Zobacz pełną wersję : AF-S 80-200 czy 70-200VR
Przeczytałem chyba wszystko na temat tych szkieł co tutaj zostało napisane. Mam możliwośc kupna obu w stanie jak nowy w podobnej cenie ( +/- 4 tys zł ) Którego byście wzieli ? :-)
jeśłi cena ta sama i stan ten sam, to nie ma się co zastanawiać, tylko brać 70-200VR :)
ps
Sam mam AF-S 80-200 i miałem okazję podpinać i porównywać 70-200VR.
Jedyna wyraźna róznica, jaką zauważyłem w obrazie, to przyjemniejszy i ładniejszy (bardziej miękki, "miodowy") bokeh w AF-S 80-200 :)
Wiem, że które nie kupię będę zadowolony:-) Natomiast na temat AF-S nie udało mi się znaleźć ani jednego złego słowa a na 70-200VR owszem ( chociaż wiem, że to nieuzasadnione opinie :) )
... to przyjemniejszy i ładniejszy (bardziej miękki, "miodowy") bokeh w AF-S 80-200 :)
To pewnie kwestia gustu bo wg mnie jest odwrotnie :)
...Natomiast na temat AF-S nie udało mi się znaleźć ani jednego złego słowa...
AF-S jest cięższy i brak mu VR ;)
To pewnie kwestia gustu bo wg mnie jest odwrotnie :)
to nie tylko moje zdanie, ale przede wszystkim właściciela porównywanego 70-200VR :)
w wolnej chwili odszukam fotki porównawcze i pokażę :)
Przeczytałem chyba wszystko na temat tych szkieł co tutaj zostało napisane. Mam możliwośc kupna obu w stanie jak nowy w podobnej cenie ( +/- 4 tys zł ) Którego byście wzieli ? :-)
Miałem ostatnio zamiar kupić nowego AF 80-200, ponieważ używany AF-S lub 70-200 VR jest nie do zdobycia.
Jeżeli zakupisz jednego z nich, to czy drugi będzie również na sprzedaż? Jeżeli tak, to jestem zainteresowany :-)