Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Tuning sabiny...

Witam. Czy ktoś próbował wywalic ten przycisk z pod gumki zeby mozna było sobie spokojnie krecic lampą a nie za kazdym razem wciskac gumke jak chce przestawic lampe?? Da sie z tym zyc ale mnie to denerwuje...Jakies pomysły??

Ewentulnie moze ktoś rozbierał lampe i wie jak to zrobic to podejme sie tego. Pozdrawiam!!
    никон

pebees
    Gość

Domyślnie

Przekręć raz nie wciskając tego przycisku...

Domyślnie

no i pozniej przy pionowych zdjeciach palnik bedzie mu opadal w dol i swiecil w podloge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no i pozniej przy pionowych zdjeciach palnik bedzie mu opadal w dol i swiecil w podloge
    Ale nie będzie musiał wciskać gumy, skoro go denerwuje
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    A może on właśnie takie zdjęcia robi i na tym mu zależy.
    Jacek

Domyślnie

Jednym slowem nikt nie probowal...

Niel lepiej po prostu nie kombinowac ??

Jak nie swedzi to nie drapac.

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

W SB600 można kręcić bez przycisku. Tzn jakoś specjalnie nie próbowałem, ale zdarzało mi się że palnik przekrzywił się sam (tzn nie sam z siebie, ale np podczas wyciągania z torby). Z tego co zauważyłem, to przycisk był potrzebny tylko do przekręcenia z pozycji "na wprost". Z resztą gdy lampa wraca to tej pozycji to mam wrażenie że jakoś się tam zatrzaskuje.

Domyślnie

No przeciez to oczywiste jest. Przycisk należy wcisnąć, żeby obrócić palnik w górę od położenia 0, oraz na boki od położenia 0. Jak już się wychyli, to palnikiem można ruszać bez wciskania przycisku. Nie mówcie, że wduszacie przycisk przy kazym ruchu?
    Natomiast nie zmienia to faktu, ze blokada i mnie denerwuje. Bo żeby przekręcić palnik o 180 stopni w poziomie z pozycji "na lewo patrz" do pozycji "na prawo patrz", trzeba pokonać punkt 0. Wtedy lapie blokada, trzeba wcisnąć przycisk i dopiero dalej kręcić. Czasem chce to szybko zrobić (np. gdy stawiam aparat do pionu i chce odbić światło od sufitu) i nie do końca wdusze przycisk zwalniający blokade i palnik potrafi mi utknąć w położeniu 0.

Domyślnie

Majek qrde ja przy każdej zmianie pozycji gniotłem ten przycisk, mysle ze po tym jak mnie oświeciłes chyba dam sobie spokój z grzebaniem w lampie
    никон

Domyślnie

Pytanie typu - mam starą małpkę, da radę przerobić na D3?
    Tutaj jest... podpis

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów