Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Upgrades

Domyślnie Upgrades

Mam dwa pytania odnośnie programów, których nowsze wersje były kupowane w postaci upgrade, konkretnie sprawa dotyczy NX ( NX1 upgrade do NX2 ) i PS ( CS2 upgrade do CS3 ):

1. Czy po zainstalowaniu nowej wersji można odinstalować starszą?
    2. Czy w przypadku ponownej instalacji na tym samym komputerze ( np. po wywrotce systemu), trzeba instalować po kolei wszystkie wesje, czy też tylko ostatnią?

Domyślnie

Przy poprzednich wersjach PS przy instalacji upgrade program potrzebował weryfikować oryginalną płytę CD.
    Przy instalacji CS3 o ile pamiętam to zapytał się o oryginalny numer wersji PS.
    W każdym razie da się od razu zainstalować najnowszą wersję z płyty będącą upgrade.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Dzięki bardzo za odpowiedź.
    Jednocześnie rozumiem, że można odinstalować starsze wersje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Dzięki bardzo za odpowiedź.
    Jednocześnie rozumiem, że można odinstalować starsze wersje.
    Tak - możesz poprzednie wersje odinstalować.
    Już przy przejściu z CS na CS2 instalator pytał tylko o numer CS - płyty nie musiałem wkładać.

Domyślnie

Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Odinstalowałem CS2 i wszystko jest ok, tzn. CS3 działa.
    Odinstalowałem NX1. Odpalam NX2 a on żąda kodu aktywacyjnego wersji 1. Wprowadzam kod a NX2, że kod nieprawidłowy. W takim razie ponownie instaluję NX1, wprowadzam ten sam kod co przed chwilą, program przyjmuje kod. Odpalam NX2 i wszystko działa.
    Trudno za tym wszystkim trafić.

Domyślnie

Witam!

Jeżeli masz NX2 w wersji upgrade, to nie musisz instalować wcześniej starego NX, ale przy instalacji NX2 będziesz musiał wpisać oba kody, czyli najpierw zapyta o kod NX1 a potem o kod NX2 i to powinno wystarczyć, u mnie działało bez problemu. Chyba najlepiej tak zrobić, instalacja na czysto.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Uprawnienia umieszczania postów