PDA

Zobacz pełną wersję : Tuning sabiny...

Lucid
01-10-2008, 08:19
Witam. Czy ktoś próbował wywalic ten przycisk z pod gumki zeby mozna było sobie spokojnie krecic lampą a nie za kazdym razem wciskac gumke jak chce przestawic lampe?? Da sie z tym zyc ale mnie to denerwuje...Jakies pomysły??

Ewentulnie moze ktoś rozbierał lampe i wie jak to zrobic to podejme sie tego. Pozdrawiam!!

pebees
01-10-2008, 08:33
Przekręć raz nie wciskając tego przycisku...

R
01-10-2008, 08:53
no i pozniej przy pionowych zdjeciach palnik bedzie mu opadal w dol i swiecil w podloge :D

Yoora
01-10-2008, 09:21
no i pozniej przy pionowych zdjeciach palnik bedzie mu opadal w dol i swiecil w podloge :D

Ale nie będzie musiał wciskać gumy, skoro go denerwuje :):):)

JK
01-10-2008, 09:24

A może on właśnie takie zdjęcia robi i na tym mu zależy. :-D

MARTINK
01-10-2008, 20:49
Jednym slowem nikt nie probowal...

Niel lepiej po prostu nie kombinowac ??

Jak nie swedzi to nie drapac.

Grzybu
01-10-2008, 21:19
W SB600 można kręcić bez przycisku. Tzn jakoś specjalnie nie próbowałem, ale zdarzało mi się że palnik przekrzywił się sam (tzn nie sam z siebie, ale np podczas wyciągania z torby). Z tego co zauważyłem, to przycisk był potrzebny tylko do przekręcenia z pozycji "na wprost". Z resztą gdy lampa wraca to tej pozycji to mam wrażenie że jakoś się tam zatrzaskuje.

Majek
01-10-2008, 23:10
No przeciez to oczywiste jest. Przycisk należy wcisnąć, żeby obrócić palnik w górę od położenia 0, oraz na boki od położenia 0. Jak już się wychyli, to palnikiem można ruszać bez wciskania przycisku. Nie mówcie, że wduszacie przycisk przy kazym ruchu?
Natomiast nie zmienia to faktu, ze blokada i mnie denerwuje. Bo żeby przekręcić palnik o 180 stopni w poziomie z pozycji "na lewo patrz" do pozycji "na prawo patrz", trzeba pokonać punkt 0. Wtedy lapie blokada, trzeba wcisnąć przycisk i dopiero dalej kręcić. Czasem chce to szybko zrobić (np. gdy stawiam aparat do pionu i chce odbić światło od sufitu) i nie do końca wdusze przycisk zwalniający blokade i palnik potrafi mi utknąć w położeniu 0.

Lucid
04-10-2008, 07:08
Majek qrde ja przy każdej zmianie pozycji gniotłem ten przycisk, mysle ze po tym jak mnie oświeciłes chyba dam sobie spokój z grzebaniem w lampie:)

amirez
04-10-2008, 19:12
Pytanie typu - mam starą małpkę, da radę przerobić na D3?

Lucid
04-10-2008, 20:44
Pytanie typu - mam starą małpkę, da radę przerobić na D3?

Nie widze sensu w tym co napisales...mogłes sie powstrzymac bo nic nie wniosłes do tematu. Jak bys przeczytał post wyżej cos napisałem i jeszcze sie nad tym zastanowił wywnioskowałbys ze to oznacza koniec tematu. Pozdrawiam!!