PDA

Zobacz pełną wersję : Weronika cz II

harb
14-10-2008, 14:58
druga część fotek ze studia - zapraszam

1

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img116.imageshack.us/img116/3137/dsc5128k1tw5.jpg)

2

źródło (http://img116.imageshack.us/img116/9106/dsc5135kir6.jpg)

3

źródło (http://img257.imageshack.us/img257/6771/dsc5149iy5.jpg)

4 i Bonus ,absolutny "hicior":mrgreen::mrgreen::mrgreen: sam dziadek z wnuczką - zdjęcie by Piko

źródło (http://img293.imageshack.us/img293/7623/dsc5225az1.jpg)

borregaard
14-10-2008, 15:11
No,tak..!
Inne tło,światełko...dla mnie ślicznie...
Pzdr
Andrzej

...dziadek ogolony i zadowolony....:mrgreen:
4*

zaza67
14-10-2008, 16:51
super podobami sie - fajna masz wnuczke i od razu modelke

ekonet
14-10-2008, 16:54
Januszu - jak zawsze super! Tylko na "jedynce" musisz dociąć minimalnie w prawym górnym rogu, bo coś tam jasnego zostało.
Czy to prace na zadanie tematyczne Autografa pt. "Jesienny liść"? ;)

Emilia
14-10-2008, 17:04
dziewczynka bedzie piekna kobieta!

jak dla mnie zdjecia technicznie super!

harb
14-10-2008, 17:23
Januszu - jak zawsze super! Tylko na "jedynce" musisz dociąć minimalnie w prawym górnym rogu, bo coś tam jasnego zostało.
Czy to prace na zadanie tematyczne Autografa pt. "Jesienny liść"? ;)

dzieki Krzysztofie -nie pomyslałem rzeczywiście muszę coś wybrać :-D ale widzę ze już po

pinio
14-10-2008, 17:44
Bardzo podoba mi się kolorystyka, obróbka i oczywiście modelka.

1. Mina modelki trochę nieszczęśliwa, jakby mówiła z nadzieją "Dziadku, kończmy już sesję". Moim zdaniem ciut za mocno oświetlone tło po lewej stronie. Z całej serii ostatnie miejsce.
2. Myślę, że ciut za dużo pustej góry w stosunku do dołu. Spojrzałem na "odbicie lustrzane" wzdłuż osi pionowej - mi to pomaga w odbiorze zdjęcia, jakoś tak bardziej naturalnie dla wzroku. Nie mam też przekonania do liścia na kołnierzu.
3. Super - jedynie można coś zrobić z tym cieniem, który pojawił się tuż pod noskiem.
4. Pewnie już w ramce kolejne zdjęcie na Twoim biurku stoi :) . Szkoda tej przyciętej prawej strony.

Można pozazdrościć możliwości prób w studio. Jednak światło studyjne, to inna bajka niż zwykłe błyskograty.

P.S> Wiem, czepiam się, ale tak już mam :oops:. Wypada mi tylko dodać, że gdybym sam wykonał takie to byłbym z nich zadowolony. :)

harb
14-10-2008, 19:57
Bardzo podoba mi się kolorystyka, obróbka i oczywiście modelka.

1. Mina modelki trochę nieszczęśliwa, jakby mówiła z nadzieją "Dziadku, kończmy już sesję". Moim zdaniem ciut za mocno oświetlone tło po lewej stronie. Z całej serii ostatnie miejsce.
2. Myślę, że ciut za dużo pustej góry w stosunku do dołu. Spojrzałem na "odbicie lustrzane" wzdłuż osi pionowej - mi to pomaga w odbiorze zdjęcia, jakoś tak bardziej naturalnie dla wzroku. Nie mam też przekonania do liścia na kołnierzu.
3. Super - jedynie można coś zrobić z tym cieniem, który pojawił się tuż pod noskiem.
4. Pewnie już w ramce kolejne zdjęcie na Twoim biurku stoi :) . Szkoda tej przyciętej prawej strony.

Można pozazdrościć możliwości prób w studio. Jednak światło studyjne, to inna bajka niż zwykłe błyskograty.

P.S> Wiem, czepiam się, ale tak już mam :oops:. Wypada mi tylko dodać, że gdybym sam wykonał takie to byłbym z nich zadowolony. :)

drobiazgi, Pinio - z jednym się zgadzam na 100% mogłem wystemplować cień pod noskiem na trójce (zaraz to zrobię na oryginale) z tych fotek jestem zadowolony - zresztą jak na pierwsze w studio .....:-D

dzięki za odwiedziny, pozdrawiam :-D

krystek1976
14-10-2008, 21:06
miałem okazję podziwiać modelkę i warsztat :)

Skrzat
14-10-2008, 22:46
Gratuluję możliwości no i oczywiście chęci zdobywania nowego doświadczenia.
Wg mnie wyszło bardzo dobrze jak na pierwszy raz.
Fotki super ze względu na kolorystykę (choć pierwsza "biała" seria też bardzo mi się podobała) no i oczywiście modelkę.

Jej oczy zniewalają a Wasze uczucia do siebie na bonusiku aż wylewają się z monitora.
Piszę to zupełnie poważnie i bez żadnych podtekstów. Tylko pozazdrościć takich relacji.

Piękne, gratuluję.

