PDA

Zobacz pełną wersję : [ Makro ] Dronka Jesienna

arturborzecki
29-10-2008, 17:00
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Hej,

jestem na zwolnieniu do końca tygodnia więc sobie buszuje w ogrodzie i poszukuje dorodnych jesiennych okazów... dzisiaj mała dronka:

1.

2.

Pozdrawiam :)
Artur

Nikuś
29-10-2008, 20:05
Ciekawa kolorystyka.. ciekawy jestem, juz kiedys pytałem ale nie pamiętam :oops: , co to za obróbka, tak ogólnie..jesli to nie tajemnica? A może bez ? :)

Fajnie dronki:)

.

arturborzecki
29-10-2008, 20:41
Nikuś, akurat ta fotka była minimalnie obrabiana... tak jakoś tony sie zgrały z oświetleniem i wyszło tak jak wyszło :), a inne fotki to obrabiam głównie przez podkręcenie kontrastu, clarity i zredukowaniu saturation. Potem wrzucam na PSa i bawie sie lekko dodge & burn, potem lekkie poprawki koloru i to w sumie wszystko. Czasem też powielam warstwę, robie gaussian blur, przenikanie warstwy na Soft light i redukcja opacity na jakieś 50%... :)

Zbudowalem też sobie małe ministudio dyfuzor :) z pudełka po butach. Dyfuzorek do lamby błyskowej profesjonalny 2 warstwowy (pierwsza warstawa z chusteczki coby równo rozproszyła światło na 2 warstwę z kartki ;) jest tylko niewielka dziura w pudełku żeby obiektyw wsunać :) i ścianki są białe więc też odbijaja światło... teraz mi sie tak światło rozprasza, że prawie w ogóle nie ma odbić...

artur

borregaard
29-10-2008, 21:02
No i lux....:-D
Pzdr
Andrzej

Dark
30-10-2008, 11:00
Osobiście najlepiej pasuje mi 1. Być może jeszcze ciąłbym lekko lewą stronę. Ładna kolorystyka i praca z GO. 2 sprawia wrażenie bardziej przypadkowego kadru (owad od d... strony i centralnie skadrowany).

arachiusz
30-10-2008, 19:21
jedynka świetna , w kwadrat i centrala bym zrobił,,,,,klasa światło

kh29228
04-11-2008, 02:21
bardzo łądne kolory