Zobacz pełną wersję : BIESZCZADY 2008 OGÓLNY PLENER JESIENNY FORUM i NKP
Megazordon
23-09-2008, 03:28
Też się nie mogę doczekać. Taki mały link, co mi się z tym naszym zjazdem trochę kojarzy.
http://pl.youtube.com/watch?v=gi_1gqTonto&feature=related
:)
DonMaliniacco
23-09-2008, 09:29
Pewnie sporo będzie w tym prawdy (jeszcze jakby Gołas miał aparat przewieszony na szyi...) :)
kiedy jest deadline na zapisywanie sie ?
nysander
24-09-2008, 00:29
żeby był hotelik dla nas tylko to rezerwacje i wpłaty do końca września na koncie hoteliku.
1. LISTA OBECNOSCI I KONFIGURACJA UAKTUALNIONA (wplaty dopisze jutro jak Pani Halinka dosle)
PROSZE OSOBY Z LISTY O WPLACANIE KASIORKI
2. USUNALEM OSTATNIE POSTY Z REZERWACJAMI WRZUCAJĄC JE NA LISTĘ
3. INFO NA 1 STRONIE WATKU AKTUALNE
4. SA JESZCZE WOLNE MIEJSCA MOZNA SIE DOPISYWAC :)
DonMaliniacco
30-09-2008, 01:29
Przymarł nam wątek :) czyżby już wszyscy pakowali tobołki? :)
nysander
30-09-2008, 06:51
ja caly czas czekam na raport o stanie sniegu w bieszczadach ... bo nie wiem czy brac snowboard czy nie :)
A ja czekam na rozwój codziennych wydarzeń, bo się kurna źle dzieje :/
adam1277
30-09-2008, 09:32
przelew poszedł
A ja czekam na rozwój codziennych wydarzeń, bo się kurna źle dzieje :/
u mnie wlasnie podobnie... no nic - jeszcze jestem dobrych mysli ;)
chlopy! wiecej optymizmu wlac i bedzie gites :D
Na problemy najlepszy jest plener z dużą dawką humoru :)
nie zwracamy uwagi na termin 30 wrzesnia
dzialamy dalej :)
chlopy! wiecej optymizmu wlac i bedzie gites :D
Wlałbym, tylko tak się robi, że nie mam mońców na ten optymizm :P
Przemo, prawda jest taka, ze to najtanszy ze zlotow chyba wychodzi
wiec... uszy do gory
raz sie mozesz wybrac :)
Przemo, prawda jest taka, ze to najtanszy ze zlotow chyba wychodzi
wiec... uszy do gory
raz sie mozesz wybrac :)
Spoko, na razie nie rezygnuję, na razie narzekam... Może choć ktoś paliwko mi zasponsoruje? :D
PiBi, se w nocy przed wyjazdem zatankujesz z rurociągu, przecież tam w Płocku nie jeden taki idzie :D
PiBi, se w nocy przed wyjazdem zatankujesz z rurociągu, przecież tam w Płocku nie jeden taki idzie :D
Kto Ciebie tych bzdetów naopowiadał, hę?
No, ale źle nie jest.. lampy nie muszę już kupować :D
Z autopsji powiem że pewnie Pb95 najdroższa właśnie w Płocku.
Nie tylko Pb95, wszystko co sie leje na stacji ;)
Ja jezdze regularnie do Plocka, ale nigdy tam nie tankuje.
Ano, w stosunku np. do Jeleniej Góry to różnica ponad 20 groszy na litrze, przynajmniej na ON :)
Megazordon
01-10-2008, 09:13
Ano, w stosunku np. do Jeleniej Góry to różnica ponad 20 groszy na litrze, przynajmniej na ON :)
Po przełączeniu na OFF jest taniej.
Po przełączeniu na OFF jest taniej.
Ale wtedy ma się hiszpańskie auto - Niva, czy jakoś tak :)
a ja mam jeszcze gupie pytanie czy moge przyjecchac z psem? Jak sie zapartuja wlasciciele osrodka na zwierzaki?
a ja mam jeszcze gupie pytanie czy moge przyjecchac z psem? Jak sie zapartuja wlasciciele osrodka na zwierzaki?
Co to za pies? Czy forumowicze nie mają alergii? Czy się nie boją psów? A jakie ma usposobienie? Będziesz go pilnował, by nikomu nie wywrócił statywu ze sprzętem?
