujący się Deloran z BTTF był ;)
Borregaard - jednak przyznasz że zwały piachu cieszyły się wiekszym zainteresowaniem ;)

Seeker
12-11-2008, 08:56
"im dłużej się przypatrzysz tym znajdziesz więcej elementów wiążących kadr w tej własnie formie"

Nie to mialem na mysli.
Nowe tematy, przy ktorych nie masz (ktokolwiek nie ma) doswiadczenia, postrzegasz w sposob mocno uproszczony.
Cos cie zafascynuje, a z perspektywy czasu postrzegasz to zupelnie inaczej. Widzisz wiecej.
Okazuje sie, ze fascynacja byla zupelnie subiektywnym, chwilowym zauroczeniem,
a chodzi nam przeciez o wartosci (fotograficzne) bardziej uniwersalne...

Zgadlem ? ;) (nie myslisz podobnie...?)

Nie neguje wysilku wlozonego w to zdjecie, tylko namawiam do glebszej eksploatacji tematu.

Pamietasz Bombla schody ?

elix
12-11-2008, 09:34
Dla mnie jest dobrze tak jak jest - ciekawa geometrycznie kompozycja.

camrak
12-11-2008, 11:47
... Okazuje sie, ze fascynacja byla zupelnie subiektywnym, chwilowym zauroczeniem,
a chodzi nam przeciez o wartosci (fotograficzne) bardziej uniwersalne...

No w ten sposób to możemy powiedzieć o każdym zdjęciu i czekać tylko na uniwersalne arcydzieła nurtu symbolizmu :) W tej fotografii chodziło o grę geometrii i kolorystyki. Broń Panie Boże nie jest to moja maniera tożsama z literackim dadaizmem, jednak trudno aby ta fotografia niosła ze sobą dużo wyższe wartości (choć wykonana z znacznej wysokości), jej idea opiera się bardziej na odczuciach niż rozumieniu, i w tym punkcie uważam że wykonałem ją prawie perfekcyjnie :mrgreen: zauważ że wszyscy komentujący skupili sie na własnych reakcjach (pomijam ew. reakcje zwrotne.) i odczuciach widzac to zdjęcie, pominąwszy prawie kompletnie aspekty techniczno - fotograficzne. Tadaaa ;)

Piotr_ek
12-11-2008, 12:52
Witam
Ostro zakręciłeś kadrem. No ale cóż ktoś musi robić takie zdjęcia które mi sie podobają...
Pozdrawiam...

camrak
12-11-2008, 17:00
Piotr_ek no przeciez poprzednik trafnie napisał:

...btw:
chyba jest do gory nogami... ;)

To fota z gatunku - po wydruku i oprawie wieszaczek na każdym boku ;)

Szuwar
12-11-2008, 19:06
Pierwsze co poczółem to...zawrót głowy - wzrok podświadomie szuka poziomu :) Ciekawe i bardzo niestandardowe.

krece lepetyna i krece i nie moge ogarnac o co tu biega...;-)
szukam gdzie tu poziom, gdzie gora a gdzie dol....w morde...glowa w lewo...w prawo no i nie moge zacyknac...;-)
a to tylko widok z gory pionowo w dol
bardzo interesujace doswiadczenie...:-)

Kurnia...skręciłem kark....:mrgreen:
Ale jest OK.Podoba mi się....ciekawiej niż... zwały piachu :-D
Dobrze zrobione.
Pzdr
Andrzej

Dla mnie jest dobrze tak jak jest - ciekawa geometrycznie kompozycja.

W pełni się zgadzam z opiniami

To fota z gatunku - po wydruku i oprawie wieszaczek na każdym boku ;)

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Brawo. Bardzo dobra robota

camrak
13-11-2008, 13:49
Szuwar - powyższy wpis wyglada jak kupiona praca dyplomowa :D

harb
13-11-2008, 15:24
ciekawe (inne spojrzenie) a reszte dopełnia dobra kolorystyka (jak zwykle u Ciebie ) trudno tę fotkę sklasyfikować ale bardzo ciekawa praca i z ciekawościa się oglada :-D

camrak
14-11-2008, 03:46
ciekawe (inne spojrzenie) a reszte dopełnia dobra kolorystyka (jak zwykle u Ciebie ) trudno tę fotkę sklasyfikować ale bardzo ciekawa praca i z ciekawościa się oglada :-D

No też miałem zgryz czy to jeszcze krajobraz - no ale w końcu był to obraz kraju widziany z balkonu. :)

sea21
14-11-2008, 12:42
Nie daj Boże zobaczyć tą prace na kacu:mrgreen: Dobra robota:)

Pozdrawiam:)

camrak
15-11-2008, 17:30
sea21 - Oj mogło by być ryzykowne ... "chroba morska" gwarantowana ;)