Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Czerwone rowery
I ja chciałem mieć swoje łódeczki. Temat chyba mnie przerósł, albo po prostu nie jest "moim tematem". Poniżej chyba najlepsze zdjęcie z tego pleneru. Ciekawym Waszych opinii.
Zmierzch dnia i lata - Jezioro Białe.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/10/1657956-1.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/1657956.jpg)
borregaard
14-10-2008, 11:59
Nie odnoszę się do jakości ,kadru itp..nie widzę tu krajobrazu...:wink:
Pzdr
Andrzej
No tak, ale ciężko niestety o lepszą kategorię. Jeśli znajdzie się moderator, który potrafi umiejscowić zdjęcie lepiej - niech działa. ;)
widzisz, o takim zdjeciu ciezko jest pisać. Niby nie jest ono złe. Niby wszystko na nim widać. jest ostre. ma dobre kolory. I nawet jakieś próby artu - winieta ;-)
Ale jednoczesnie jest tak obojętne emocjonalnie jak proszek do prania.
ps. ale gdyby tak z nieco wyzszej perspektywy pokazac lnie pomostów na tle wody - mogłby powstać ładny minimalistyczny kadr, tak myśle...
widzisz, o takim zdjeciu ciezko jest pisać. Niby nie jest ono złe. Niby wszystko na nim widać. jest ostre. ma dobre kolory. I nawet jakieś próby artu - winieta ;-)
Ale jednoczesnie jest tak obojętne emocjonalnie jak proszek do prania.
ps. ale gdyby tak z nieco wyzszej perspektywy pokazac lnie pomostów na tle wody - mogłby powstać ładny minimalistyczny kadr, tak myśle...
Nie zrozumiałem całości przekazu, ale mniemam, że powinienem skoczyć w te odmęty ze swoim Nikonem przywiązanym do szyi, coby szybciej na dno ściągał... :) "Obojętne emocjonalnie jak proszek do prania"... mocne słowa. :)
Winieta sama ze szkła - na żadne arty się nie siliłem. ;)
Aha - wyżej się nie dało - szczudeł nie opanowałem, szyja nie chce się wyciągać...
Nie zrozumiałem całości przekazu, ale mniemam, że powinienem skoczyć w te odmęty ze swoim Nikonem przywiązanym do szyi, coby szybciej na dno ściągał... :) "Obojętne emocjonalnie jak proszek do prania"... mocne słowa. :)
Winieta sama ze szkła - na żadne arty się nie siliłem. ;)
Aha - wyżej się nie dało - szczudeł nie opanowałem, szyja nie chce się wyciągać...
widzisz, mówiłem, ze ciężko sie pisze...
Ale faktycznie, może ja czegos nie zrozumiałem - to jest zdjęcie z podwójnym dnem (emocjonalnym) ?
Jak ktoś lubi i czuje potrzebę, to zawsze sobie opowieść dorobi :) Podchwytliwe jakieś te pytania. :P
chyba ta ławka przeszkadza, moim zdaniem zaburza kompozycje.
z kolei na pierwszym planie - pomostach - brakuje jakiegoś punktu zaczepienia.
Ja bym zamiast ławki dał w tym zdjęciu jakąś osobę. Chyba właśnie brakuje na tym zdjęciu osoby.
Pozdr.