Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ot, taki standardzik...

Majek
20-08-2008, 00:48
Pamiątkowo z wakacji...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://yaa.killer.radom.net/zdjecia/71.jpg)

Można kopać. ;-)

Seeker
20-08-2008, 02:23
"Można kopać."

Jakos nie lubie przemocy... ;)

Majek
20-08-2008, 02:34
Aż tak źle? :mrgreen:

swiatlo
20-08-2008, 02:35
Aż tak źle?
Ja bym powiedział że technicznie nie jest źle, ale kompozycjnie i kreatywnie to po prostu normalne zdjęcie normalnego zachodu.

Majek
20-08-2008, 02:53
Ja bym powiedział że technicznie nie jest źleWiesz, nie spodziewałem się zobaczyć komentarzy typu "O stary, ale zaj....ta fota". ;-) Chciałem się właśnie dowiedzieć, czy poradziłem sobie technicznie z tego rodzaju tematem. Ciągle się uczę, ciągle zdobywam doświadczenia. A warstwa techniczna jest przecież podstawą do zrobienia dobrego zdjęcia. Może kiedyś?

kompozycjnie i kreatywnie to po prostu normalne zdjęcie normalnego zachodu.Patrz tytuł wątku. ;-) Jeżeli chodzi o kompozycję, to niestety nie miałem większego wpływu na układ chmur itd... ;-) A i tak był to jeden z ciekawszych zachodów, jakie miałem okazję oglądać podczas dwutygodniowego pobytu na wybrzeżu. Bo zazwyczaj bylo czyste niebo z żarówą nad horyzontem. Nuda, Panie... ;-) A ten kadr spodobał mi się o tyle, że fajnie sie "rozwarstwił" na 3 kolory. Tylko dlatego zdecydowałem się go pokazać. Bo jest ładny (przynajmniej w mojej skali ładności :-) ).

Dzięki za uwagę.

harb
20-08-2008, 08:22
powiem Ci jak ja bym się starał zrobić to zdjęcie -chodzi mi o kompozycje ,bo technicznie i kolorystycznie wydaję się być ok .
ja bym zrobił albo bardzo waski pas wody np.tylko 1/10 całego kadru skupiając się na tych pięknych warstwach nieba
(bo rozumiem że piasku czy tez kamienistej plazy nie chciałeś uwieczniać) i zrobiłbym całkowity pion lub takie same proporcje w poziomie

ale jest to tylko moja wersja i nie musi być żadnym przepisem na fotkę - pozdrawiam :-D

december
20-08-2008, 09:12
strasznie pusto:)