PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] portrecik .. trailer

sailor
28-05-2006, 00:24
.. z dzisiejszej sesji .. moze jak sie spodoba to bedzie wiecej

http://www.psychodelic.org/~sailor/forum/s_DSC_1148.jpg

Siupes
28-05-2006, 05:49
fota do paszportu zaliczona, pora na wiecej :)

ps. w sumie to jednak nie zaliczona bo tam chyba jakies ucho ma wystawac ;)

PADI
28-05-2006, 11:06
ps. w sumie to jednak nie zaliczona bo tam chyba jakies ucho ma wystawac ;)

Słyszałem, że się przepisy zmieniają i bedzie jak w USA albo RUS - od frontu, uszy na wierchu - tragedia będzie jesli to prawda :P

Odnośnie zdjecia:
- ciekawe pomimo "zwykłości"
- lewy bark wyżej niż prawy
- troche włosy po bokach dziwne, ale może mi się wydawać - sie nie znam
- bardzo fajna kolorystyka
- troche nos dziwnie wyszedł, może przez ten mały cień pod nim
- natychmiast domagamy się WIĘCEJ! :D

PS. Chyba mam zły dzień, bo sie przypierniczam co nieco przesadnie chyba :lol: Ide powkurzac rodzinę wiec ;)

Jakubas
28-05-2006, 11:16
hmm... na mnie to zdjecie dziala jak zludzenie optyczne. Z mojej strony patrzac, prawy bark jest wyzej, jak zauwazyl PADI, grzywka zaczesana na lewa strone, wlosy po lewej stronie sa lepiej oswietlone przez co wydaja sie dluzsze niz te po prawej, a polusmiech modelki rowniez jest prwej strony. Prawe oko tez jest wyzej od lewego. Wszystko to robi wrazenie takie, jakby zdjecie zostalo rozciete wzdluz osi nosa i ponownie sklejone przy minimalnym opuszczeniu lewej strony zdjecia. Za to bardzo mi sie podoba swiatlo.

wasia
28-05-2006, 11:36
Swietna robota. Doskonaqle swiatlo , swietna kolorystyka i stylizacja. Proste , czyste ibardzo dobre. Do tego piekna modelka.
Tylko ten golf jakos mi nie pasuje

Kamash
28-05-2006, 13:55
bardzo podoba mi sie wywazenie kolorów..

Gosia
28-05-2006, 15:08
trudno powiedziec, czy sie podoba, czy nie podoba. mroczna ta Twoja modelka. za cholerę nie powiesiłabym sobie tego w mieszkaniu - budzi we mnie niepokój, jakies takie nieprzyjemne emocje.

ale z kolorystyki wnioskuje, ze wlasnie taki byl zamierzony efekt... ?

gdyby kadr był szerszy... przy takim formacie faktycznie nasuwa sie mysl, ze to zdjecie legitymacyjne jakiejs psychopatycznej nastolatki :)

sorry, jesli sie za mocno czepiam, ale jakis taki dysonans tu czuję... :?

meliszipak
28-05-2006, 15:34
Dziewczyna bardzo piękna z ogromnymi oczami i doskonałymi proporcjami ciała; całości dopełniają gęste, proste włosy i cudownie długie rzęsy. Pod grubym, zgrzebnym golfem
ukryta łabędzia szyja i wypełnione, kształtne piersi.

Zgrabna talia i dłuuugie nogi... :) zapędziłem się trochę... fajne, stonowane zdjęcie
które w prosty sposób prezentuje niebanalną urodę modelki. :)

stig
28-05-2006, 17:41
trudno powiedziec, czy sie podoba, czy nie podoba. mroczna ta Twoja modelka. za cholerę nie powiesiłabym sobie tego w mieszkaniu - budzi we mnie niepokój, jakies takie nieprzyjemne emocje.

Taaak... Bo zdjecie jest dobre, jak jest kolorowe, laska usmiechnieta i w ogole wszystko wesole i cukierkowate... Wtedy wieszamy na sciane w pokoju...
Gdyby fotografia miala polegac tylko na przekazywaniu pozytywnych emocji, to zalaly by nas nudne "flaki" rodem z Bravo Girl.

Leon13th
28-05-2006, 17:49
Ja bym przyciął do kwadratu tak żeby pozostała głowa od szyji,dać troche blura na włosy (taa komprachga pewnie) i będzie git.

Jacek_Z
28-05-2006, 17:52
bardzo fajny, spokojny, klasyczny portret, stonowany, wszystko tu ma swoje uzasadnienie. Taki troszkę w stylu tych starych portretów hollywodzkich gwiazd. Miękki i ostry zarazem
Atrakcyjna modelka. Przy okazji - nikt nie jest idealnie symetryczny.
Dobra robota.

