Zobacz pełną wersję : Lenovo R61 - opinie
malasana
31-10-2008, 20:23
Witam,
mam pytanie do uzytkownikow tego sprzetu. Jaka macie opinie o swoim sprzecie? Szczegolnie interesuje mnie czy laptop jest glosny i jak z utrzymaniem temperatury. Dodam, ze jestem niemalze juz zdecydowany na wersje z matryca 15.4'' WSXGA+ 1680 x 1050. Z gory dzieki!
Ja mam R61 ale 14,3". Bardzo cichutki, wentyla nie słychać wcale. Czasami chodzi kilka dni bez przerwy i nie mam problemu z pracą. Brak z kolei model 15" i również nie ma problemów. Jedyne, co zrobiłem u siebie to zmiana visty na XPka. działa duzo szybciej, wręcz "rakietowo". Generalnie POLECAM
Adam Trzcionka
31-10-2008, 21:42
R61i - cichy, pancerny, stabilny. da się z nim życ ;-)
Pancerny to nie bardzo :/ Ale ma wszystkie inne zalety Thinkpadow. Jesli tylko nie chcesz go nosic, to dobry lapek :)
w modelu R500 matryca "wmiarę" poddaje się kalibracji....
ogólnie jest przyzwoicie - stabilnie
pozdrawiam
R61i cichy, nie grzeje się, dobra bateria, jeszcze z xp wszystko działa jak trzeba, po prawie roku jestem bardzo zadowolony ;)
pzdr
malasana
01-11-2008, 12:16
Dzieki za opinie! Potwierdzacie zatem, ze to dobry wybor. Uzywam linuxa, ten laptop ma jeszcze jedna zalete - sa do niego dostepne dzialajace bez problemow sterowniki sprzetowe pod linuxa.
R61i - cichy, pancerny, stabilny. da się z nim życ ;-)
seria R, do lekkich nie należy :)
może któryc z Thinkpadów (seria T)
ostatnimi czasy przeniosłem się z T43 na T60p
i jestem zadowolony :)
choc w przypadku awarii, koszt serwisowania bardzo boli :(
downunder
01-11-2008, 22:57
Również posiadam R61, tylko w wersji 14" i potwierdzam wszystkie zalety tych laptopów, o których powyżej wspomniano.
Za te pieniądze chyba lepszego wyboru nie ma. :D
malasana
01-11-2008, 23:25
seria R, do lekkich nie należy :)
Model, ktory planuje nabyc wazy 2,8 kg, to i tak o 300g mniej w stosunku do mojego wysluzonego sprzetu, na ktorym pracuje obecnie. Dla mnie waga nie stanowi w tym przypadku problemu:)
U mnie w pracy Lenovo R61 jest około 300szt.
W zasadzie prawie działają.
Jakość się rzeczywiście poprawiła (chyba tylko z 10 się zepsuło - padały dyski i karty sieciowe na płytach).
Większość prawie non stop ma problemy z bluescreenami (ale to może wynikać z konkretnej konfiguracji - mamy tylko jeden typ konfiguracji).
Patrząc pod kątem zdjęć, to uważam, że Lenovo ma kiepskie matryce (nierównomierny kontrast, dość szybko widać jego spadek w związku z wypalaniem się matryc).
Tak prawdę mówiąc zdecydowanie lepiej wyglądają HP (pod każdym względem).