PDA

Zobacz pełną wersję : Upgrades

T&T
18-10-2008, 01:02
Mam dwa pytania odnośnie programów, których nowsze wersje były kupowane w postaci upgrade, konkretnie sprawa dotyczy NX ( NX1 upgrade do NX2 ) i PS ( CS2 upgrade do CS3 ):

1. Czy po zainstalowaniu nowej wersji można odinstalować starszą?
2. Czy w przypadku ponownej instalacji na tym samym komputerze ( np. po wywrotce systemu), trzeba instalować po kolei wszystkie wesje, czy też tylko ostatnią?

Władca Pixeli
18-10-2008, 01:24
Przy poprzednich wersjach PS przy instalacji upgrade program potrzebował weryfikować oryginalną płytę CD.
Przy instalacji CS3 o ile pamiętam to zapytał się o oryginalny numer wersji PS.
W każdym razie da się od razu zainstalować najnowszą wersję z płyty będącą upgrade.

T&T
18-10-2008, 13:33
Dzięki bardzo za odpowiedź.
Jednocześnie rozumiem, że można odinstalować starsze wersje.

samek
18-10-2008, 14:28
Dzięki bardzo za odpowiedź.
Jednocześnie rozumiem, że można odinstalować starsze wersje.

Tak - możesz poprzednie wersje odinstalować.
Już przy przejściu z CS na CS2 instalator pytał tylko o numer CS - płyty nie musiałem wkładać.

T&T
18-10-2008, 15:30
Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

T&T
18-10-2008, 16:15
Odinstalowałem CS2 i wszystko jest ok, tzn. CS3 działa.
Odinstalowałem NX1. Odpalam NX2 a on żąda kodu aktywacyjnego wersji 1. Wprowadzam kod a NX2, że kod nieprawidłowy. W takim razie ponownie instaluję NX1, wprowadzam ten sam kod co przed chwilą, program przyjmuje kod. Odpalam NX2 i wszystko działa.
Trudno za tym wszystkim trafić.

Jacek S
20-10-2008, 10:49
Witam!

Jeżeli masz NX2 w wersji upgrade, to nie musisz instalować wcześniej starego NX, ale przy instalacji NX2 będziesz musiał wpisać oba kody, czyli najpierw zapyta o kod NX1 a potem o kod NX2 i to powinno wystarczyć, u mnie działało bez problemu. Chyba najlepiej tak zrobić, instalacja na czysto.