PDA

Zobacz pełną wersję : jump :)

monkey8
08-10-2008, 05:58
wietam......
wlasnie sie rozprawiczam i nie wiem czy dobrze wstawiam zdjecie z imprezki malej, na pewnym portalu strasznie mnie zjechano za to zdjecie ze z lampa ze cos tam jeszcze wiec zapytam fachowcow co w tym zdjeciu nie tak wiem ze moze przeszkadzac kotarka i chyba wieszak z jakiemis kurtkami no i moze to ze lampa tez nie jakas za pare setek tylko zwykly manual za grosze ale co jeszcze ?? czekam na opinie

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img135.imageshack.us/img135/83/2350950aaaaaob2.jpg)

jacek.gold
08-10-2008, 07:57
Nie wiem co tytuł ma do zdjecia jak również nie bardzo rozumiem cóż tak fascynującego jest w dłubaniu w zębach że warto to zdjęcie publikować.
Moim zdaniem lampa jest najmniejszym przewinieniem w tym zdjęciu a znacznie większym jest jego publikacja

The Structorr
08-10-2008, 08:12
co w tym zdjeciu nie tak wiem ze moze przeszkadzac kotarka i chyba wieszak z jakiemis kurtkami no i moze to ze lampa tez nie jakas za pare setek tylko zwykly manual za grosze

Zapytam tak, co może podobać się w tym przypadkowym prawdopodobnie pstryku? Źle naświetlana laska, dłubiąca sobie w zębach, trafiona lampą w twarz. IMO szkoda miejsca na HDD

ps. Masz całkiem przyzwoity sprzęt, poczytaj trochę podstaw, pooglądaj zdjęcia innych, potrenuj nieco i wtedy pokażesz nam DOBRE zdjęcia.

Archibald
08-10-2008, 08:16
...lampa tez nie jakas za pare setek tylko zwykly manual za grosze...

A co to ma do rzeczy? Na temat zdjęcia się nie wypowiem, bo nic nie widzę - jest tak ciemne. Można to podciągnąć, ale na przyszłość proponuję jednak mocniej doświetlać i zmiękczyć światło poprzez odbicie go o cokolwiek, np. sufit, a także wydłużyć czas - po co stosować 1/250 w ciemnym pomieszczeniu?

hddk
08-10-2008, 08:35
Tylko i wyłącznie do działu Kosz się nadaje

kobyll
08-10-2008, 14:06
Nie tłumacz cienkiego zdjęcia tanią lampą.... My całe wesela robimy starym manualnym SunPakiem za którego dałem niecałe 200zł....

Alexandrix
08-10-2008, 16:07
Nie no to zaczyna być męczące. Osobiście uważam, że należy się zastanowić nad tym czy zdjęcie publikować, czy nie, a widzę, że na forum coraz częściej pojawiają się te "super fotki" z prośbą o konstruktywną krytykę. Może moderator powinien kasować takie wątki, albo zróbmy dział dla "zupełnie zielonych".

malibu
08-10-2008, 16:42
prowokacja ? - zdjęcie nie jest złe jest jest bardzo złe - powinno być skasowane jeszcze w aparacie , jeżeli ma dla Ciebie jakąś wartość sentymentalna to oki - ale dla mnie tu niema nic do oglądania

artful
08-10-2008, 17:03
prowokacja:-)

mirroo
08-10-2008, 17:36
jako zielony zupełnie stwierdzam, że to zdjęcie to zwykły pstryk. nic nie opowiada, niczzym się nie wyróżnia. nie podoba mi się i tyle.
pozdrówka.

monkey8
08-10-2008, 18:21
dziekuje za wyczerpujace wypowiedzi jestem za by skasowac post by nie zasmiecac forum moze nastepne ktore wstawie bedzie lepsze....

artful
08-10-2008, 18:29
monkey8,
tobie się podoba to zdjęcie?

kobyll
08-10-2008, 19:06
Przecież mająć jakąkolwiek małpke wystarczy ustawić ją na AUTO i wypluje lepsze zdjęcie. Naprawde nie masz samokrytyki w sobie?

monkey8
08-10-2008, 23:14
w dalszym ciagu przyjmuje na klate wszystkie krytyki pisac pisac pisac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dziekuje bardzo wszystkim

DonMaliniacco
09-10-2008, 01:45
wietam......
wlasnie sie rozprawiczam i nie wiem czy

Tak to własnie bywa za pierwszym razem... nie wiesz, czy Twoje już, to już, czy jej tak samo i czy... (o zgrozo - bo jakże) wogóle było... następnym razem rodziców nie będzie w domu.. kamerę ustawicie na statywie, Piotr Rubik wdzięcznie popłynie z glosnikow delikatnie muskając wyobraźnię (mówią, mówią mi..) sprawi, że nawet ten makaron między zębami będzie bez znaczenia...

monkey8
09-10-2008, 09:07
choc moze nie jestem za zeby usunac to zdjecie z forum... moze niech zostanie i bedzie przstroga dla innych by nie umieszczac takich zrobionych malpka w sytuacji przypadkowych psrtyk'niec. :)