PDA

Zobacz pełną wersję : Weronika i zachód

harb
17-08-2008, 11:16
ze spaceru z Weroniką w czasie zaczynającego sie właśnie zachodu

1

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img187.imageshack.us/img187/6685/dsc0843gl2.jpg)

2

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img292.imageshack.us/img292/1986/dsc0841org1pa6.jpg)

Majek
17-08-2008, 11:30
Ouu... Zdecydowanie najmniej korzystne z pośród wszystkich zdjęć Weroniki, jakie pokazałeś... Po pierwsze i najważniejsze - za mało Weroniki w Weronice (naubierana jak ludek z Michelina ;-) ) A po drugie, to te "śmieci" na brzegu... Hmm...
Ale ładne kolorki za to.

harb
17-08-2008, 11:39
Ouu... Zdecydowanie najmniej kożystne z pośród wszystkich zdjęć Weroniki, jakie pokazałeś... Po pierwsze i najważniejsze - za mało Weroniki w Weronice (naubierana jak ludek z Michelina ;-) ) A po drugie, to te "śmieci" na brzegu... Hmm...
Ale ładne kolorki za to.

dlatego w albumie ----- bo smiesznie ,fikuśnie i w słodkich kolorkach ,po prostu inaczej

pozdrawiam :-D

Zbigniew
17-08-2008, 17:36
A moim zdaniem zabrakło niestety światła. Zdjęcie byłoby chyba o wiele ciekawsze, gdybyś miał instalację typu jedna lampka zdalna ustawiona poza prawą stroną kadru i błyskająca na lewo. I chyba ciaśniej kadrować wtedy byłoby też korzystniej.

harb
17-08-2008, 17:47
A moim zdaniem zabrakło niestety światła. Zdjęcie byłoby chyba o wiele ciekawsze, gdybyś miał instalację typu jedna lampka zdalna ustawiona poza prawą stroną kadru i błyskająca na lewo. I chyba ciaśniej kadrować wtedy byłoby też korzystniej.

kłóci sie to z moją wizją Weroniki połączonej z tymi kolorkami w tle (już prawie był zachód) zerwał sie zimny wiatr
stąd na główce kapturek - bocznej lampki nie byłoby nawet gdzie ustawić (pole namiotowe w Chałupach)
dla mnie fotki mają wartość ,trudno jezeli nie przypadły do gustu większosci ,nie oznacza to jednak ze nie liczą się wasze opinie ----- licza się i to bardzo ,dla mnie to kolejna lekcja fotografii

Zbigniew
17-08-2008, 17:51
Ależ oczywiście to nie jest tak, że ktokolwiek się tutaj za cokolwiek obrazi. Dyskutujemy sobie o technikaliach, detalach, o tym jak ktoś coś by zrobił - zupełnie nie ma to związku z wartością emocjonalną zdjęć.

lechupe
17-08-2008, 19:40
zgodze sie z harbem, ze tu akurat nie chodzi o światło. Tu przede wszystkim gra te - sorry - kiczowate zestawienie kolorów, zaczynajac od fioletowo-żóltego nieba, poprzez jagodowy blezerek, kończywszy na czerwonych butkach...

2-ka gorsza głównie za sprawą niedbałego kadrowania.

Archibald
18-08-2008, 13:19
Kolorki słodziutkie ;-) Kadry - dwójka byłaby dla mnie lepszejsza, gdyby nie ucięty bucik i... może jednak Weronika bardziej po lewej... ;-)

A w ogóle... ja Cię... D3... :roll:

;-)

Maciej
18-08-2008, 13:34
Jak dla mnie jedyna baaaardzo dobra!
A co do poprzednich zdjęć, to masz piękną córkę! Gratuluję!

ADAM1
18-08-2008, 13:42
ze spaceru z Weroniką w czasie zaczynającego sie właśnie zachodu

Ślicznie, jeno coś mi tu pachnie filterkami od NIKa do NXa.

Nareszcie coś bardzo "po mojemu".:D

mihow
18-08-2008, 13:49
Dwójeczka fajna.
Na jedynce strzasnie przeszkadzają mi te "śmieci" w dole :)

Vodafone
21-08-2008, 20:58
A moim zdaniem jedyneczka daje radę ;-)

fjerzy
21-08-2008, 21:11
Pierwsze rozczula, choć faktycznie Weroniki tu niewiele, a w drugim - no nie lubię takiej kompozycji kadru i już :).

swiatlo
22-08-2008, 01:50
Brdzo słodkie. Bardzo lubię tylne światło w portretach. Sto razy bardziej niż przednie.
Co do kadrowania to można zawsze inaczej, można ciaśniej, można to i owo, jak ktoś się uprze to wszędzie coś znajdzie do poprawy, ale to nie o to chodzi. To dział rodzinno-albumowy, tutaj się nie komentuje artyzmu.
Chociaż rzeczywiście jakby inaczej to pokadrować to z tym pięknym tylnym oświetleniem by wyszło nawet lepiej niż ta druga seria Weroniki.

adrian
22-08-2008, 07:57
Miałeś trudne światło i trochę mocno powyciągałeś cienie, przynajmniej tak mi to wygląda. Doświetlenie lampą mi tu nie pasuje w ogóle do koncepcji ;) Zbyszek by teraz wszystko doświetlał ;)

Ale nic więcej nie piszę, harb i tak mnie nie lubi, bo nie wrzucam fotek tylko mu dogaduję ;)

harb
22-08-2008, 13:41
Miałeś trudne światło i trochę mocno powyciągałeś cienie, przynajmniej tak mi to wygląda. Doświetlenie lampą mi tu nie pasuje w ogóle do koncepcji ;) Zbyszek by teraz wszystko doświetlał ;)

Ale nic więcej nie piszę, harb i tak mnie nie lubi, bo nie wrzucam fotek tylko mu dogaduję ;)

tak tak Adrian wrzucaj foty - co do lubienia to nie masz racji ,o co niby mam mieć pretensję jeżeli słuszne uwagi to nie ma się co dąsać ,bardzo często nas samych do swoich własnych prac nie stać na dystans, nieraz potrzebne jest sprowadzenie na ziemię

i pamiętaj -dawaj foty :mrgreen: