PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] moze teraz lepiej?

dugi2000
04-06-2006, 09:08
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img301.imageshack.us/img301/2520/1747149ow.jpg)

c2h5oh
04-06-2006, 13:10
Hmm.. srednio jest.
-Straszny chaos w kadrze - wiele z tla odciaga od zasadniczego tematu.
-Za duza glebia ostrosci to jeszcze pogarsza.
-Obciete stopy
-Przy takiej pozie i szerokim kacie nogi wyszly nieproporcjonalnie duze
-Cien na twarzy kradnacy jedno oko
-Centralny kadr

Al Bundy
04-06-2006, 13:30
A do tego szum jak holera i brak ostrości... Po co takie ISO?

kwasik
04-06-2006, 14:38
tak, za duza GO, za centralnie, bałaganiarskie tło, lekko nieostro, kadr zryoany, modelka zdecydowanie zostaje, zadbaj o tło i kadr i stronę techniczną a bedzie dobrze ;)

dugi2000
04-06-2006, 14:40
Pierwsze moje foty ZENITEM a i lab spieprzył sprawę... Następne robiłem już Nikonem i na owoce tej pracy przyjdzie mi poczekać jeszcze ze 2 dni;]

Imago
04-06-2006, 15:00
Pierwsze moje foty ZENITEM a i lab spieprzył sprawę...

Twoje tłumaczenie jakoś do mnie nie przemawia.

Tyle o twojej wypowiedzi a teraz przejdę do zdjęcia:

Tło wyglada na poruszone, modelka też ujęta w sposób który jej urody nie dodaje. Głębia ostrości ni w pięć, ni w dziewięć - albo w tle ostro jak brzytwa albo maksymalnie rozmyte - jeśli chciałeś pokazać modelkę to rozmyć albo inaczej kadrować. Reasumując: mogło być fajnie, jest nijako.

Poza tym po co umieściłeś zdjęcie w nowym wątku? Starczyło wyedytować post w poprzednim.

P.S. Ton tej wypowiedzi nie jest atakujący... jeżeli ktoś tak ją odebrał to zapewniam, że mu się tylko wydaje 8).

Leon13th
04-06-2006, 17:45
Z tą GO to przesadziłeś aż za bardzo,ładnie by to wyglądało przy f/1,8 (maxymalnie do f/4).Skasrowym bym sama modelke,poza tym co ma piernik do wiatraka,to czym robisz nie wpływa na zdjęcie (chodzi mi tylko o korpus).Szkoda że przyciołeś nogi.

Arashi20
04-06-2006, 17:53
Nie wiem foto mi nie pasi po:
1- jest mdłe
2- nie ma ostrosci, zdecyduj sie albo ostre, albo po czesci zamazane (mnie oczy bola od patrzenia)
3-kadr to podstawa pokazania czegoś co z fotografowaleś
4-mogleś po kombinować z ułozeniem modelki.

Co do tłumaczenia się, tylko winny się tłumaczy :D. Więc lepiej nie wykrecaj się że foto laboratorium ci negatyw zwaliło. No to po co go wstawiać na forum :D.
A propo ja również fotografuje Zenitem lecz TTL ;), ale robie na nim tylko B&W foty i do szkoły barwne :).

PS: Trenuj ;), duzo i nie tłumacz się :)