PDA

Zobacz pełną wersję : Torba do d70s - Stealth Reporter D100 AW

cezarek
24-06-2006, 21:23
Mam zamiar kupić torbę na d70s +kit +70-300g. Czy ktoś może miał doczynienia z Stealth Reporter D100 AW. Potrzebuję opinij o tej torbie.. jak jest z jej wykonaniem i czy wejdzie tam coś oprócz tego zestawu. Ewentualnie mógłbym dołożyć do Stealth Reporter D200 AW albo Stealth Reporter D300 AW, ale interesuje mnie mała torba.
Proszę o opinie i ewentualne kontrpropozycje :)

turbo
24-06-2006, 23:01
Mi optymalna wydawała sie 200AW i taką też kupiłem.

Mieści się to co w stopce z drobiazgami(czytnik, zapasowe baterie, choć te do lampy z ładowarką wylądowały w osobnej torbie dopiętej z boku) i jest jeszcze miejsce np na 70-300. Moim zdaniem torba bardzo udana, przez chwile mialem plecak ale pozostałem przy tej torbie. Pokrowce przeciwdeszczowe bardzo przydatne i wygodne! Jeśli nawet keidyś dorobie sie 80-200/2.8 to zapewne bedzie on dopiety z boku torby. Do tego toploader jeśli sam korpus z jednym obiektywem i zestaw dla mnie idealny.

Przez dłuższy czas zmieniać nie zamierzam i moge z czystym sumieniem polecić :)

cezarek
24-06-2006, 23:34
turbo napisz mi jeszcze co sądzisz o sztywności torby. Bliżej jej do flaka upchanego watoliną po brzegach, czy twarda jak steropian do ocieplania ściany.
Ja mam pleca lowepro i tam jest taki wkład z sztywniejszej gąbki, ale plecak pozostaje przy pierwotnym krztałcie, jak jest z tą torbą??
Torby mają tendencję do obijania się o biodro, czy nie flaczeje od tego??

turbo
25-06-2006, 10:18
cezarek, nie jest super twarda skrzynka ale imo taka optymalna. Torba składa sie niejako z 2ch części: wkładu z obszytej gąbki, pianki czy co tam upchane (dokładnie jak w plecakach lowepro, raczej sztywnej) i materiału zewnętrznego. Nigdy nie wydawała mi się za wiotka. Obijanie o biodro można zniwelowac dopasowując długość paska. Zawsze sie troche będzie odbijać ale tej to chyba nie przeszkadza :) Nie zebym wychwalał ale na prawde cieżko sie do czegokolwiek przyczepić torba jest po prostu dobra.

amator
02-07-2006, 11:37
Podczepię się z pytaniem. W nowych modelach Stealth D AW główna pokrywa zamykana jest na suwak i klamrę a jak to wygląda przy Stealth AW bez lierki D ? Widzę tylko klamry a nigdzie nie mogę wypatrzyć suwaka.

pietrucha
03-07-2006, 09:07
w bez D rowniez jest suwak.

amator
03-07-2006, 14:20
Dzięki.