;-)
nysander
01-10-2008, 11:49
york - poskramiacz niedźwiedzi ... :D
ciasciak znaczy sie rablador
"rabladora" to nie, bo on z radości zaślini nam cały sprzęt:) I niebezpieczny jest bo non stop ogonem macha:)
iii tam.....wystarczy dac mu kija albo butle po cocacolii juz jest zajety na pol dnia;)
Kasandra
01-10-2008, 12:30
no i gdzie Ty z tym psem pójdziesz?
w Parku jest zakaz, a więc legalnie na połoniny nie wejdziesz
o.to jest jakis konkretny argument...trudno sie mowi
dokladnie
tymbardziej ze hotel jest na terenie Parku
no i bym nie ryzykowal... jak sie tak wieczorem nagadamy
to pies jako trzezwy moze miec problem :D
iii tam.....wystarczy dac mu kija albo butle po cocacolii juz jest zajety na pol dnia;)
albo 70-200 VR też sie bedzie cieszyl psina jeszcze z D3 na koncu i juz radocha maxxx
albo 70-200 VR też sie bedzie cieszyl psina jeszcze z D3 na koncu i juz radocha maxxx
Goniu czyżbyś miała na myśli mój sprzęt??;)
Goniu czyżbyś miała na myśli mój sprzęt??;)
jak możesz dać pieskowi takie drogie zabawki to czemu nie, przynajmniej innych oszczędzi :)
Spoko, na razie nie rezygnuję, na razie narzekam... Może choć ktoś paliwko mi zasponsoruje? :D
Sorki, że w tym watku dopisuje a nie w transportach ale tu chyba zwróce większą uwage :)
pebees, a moze wezmiesz zabłąkana Łodzianke ze soba? Koszta wtedy się rozłoża a ja nie bede musiała kombinować rowerku :P
Patrzyłam jak się sytuacja rozwienie z ekipą z Łodzi i zaczynam juz lekko panikowac, bo mi się wszyscy znajomi wykruszyli..
Czy ktoś pomoże? Może być tez z Wyszogrodu albo z Płocka.
PaulinaB zajrzyj tutaj http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=72125 :)
No to farcior :) juz smaruje PM
Potwierdzam uczestnictwo, kasa poszła.
Lista chyba nie jest zaktualizowana. Mam nadzieję, że moja wpłata doszła. I jeszcze pytanie do ogółu. Czy ktoś będzie miał ochotę podpiąć i spróbować Sigmę 150-500? Bo nie wiem czy brać tę armatę, ale jak będą chętni to jak najbardziej.
liste wplat dostane lada moment od Pani Halinki
a ta Sigme oczywiscie bierz!
jak to szklo wg Ciebie? daje rade?
w zamian bede mial do zabawy Nikkora 400mm f2,8 VR i zobaczymy ktore szkielko to armata ;)
bede mial do zabawy Nikkora 400mm f2,8 VR i zobaczymy ktore szkielko to armata ;)
Ooooooooooo to muszę jechać :-D przetestować, bo to podobno najlepsze tele od Nikona.
Sławek dasz potrzymać ? :mrgreen:
a ta Sigme oczywiscie bierz!
jak to szklo wg Ciebie? daje rade?
w zamian bede mial do zabawy Nikkora 400mm f2,8 VR i zobaczymy ktore szkielko to armata ;)
To wezmę. Narazie nic ciekawego nią nie złapałem, ale myślę, że tragedii nie ma.
Szkłami możemy się wymienić. :D W konkursie rozmiarów nie wystartuję. Wygrałeś. :mrgreen:
Ooooooooooo to muszę jechać :-D przetestować, bo to podobno najlepsze tele od Nikona.
Sławek dasz potrzymać ? :mrgreen:
potrzymac powiadasz... hmmmm
a nie wolisz zdjec porobic? :mrgreen:
Andrzej... licze ze bedziecie! mimo wszystko :)
baj de łej... na pokazach w Brnie jak chodzilem z tym maluszkiem
to Czesi sie nei mogli nadziwic :)
ale nikt nie zapytal o swiatlo czy ogniskowa
tylko kazdy podchodzil i...