Marek_L
14-10-2008, 23:03
Ładna wnusia :), ładny kolor i światełko :), świetna obróbka :)

Bardzo fajne foty :)

autograf
15-10-2008, 00:55
Zdecydowanie sesja druga lepsza od pierwszej! ;) Świetną masz wnuczkę, gratuluję! Bonusik rządzi ;)

@ekonet_pth - jak zacząłem przeglądać zdjęcia, najpierw pierwsze, później drugie to też sobie pomyślałem - że klimacik pod zadanie jest :)

@harb - zadanie tematyczne na październik nie jest "po" - dobrze poszukaj ;)

Archibald
15-10-2008, 09:40
No jak zwykle - przesympatycznie ;-)

...z drugiej strony Twoja Modelka uratuje każde zdjęcie ;-)

Pozdrawiam.

piko
15-10-2008, 16:45
ehh. Gdyby tylko modelka była troszkę bardziej cierpliwa i dziadek robił wolniej zdjęcia ;)

PD71
15-10-2008, 19:59
Dla mnie rewelacja. Świetny pomysł i przeurocza modelka. Nie mogło się nie udać. Pozdrawiam

Artur
15-10-2008, 20:03
Drugie przeurocze.

harb
16-10-2008, 18:06
dziekuję :-D

elix
16-10-2008, 19:27
... Spojrzałem na "odbicie lustrzane" wzdłuż osi pionowej - mi to pomaga w odbiorze zdjęcia, jakoś tak bardziej naturalnie dla wzroku...

Muszę zapytać bo nie rozumiem: o co chodzi? Nie lepiej po prostu oglądać?

harb - poza tym "czymś" wystającym na pierwszej fotce w PG rogu czego trzeba by się pozbyć to moim zdaniem jest bardzo fajnie.
Z drugiej strony jak już zauważył archibald - ciężko zrobić gniota z taaaką modelką.

PS. Bonus też dobry - widać, że jesteś dla wnuczki bardzo ważny, a ona jest Twoim oczkiem w głowie :)

harb
16-10-2008, 21:06

harb - poza tym "czymś" wystającym na pierwszej fotce w PG rogu czego trzeba by się pozbyć to moim zdaniem jest bardzo fajnie.
Z drugiej strony jak już zauważył archibald - ciężko zrobić gniota z taaaką modelką.

PS. Bonus też dobry - widać, że jesteś dla wnuczki bardzo ważny, a ona jest Twoim oczkiem w głowie :)

Elix- to wcale nie jest tak ,trzeba sie bardzo starać żeby gniot nie wyszedł - wystarczy niewłasciwy kadr lub obróbka i fotka wyjdzie nijaka
na pierwszej fotce w rogu kończy się tło ,powinienem przyciać milimetr

pozdrawiam :-D

elix
16-10-2008, 21:29
harb - wiem, wiem - biorąc pod uwagę, że robiąc jakiekolwiek zdjęcie trzeba zwracać uwagę na 1000 różnych czynników to nie masz wcale łatwiej, bo co najwyżej na jeden "czynnik" nie musisz zwracać uwagi - nadal jednak pozostaje te 999 :)

pinio
16-10-2008, 23:14
Ale czego nie rozumiesz? Co to jest odbicie lustrzane wzdłuż osi pionowej? A może sugerujesz, żebym nie kombinował?

Jeśli chodzi o to drugie, to powiem tak. Zdjęcie bardzo przyjemne, jednak podczas jego oglądania "coś" mi przeszkadzało. Spróbowałem odbicia lustrzanego i w moim odbiorze było lepiej. Może to wynika z faktu, że w pierwszej kolejności mój wzrok przebiega od lewej do prawej, a nie odwrotnie.
Czy lepiej po prostu oglądać? Ja czasami lubię sobie poeksperymentować. A może spróbuj i Ty przeprowadzić taki eksperyment z tym zdjęciem?

elix
16-10-2008, 23:23
pinio - nie do końca zrozumiałem o co Ci chodziło w tej wypowiedzi i wolałem się upewnić. Nie bierz tego zbyt do siebie bo nie było tam żadnych podtekstów. Tak czy inaczej wydaje mi się, że czasem lepiej jest nie kombinować za bardzo i nie rozkładać zdjęć na czynniki pierwsze z dokładnością do piksela bo to trochę mz zabija emocje. Ale nie zaśmiecajmy już harbowi wątku - jakbyś chciał podyskutować to pisz na PM - ja zawsze jestem otwarty na rzeczowe dyskusje :)

pinio
16-10-2008, 23:37
pinio - nie do końca zrozumiałem o co Ci chodziło w tej wypowiedzi i wolałem się upewnić.Nie bierz tego zbyt do siebie bo nie było tam żadnych podtekstów.
Myślę, że nie ma co przechodzić w tym przypadku na PM - w końcu dyskutujemy o zdjęciach Harba:).
Spokojnie, nie doszukuję się żadnych podtekstów :)
Mam nadzieję, że dość jasno wyjaśniłem o co mi chodziło w uwadze do zdjęcia drugiego :)?

Kraftsman
17-10-2008, 11:50
Dwójka najlepsza, reszta może być. No i ten charakterystyczny maślany wzrok dziadka z roztopionym sercem na trójce...

harb
17-10-2008, 19:40
Dwójka najlepsza, reszta może być. No i ten charakterystyczny maślany wzrok dziadka z roztopionym sercem na trójce...

nie da się ukryć - kupiła mnie całkowicie:-D