Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Torba do d70s - Stealth Reporter D100 AW

Mam zamiar kupić torbę na d70s +kit +70-300g. Czy ktoś może miał doczynienia z Stealth Reporter D100 AW. Potrzebuję opinij o tej torbie.. jak jest z jej wykonaniem i czy wejdzie tam coś oprócz tego zestawu. Ewentualnie mógłbym dołożyć do Stealth Reporter D200 AW albo Stealth Reporter D300 AW, ale interesuje mnie mała torba.
    Proszę o opinie i ewentualne kontrpropozycje
    D70s kit - w drodze|Fuji S9500|Zenek E|DCR 250 i takie tam...

Domyślnie

Mi optymalna wydawała sie 200AW i taką też kupiłem.

Mieści się to co w stopce z drobiazgami(czytnik, zapasowe baterie, choć te do lampy z ładowarką wylądowały w osobnej torbie dopiętej z boku) i jest jeszcze miejsce np na 70-300. Moim zdaniem torba bardzo udana, przez chwile mialem plecak ale pozostałem przy tej torbie. Pokrowce przeciwdeszczowe bardzo przydatne i wygodne! Jeśli nawet keidyś dorobie sie 80-200/2.8 to zapewne bedzie on dopiety z boku torby. Do tego toploader jeśli sam korpus z jednym obiektywem i zestaw dla mnie idealny.

Przez dłuższy czas zmieniać nie zamierzam i moge z czystym sumieniem polecić
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

turbo napisz mi jeszcze co sądzisz o sztywności torby. Bliżej jej do flaka upchanego watoliną po brzegach, czy twarda jak steropian do ocieplania ściany.
    Ja mam pleca lowepro i tam jest taki wkład z sztywniejszej gąbki, ale plecak pozostaje przy pierwotnym krztałcie, jak jest z tą torbą??
    Torby mają tendencję do obijania się o biodro, czy nie flaczeje od tego??
    D70s kit - w drodze|Fuji S9500|Zenek E|DCR 250 i takie tam...

Domyślnie

cezarek, nie jest super twarda skrzynka ale imo taka optymalna. Torba składa sie niejako z 2ch części: wkładu z obszytej gąbki, pianki czy co tam upchane (dokładnie jak w plecakach lowepro, raczej sztywnej) i materiału zewnętrznego. Nigdy nie wydawała mi się za wiotka. Obijanie o biodro można zniwelowac dopasowując długość paska. Zawsze sie troche będzie odbijać ale tej to chyba nie przeszkadza Nie zebym wychwalał ale na prawde cieżko sie do czegokolwiek przyczepić torba jest po prostu dobra.
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

Podczepię się z pytaniem. W nowych modelach Stealth D AW główna pokrywa zamykana jest na suwak i klamrę a jak to wygląda przy Stealth AW bez lierki D ? Widzę tylko klamry a nigdzie nie mogę wypatrzyć suwaka.
    Pozdrawiam
    Rafał

Domyślnie

w bez D rowniez jest suwak.
    "Podchodź do tematu fotografowanego miękko, na czubkach palców. Ręka w aksamitnej rękawiczce, oko jastrzębia..."
    http://www.jbstudio.eu

Domyślnie

Dzięki.
    Pozdrawiam
    Rafał

Uprawnienia umieszczania postów