Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie AF-S 80-200 czy 70-200VR

Przeczytałem chyba wszystko na temat tych szkieł co tutaj zostało napisane. Mam możliwośc kupna obu w stanie jak nowy w podobnej cenie ( +/- 4 tys zł ) Którego byście wzieli ?

Domyślnie

jeśłi cena ta sama i stan ten sam, to nie ma się co zastanawiać, tylko brać 70-200VR

ps
    Sam mam AF-S 80-200 i miałem okazję podpinać i porównywać 70-200VR.
    Jedyna wyraźna róznica, jaką zauważyłem w obrazie, to przyjemniejszy i ładniejszy (bardziej miękki, "miodowy") bokeh w AF-S 80-200
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Wiem, że które nie kupię będę zadowolony Natomiast na temat AF-S nie udało mi się znaleźć ani jednego złego słowa a na 70-200VR owszem ( chociaż wiem, że to nieuzasadnione opinie )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    ... to przyjemniejszy i ładniejszy (bardziej miękki, "miodowy") bokeh w AF-S 80-200
    To pewnie kwestia gustu bo wg mnie jest odwrotnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez verus Zobacz posta
    ...Natomiast na temat AF-S nie udało mi się znaleźć ani jednego złego słowa...
    AF-S jest cięższy i brak mu VR

Cytat Zamieszczone przez tzk Zobacz posta
    To pewnie kwestia gustu bo wg mnie jest odwrotnie
    to nie tylko moje zdanie, ale przede wszystkim właściciela porównywanego 70-200VR
    w wolnej chwili odszukam fotki porównawcze i pokażę
    Ostatnio edytowane przez wigi ; 28-08-2008 o 19:02
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez verus Zobacz posta
    Przeczytałem chyba wszystko na temat tych szkieł co tutaj zostało napisane. Mam możliwośc kupna obu w stanie jak nowy w podobnej cenie ( +/- 4 tys zł ) Którego byście wzieli ?
    Miałem ostatnio zamiar kupić nowego AF 80-200, ponieważ używany AF-S lub 70-200 VR jest nie do zdobycia.
    Jeżeli zakupisz jednego z nich, to czy drugi będzie również na sprzedaż? Jeżeli tak, to jestem zainteresowany

Uprawnienia umieszczania postów