Zobacz pełną wersję : BF/FF Pomocy
adam_wad
19-06-2006, 10:52
Wiem że temat był pewnie wałkowany ale szukam dziś dość długo i ni emoge znaleźć
TEST FF/BF w d70
wiem że był gdzieś opis po polskiemu jak to zrobić jeśli można to prosze o linka
po za tym pytanie
czy serwis po gwarancji reguluje za darmo i ile to trwa i czy tylko warszawa
Aparat kupiony z drugiej ręki
Wszak nie po polsku ale test jest http://www.focustestchart.com/chart.html
adam_wad
20-06-2006, 09:00
A jak z regulacją wtedy jest ?
Przyznam że w archiwum jest za dużo wątków z BF/FF, ciężko to przeszukać. Pamiętak jednak, że był kiedyś doklejony taki test do wydruku. A może się mylę. Skorzystał bym chętnie, bo coś ostatnio się zaniepokoiłem swoim kitem szczególnie przy otwartej na maxa przysłonie. Z góry dzięki za info.
Al Bundy
21-06-2006, 14:04
Przecież Kubelt podał wam linka - tam jest wszystko łącznie z tablicą do pobrania...wystarczy "posuwaczek" przesunąć :)
OK OK. po otworzeniu linku za pierwszym razem zniechęcił mnie długi tekst po angielsku przez który nie chciałem się przebijać. Po co wywarzać otwarte drzwi? Pamiętałem że był gdzies podklejony polski tekst z krótkim opisem i kartką do wydruku. Ale ok, póżniej scroll myszki zadziałał i druknąłem tylko kartkę ddo testu. Nie czytałem jeszcze tekstu, ale chyba jak pmiętam wystarczy zrobić fotki tej kartki pod kątem 45'? Mam nadzieję, że nie musi to być idalnie taki kąt bo nie mam statywu.
Litości, oprócz długiego tekstu po angielsku sa obrazki.
Tak na marginesie im częściej będziesz "przebijał" sie przez długie teksty - gwarantuje każdy kastepny bedzie "krótszy" - warto spróbować.
Zgadzam się, ale jak mogłem zaoszczędzić czasu to chciałem spróbować. A co do obrazków to też jasna sprawa - tylko że mój scroll za pierwszym razem tak daleko nie powędrował - jak już napisałem, zniechęciłem się do długiego tekstu skoro pamiętałem o tym że kiedyś widziałem krótki po polsku. Myśle że szkoda ten temat rozwijać - dzięki
adam_wad
21-06-2006, 16:41
Ale co jeśli jest zły focus gdzie to ustawić i czy to za darmo ?