Jakubas
28-05-2006, 18:09
stig, wiesz, ja zapewne tez bym na sciane nie powiesil, mimo ze zdjecie mi sie podoba, glownie za swoj klimat. Drzwi do mojego pokoju, z wielka szyba w srodku, przyozdabiaja zdjecia rentgenowskie ulozone na ksztalt postaci. Powiem Ci, ze ciezko bylo mi sie do tego przyzwyczaic, zwlascza gdy ja juz lezalem w wyrku, a w mieszkaniu jeszcze swiatlo sie palilo. ale juz jest ok ;)

Jacek Z, wiem, ze symetria jest niedoscignionym idealem, tylko mowie, jakie wrazenie robi samo zdjecie, bez wnikania w przyczyny.

sailor
28-05-2006, 20:22
lewy bark wyżej niż prawy

Prawe oko tez jest wyzej od lewego.

no nie oszukujemy sie .. to wina tylko i wylacznie fotografa .. po przekreceniu o 1-2stopnie wszystko jest ok .. zawsze moge zgonic na krzywo wklejona matryce :D

mroczna ta Twoja modelka
eee tam .. to przesympatyczne wesole i pogodne dziewcze :D

Zgrabna talia i dłuuugie nogi... Smile zapędziłem się trochę
hmm gdzie widziales reszte zdjec? :D

Ja bym przyciął do kwadratu

chcialem, bo jak tylko da sie skadrowac w kwadrat to nie trzeba mnie do tego namawiac :D .. ale nie wygladalo to ladnie .. musialbym ciac po czole a nie chcialem ..

Dobra robota.
jacku dzieki :) duzy to dla mnie komplement :)

zdjecia rentgenowskie ulozone na ksztalt postaci.
a gosia pisala ze to modelka jest mroczna .. echhh :D .. btw .. fantazje to ty masz.. nie powiem :D

PADI
28-05-2006, 23:16
Przy okazji - nikt nie jest idealnie symetryczny.

O... już jest :lol:

No i z moich uwag zostało:
- ciekawe pomimo "zwykłości"
- bardzo fajna kolorystyka
- natychmiast domagamy się WIĘCEJ! (z dopiskiem 'szybko')
:P

Gosia
29-05-2006, 00:40
stig, chyba się zagalopowaleś w tym sarkaźmie

stig
29-05-2006, 00:52
stig, chyba się zagalopowaleś w tym sarkaźmie
Ze sarkazm to rozumiem -- bo tej wlasnie formy swiadomie uzylem... Ale czy sie zagolopowalem?
Jesli portret autorstwa Sailora "jest mroczny, budzi niepokoj i nieprzyjemne emocje", to przepraszam bardzo, ale w jakim Ty swiecie zyjesz? Wydaje mi sie, ze ja jestem normalny ale wiekszy niepokoj budzi we mnie grupka 17latkow ubranych w dresy, niz portret kobiety z lekko spuszczona glowa... :mrgreen:

Jakubas
29-05-2006, 00:57
strach przed grupka nastolatkow jest czym innym niz niepokoj wynikajacy z "niedopowiedzianego" zdjecia, tajemniczego spojrzenia itd. Gwoli scislosci jedynie...

stig
29-05-2006, 01:02
strach przed grupka nastolatkow jest czym innym niz niepokoj wynikajacy z "niedopowiedzianego" zdjecia, tajemniczego spojrzenia itd.

Mam wiec rozumiec, ze niektorym "niepokoj" wynikajacy z niedopowiedzenia na fotografii, skutecznie odstrasza ich od powieszenia tego typu zdjecia na scianie w pokoju? :D

Siupes
29-05-2006, 03:33
dobra, nie zagadywac sailora bo reszty zdjec nie wstawi.
no i mam wlasnie nadzieje na mroczna serie, czarne tla (lub biale ;), b&w, troche hi key, troche silnych kontrastow itd itp... no i wiem ze sie nie zawiode na dodatek :)

ars
29-05-2006, 06:33
sailor, czyzbym widzial tu ciutke diffuseglow na modelce ?

co nie zmienia faktu, ze swietny mieciutki portret masz.

sailor
29-05-2006, 08:59
mam wlasnie nadzieje na mroczna serie

no i wiem ze sie nie zawiode na dodatek

no niestety moze next tajm .. tym razem reszta sesji bedzie dosc radosna.. ale nastepne w planach sa :)

czyzbym widzial tu ciutke diffuseglow na modelce
poza zmiana na bw i delikatna korekta malutkiego szczegolu nie ma tu szopa .. zamiast diffuse glowa jest po prostu dobry makijaz :D

Niedzwiedz
29-05-2006, 10:25
Sliczna dziewczyna !!!!

PADI
29-05-2006, 20:29
Co to diffuseglow? Ja niewtajemniczony ;)

sailor
29-05-2006, 20:45
filterek szopowy :)