Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Dronka Jesienna

Domyślnie Dronka Jesienna

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Hej,

jestem na zwolnieniu do końca tygodnia więc sobie buszuje w ogrodzie i poszukuje dorodnych jesiennych okazów... dzisiaj mała dronka:

1.

2.

Pozdrawiam
    Artur
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 09-03-2025 o 16:13 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
    Artur Borzęcki Photography
    Nikon D700 ; N24-70mm 2.8 ; N50mm 1.8 ; Sigma 150mm EX Macro ; SB 900

Domyślnie

Ciekawa kolorystyka.. ciekawy jestem, juz kiedys pytałem ale nie pamiętam , co to za obróbka, tak ogólnie..jesli to nie tajemnica? A może bez ?

Fajnie dronki

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Nikuś, akurat ta fotka była minimalnie obrabiana... tak jakoś tony sie zgrały z oświetleniem i wyszło tak jak wyszło , a inne fotki to obrabiam głównie przez podkręcenie kontrastu, clarity i zredukowaniu saturation. Potem wrzucam na PSa i bawie sie lekko dodge & burn, potem lekkie poprawki koloru i to w sumie wszystko. Czasem też powielam warstwę, robie gaussian blur, przenikanie warstwy na Soft light i redukcja opacity na jakieś 50%...

Zbudowalem też sobie małe ministudio dyfuzor z pudełka po butach. Dyfuzorek do lamby błyskowej profesjonalny 2 warstwowy (pierwsza warstawa z chusteczki coby równo rozproszyła światło na 2 warstwę z kartki jest tylko niewielka dziura w pudełku żeby obiektyw wsunać i ścianki są białe więc też odbijaja światło... teraz mi sie tak światło rozprasza, że prawie w ogóle nie ma odbić...

artur
    Artur Borzęcki Photography
    Nikon D700 ; N24-70mm 2.8 ; N50mm 1.8 ; Sigma 150mm EX Macro ; SB 900

Domyślnie

No i lux....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Osobiście najlepiej pasuje mi 1. Być może jeszcze ciąłbym lekko lewą stronę. Ładna kolorystyka i praca z GO. 2 sprawia wrażenie bardziej przypadkowego kadru (owad od d... strony i centralnie skadrowany).
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

jedynka świetna , w kwadrat i centrala bym zrobił,,,,,klasa światło

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

bardzo łądne kolory
    Mamiya + Sony

Uprawnienia umieszczania postów