Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Blinded by the lights
autograf
25-10-2008, 02:34
Blinded by the lights
http://img171.imageshack.us/img171/7461/podug7.jpg (http://imageshack.us)
co to jakaś cała seria tej dziwnej obróbki i pokazywania kostki brukowej :D wytłumacz nam o co chodzi ( jak uzyskałeś taki efekt )
Piotr_ek
25-10-2008, 11:37
to jest dobre zdjęcie...
Chciałbym aby codziennie rano jak włażę na forum coś takiego na mnie tu czekało. Od razu kawa lepiej zaczyna smakować gdy mogę pogapić się w takie foto. Może zaraz znajdą się jacyś wyznawcy prostowania architektury pogiętej przez szeroki kąt obiektywu, może ktoś się czepi że "asfaltu jest za dużo" a ja Ci powiem - stary zrobiłeś zajebistą fotę.
"Chciałbym aby codziennie rano jak włażę na forum coś takiego na mnie tu czekało."
A gdzie tu idea, misja, solidarnosc, demokracja meczenstwo...? ;) (kolejnosc zupelnie nieprzypadkowa)
Ja bym chcial, zeby wszyscy byli szczesliwi... moze i sam dalbym sie wtedy namowic ;)
Koniec offtopa !
Widze Autografie, ze probujesz pewien koncept wprowadzic w zycie ;)
Rozprasza mnie wprawdzie geometria obrazu, ale ladnie to zrobiles i
podoba mi sie bardziej, niz przypuszczalem.
Twoje ulepszenie (przeniesienie wizji na miejska ulice) tez wpadlo mi w oko.
Wniosles cos nowego i jest to bardzo trafne.
Reszta pozostaje kwestia tytulu i wyobrazni.
to jest dobre zdjęcie...
Chciałbym aby codziennie rano jak włażę na forum coś takiego na mnie tu czekało. Od razu kawa lepiej zaczyna smakować gdy mogę pogapić się w takie foto. Może zaraz znajdą się jacyś wyznawcy prostowania architektury pogiętej przez szeroki kąt obiektywu, może ktoś się czepi że "asfaltu jest za dużo" a ja Ci powiem - stary zrobiłeś zajebistą fotę.
W pełni się zgadzam. Naprawdę bardzo udane, przemyślane zdjęcie z "naturalnymi przegięciami".
Piotr_ek
25-10-2008, 13:08
A gdzie tu idea, misja, solidarnosc, demokracja meczenstwo...?
też staram się oddac raz na jakiś czas jakaś fote :)
Naprawdę bardzo fajne, mam tylko jedną uwagę.
Dlaczego dałeś to do krajobrazu a nie architektury?
Tam by mi bardziej pasowało
Wioletta
25-10-2008, 16:02
Wow! Ale fajne kolorki!
Ciekawa fotka autograf, to Sosnowiec??
Seeker, po haśle "idea....,...męczeństwo" wpadłem pod stolik i umarłem ze śmiechu. Umiesz poprawić humor. Zdjęcie bardzo, bardzo dobre.
Fajnie, ze moglem w czyms pomoc ;)
Mysle, ze jest to jednak krajobraz. Miejski. Nie eksponuje zadnej budowli w jakis szczegolny sposob.
autograf
25-10-2008, 19:46
Kochani dziękuję za dobre słowo!
@oscyp33 - to nie kostka, to taka słynna podłoga ;)
@Piotr_ek - na jutrzejszy poranek też mam Ci coś przygotować?
@Seeker - ano staram się wprowadzić (pewno myślimy o tym samym)
@jarek76 - tak jak Seeker wspomniał - to krajobraz miejski :mrgreen:
@Wioletta - to Czeladź. Ale byłaś blisko :)
borregaard
26-10-2008, 07:06
Seeker, po haśle "idea....,...męczeństwo" wpadłem pod stolik i umarłem ze śmiechu. Umiesz poprawić humor. Zdjęcie bardzo, bardzo dobre.
Nie Ty jeden....:mrgreen:
autograf
27-10-2008, 23:47
Nie Ty jeden....:mrgreen:
Taaa..
Bartek - NinoVeron
31-10-2008, 10:10
to jest droga na rynek w Czeladzi?
bo chyba mam prawie identyczną fotkę :D
Piotr_ek
31-10-2008, 15:07
@Piotr_ek - na jutrzejszy poranek też mam Ci coś przygotować?
dawaj, dawaj - lubię Twoje foty :)
adam1277
01-11-2008, 10:12
mnie się podoba te zdjęcie, i jak do tej pory najbardziej chyba ze wszystkich jakie widziełem w twoim wykonaniu
Wow! skąd ty bierzesz tą kostkę. U mnie w okolicy prawie wszędzie jest dziadowska kostka Bauma.
Zbieram na szeroki kąt :)
autograf
02-11-2008, 01:30
Wow! skąd ty bierzesz tą kostkę. U mnie w okolicy prawie wszędzie jest dziadowska kostka Bauma.
Zbieram na szeroki kąt :)
Wynająłem firmę, która zajmuję się produkowaniem i układaniem kostki.
Specjalnie na potrzeby tej foty :mrgreen:
Dzięki za komenty!
Mam mieszane uczucia.
Z jednej strony-fajna faktura ulicy.
Ta kostka brukowa nadaje zdjęciu ciekawy klimat, jednak nic poza tym.
Dla mnie super choć wyprostowałbym budynki latarnie. Ale i tak miodzio!
puchbeary
11-12-2008, 12:57
Mnie również się podoba. to jednak duża sztuka tak pokazać kawał bruku ażeby przestał byc jedynie brukiem. Obróbka również na duży plus za kolory głównie. Walące się budynki mi nie przeszkadzają - pogłębiają za to wrażenie przestrzeni.
no no no
no co mam powiedziec? gapie sie w ta fotke i im dluzej sie gapie tym bardziej mi sie podoba!
Obcialbym budynki i zostawil sama podloge :D
autograf
09-01-2009, 00:03
Obcialbym budynki i zostawil sama podloge :D
Chyba żartujesz! Aż tak zboczony nie jestem :D
Jestem zgodny ze wszystkimi - naprawdę super fotografia. Najbardziej podoba mi się kostka, że prawię mogę ją dotknąć i poczuć, a także te domy sterczące jak krzywe zęby.