PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ...

Kaśka M.
05-11-2008, 23:07
Zapraszam do komentowania...
Fotka z serii - gdzies w Irlandii zachodniej..

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

malasana
05-11-2008, 23:11
Ciekawy kadr przede wszystkim, konwersja mi sie bardzo podoba. Calosc sklada sie na bardzo interesujace zdjecie. Nie dziwie sie, ze z tytulem byl problem:)

Kaśka M.
05-11-2008, 23:15
Ciekawy kadr przede wszystkim, konwersja mi sie bardzo podoba. Calosc sklada sie na bardzo interesujace zdjecie. Nie dziwie sie, ze z tytulem byl problem:)

Ciesze ze sie podoba :-D

Odkad notorycznie zwraca mi sie uwage odnosnie WB postanowilam popracowac nad fotkami w B&W :)
I blagam nie proscie mnie o kolor, bo naprawde jest fatalny!

malasana
05-11-2008, 23:18
I blagam nie proscie mnie o kolor, bo naprawde jest fatalny!
Wiesz, madrzy ludzie powiadaja, ze punktem wyjscia do dobrego B/W jest dobry, nasycony i zrownowazony kolor. Pewnie maja racje:D Mam tylko nadzieje, ze B/W nie bylo tylko ucieczka od kiepskiego zdjecia w kolorze;)

Kaśka M.
05-11-2008, 23:34
Wiesz, madrzy ludzie powiadaja, ze punktem wyjscia do dobrego B/W jest dobry, nasycony i zrownowazony kolor. Pewnie maja racje:D Mam tylko nadzieje, ze B/W nie bylo tylko ucieczka od kiepskiego zdjecia w kolorze;)

Skoro madrzy ludzie tak powiadaja, to pewnie prawda, choc i tak liczy sie efekt koncowy :)
Kolory natomiast tej fotki zupelnie nieciekawe - dach z brzydkiej szarej blachy, trawa gdzieniegdzie wyplowiala, plachta po lewej stronie (chy jak to tam nazwac) na wozie koloru zielonego ktory totalnie nie pasuje do kolorystyki calego zdjecia.. Brzmi zachecajaco?.. :-D

malasana
05-11-2008, 23:38
Skoro madrzy ludzie tak powiadaja, to pewnie prawda, choc i tak liczy sie efekt koncowy :)
Kolory natomiast tej fotki zupelnie nieciekawe - dach z brzydkiej szarej blachy, trawa gdzieniegdzie wyplowiala, plachta po lewej stronie (chy jak to tam nazwac) na wozie koloru zielonego ktory totalnie nie pasuje do kolorystyki calego zdjecia.. Brzmi zachecajaco?.. :-D

Ok, to znaczy, ze zastana scena byla kolorystycznie nieciekawa. W takim przypadku b/w ma uzasadnienie. Mi bardziej chodzilo o hipotetyczna sytuacje, gdy przez b/w maskuje sie niedociagniecia techniczne.

sote
06-11-2008, 11:09
ciekawy kadr i BW takie jak lubie :)

Kaśka M.
06-11-2008, 16:00
A moze jeszcze ktos?..
Mozecie zjechac fotke do woli jesli sie nie podoba, tylko chcialabym uslyszec jeszcze jakies opinie...

remek
06-11-2008, 16:44
Moim zdaniem świetne zdjęcie! Osobiście przepadam i za takimi kadrami, za powrotem do B&W - generalnie super. Gratuluję.
Przy okazji zastanawiam się czy powinnaś się smucić przy okazji utraty swojego poprzedniego sprzętu - widać, że nowy dla Ciebie wyśmienicie pracuje.

pozdrawiam
Remek

Seeker
06-11-2008, 21:01
Mysle, ze do takiego ujecia BW dobrze pasuje.

nothing
06-11-2008, 21:32
Ale nikt nie skomentował co się na zdjęciu dzieje...? No, moi Drodzy... nie tylko konwersja, światło... ostrość podlęgają komentarzom. Trzeba zauważyć, że tutaj koleżanka wypatrzyła parę niezależnych, samodzielnych, a być może nawet solidnie wykształconych koni, które po skończonej robocie odpinają wypasioną furę i luźno rozmawiając, wracają do wybudowanej własnymi kopytami stajni. To jest według mnie motyw przewodni, z którym Kasia ewidentnie chciała nas zapoznać. Swoją drogą cudne zdjęcie. A oko Kaśka masz niezłe. Pozdrawiam

harb
07-11-2008, 09:04
Ale nikt nie skomentował co się na zdjęciu dzieje...? No, moi Drodzy... nie tylko konwersja, światło... ostrość podlęgają komentarzom. Trzeba zauważyć, że tutaj koleżanka wypatrzyła parę niezależnych, samodzielnych, a być może nawet solidnie wykształconych koni, które po skończonej robocie odpinają wypasioną furę i luźno rozmawiając, wracają do wybudowanej własnymi kopytami stajni. To jest według mnie motyw przewodni, z którym Kasia ewidentnie chciała nas zapoznać. Swoją drogą cudne zdjęcie. A oko Kaśka masz niezłe. Pozdrawiam

zgadzam się - lekko bym obciął prawa stronę fotki gdyż w stosunku do lewej gdzie jest obcieta bryczka, z prawej jest zbyt dużo przestrzeni i mz.to trochę przeszkadza

odnosnie twoich fotek Kasiu - to mz.masz oko fotograficzne (jak to pisze nothing) i ładną kolorystykę czytaj równiez obróbkę , pokazujesz ciekawie skadrowane miejsca

będą z Ciebie :-D "ludzie":-D

pozdrawiam :-D

remek
07-11-2008, 09:35
Ja bym nic nie ruszał bo to zdjęcie nie jest typowym landszaftem a zadatkiem na zdjęcie do dobrego, bardzo dobrego reportażu i wtedy nie są ważne perfekcyjne cięcia itd. ale umiejętność pokazania świata oczami autora. Mnie brakuje tylko jednego. To ujęcie jest trochę samotne. Ono inspiruje, budzi ciekawość ale ... brak kontynuacji. Myślę, że to zdjęcie powinno być jednym z (2-3) innych pokazujących życie gdzieś na uboczu (?) Irlandii. Wtedy całość stanowiła by spójną koncepcję zatrzymanej historii w kadrze.

Co w nim dobrego? Przede wszystkim jest inne, proste w wyrazie i pobudzające ciekawość. To nie jest zdjęcie na 5 sekund,. Mądrze przemyślany secik (niekoniecznie z tego samego miejsca) może być na prawdę mocny :)

Pozdrawiam
Remek

kh29228
07-11-2008, 19:01
jest fajnie

kulten
08-11-2008, 02:53
Bardzo ciekawe zdjęcie.

Motorniczy
08-11-2008, 05:22
Mnie sie przypomina stara szkola fotografii :) Pozdrawiam

borregaard
08-11-2008, 10:09
Powiem tak...zrób jeszcze parę fotek i ....wracaj..:-D

Pzdr
Andrzej

szczerze powiem,że nie podzielam ogólnego zachwytu i ...tyle
...ale ja dziwak jestem....

Kaśka M.
11-11-2008, 15:21
Dziekuje wszystkim za komentarze i te mile slowa, ktore wiele dla mnie znacza! :oops: