Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bornholm - panorama
barracuda
12-08-2008, 13:57
Nie ukrywam, że przeszło przez PS'a:) Mam nadzieję, że nie przesadziłem z obróbką...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img177.imageshack.us/img177/4646/panoramamaleud7.jpg)
"Nie ukrywam, że przeszło przez PS'a"
Niestety widac. "Po zachodzie", to zupelnie inna liga (wyzsza).
barracuda
12-08-2008, 14:28
No coż, pogodę trafiłem mało pejzażową, wyciągnąłem z tych 8 zdjęć ile się dało. Jak się nie udało to trudno:)
kolorystyka mi się baaardzo podoba!! no i ta długość....
coś z ostrością słabo... szkoda, bo byłoby super. może da się coś jeszcze poprawić? jak dla mnie to jedno z ciekawszych zdjęć w tym dziale.
No niestety nie najlepiej to wygląda. Obróbkę trzeba poprawić. Teraz miejscami widać łączenia. Kontrast chyba zbytnio podbity. Linia horyzontu na morzy powinna byc pozioma.
Ładne miejsce.
Możesz wskazać jakim sprzętem popełniłeś ową panoramę...
T_P_
P.S. Może bez PSucia byłoby lepiej...?
barracuda
12-08-2008, 17:34
Możesz wskazać jakim sprzętem popełniłeś ową panoramę...
T_P_
P.S. Może bez PSucia byłoby lepiej...?
D50, 18.70, szara połówka, 8 zdjęć.
Bez PSucia nie byłoby lepiej niestety. Zdjęcie robione było z ręki i z ograniczonym zasobem czasu. Z resztą, nie sposób zrobić taką panoramę bez użycia programu graficznego.
PSuc trzeba, tego nikt nie neguje. Chodzi o to, aby niewidocznie.
Hmmm... Zdaję sobie sprawę, że bez użycia programu graficznego nie da się stworzyć takiego cuda, chociażby z tego powodu, iz trzeba te 8 zdjęć (w tym przypadku) jakoś połączyć... Zaś nie w tym rzecz, albowiem ostrość (nie wiem jaki zastosowałeś czas w sytuacji wykonywania zdjęć z ręki), a w szczególności kolorystyka nie jest zadowalająca..., a wszak sprzęt niezły... :(
T_P_
P.S. Może nazbyt chciałeś coś uwypuklić PSując jednocześnie całość...
Bardzo fajna panorama, to że można się dopatrzeć łączeń czy innych tam dupereli w niczym nie umniejsza odbiorowi, szczególnie pasuje mi kolorystyka.
Wreszcie jakiś porządny rozmiar a nie miniaturki.