Pane, ile to ważi? :D
A ja tylko dodam, że słyszałem o pięknym październiku ... słonecznym i ciepłym ( 20 stopni ! ) :) ja wiem, że takie rzeczy tylko w erze ale fajnie by było :) heh
No a armate Hesji z chęcia podepne również, mam nadzieje, że ręki sobie nie zwichnę :) ;)
Pozdrawiam,
AMI
Czy ktoś będzie miał ochotę podpiąć i spróbować Sigmę 150-500? Bo nie wiem czy brać tę armatę, ale jak będą chętni to jak najbardziej.
Ja bym zerknął ;)
lista aktualna na dzisiejsze poludnie :)
lista aktualna na dzisiejsze poludnie :)
i zebyscie sie nie zdziwili
bo jutro jedziemy na zlot do Axalp wiec bardzo mozliwe ze przy kompie bede w przyszla sobote :)
ale gdzies tam pewnie sygnal znajdziemy wiec luzik :)
adam1277
04-10-2008, 10:06
a od której mozna się zjeżdzać ?
nysander
04-10-2008, 10:11
spokojnie od rana myślę. w hotelach doba zwykle się zaczyna od 12-15 więc nawet jeśli się nie zakwaterujesz tuż po przyjeździe to zawsze można już połazić po okolicy :) ja planuję być właśnie koło południa :)
adam1277
04-10-2008, 10:20
w sumie to i racja,jak będę wcześniej zwiedzę okolice z piwkiem i aparatem:-D
a_sawicz
05-10-2008, 01:09
mozna jeszcze sie do was dołączyć bo nie wiem czy są jeszcze miejsca
pozdrawiam
Kasandra
05-10-2008, 08:53
można wysyłaj pieniądze i już
miejsc jest jeszcze sporo w Bazie A
Hesji nie ma, ale z ostatniej listy tak wynika
Im nas więcej w bazie A tym lepiej, gdyż jak nie zapełnimy całego hoteliku to nam dokoptują jakichś
Niestety ale nie będe mógł się pojawić ponieważ mam wesele u kumpla. No i nie wypada nie pójść. Gryby ktoś chciał to może pojechać na moją rezerwacje. Ja już wpłaciłem kase także miejsce jest pewne. W razie czego proszę o kontakt.
Czy ktos wie jak daleko jest z A do B? Bo jezeli mam dralowac po pi... pieszo w nocy jakis kawal to namowie zone, zeby sie do A przeniesc:)
Kasandra
05-10-2008, 20:15
Piter ja nie wiem, ale to mikro wioseczka-zaledwie kilka domostw, więc pewnie maksymalnie ze 100 metrów
Megazordon
06-10-2008, 01:40
Czy ktos wie jak daleko jest z A do B? Bo jezeli mam dralowac po pi... pieszo w nocy jakis kawal to namowie zone, zeby sie do A przeniesc:)
Możemy się spotkać pośrodku. Jestem pewien, że obóz A będzie miał zapas wszelkich środków do życia. Tzn. piwa.
Możemy się spotkać pośrodku. Jestem pewien, że obóz A będzie miał zapas wszelkich środków do życia. Tzn. piwa.
Hehehehe juz mi sie podoba :)
Pozdrawiam,
AMI
Ok i bedziemy kursowali... do A po piwo... do B siku:) i tak do rana:)
... i jeszcze przez dwa dni :):):)
dlatego na plenerze w zamknietych pomieszczeniach pije sie wódkie !! :D
Piwo (4szt) swietnie mieszcza sie w bocznych kieszeniach torby Nova 5 AW podczas pieszych wedrowek....
DonMaliniacco
06-10-2008, 17:23
dlatego na plenerze w zamknietych pomieszczeniach pije sie wódkie !! :D
Piwo (4szt) swietnie mieszcza sie w bocznych kieszeniach torby Nova 5 AW podczas pieszych wedrowek....
Tak jest! Te kieszenie zostaly wlasnie do tego celu zaprojektowane :) Spelniaja przeznaczenie w 100%
kronos28
06-10-2008, 18:20
a jaki fitnessss :) bo sie człowiek nadźwiga
DonMaliniacco
06-10-2008, 23:12
a jaki fitnessss :) bo sie człowiek nadźwiga
Twardym trzeba byc, nie mietkim... jak Tommy Lee Jones w Sciganym...
noooo!!! udalo sie :D jade w bieszczady :D :D :D
Jak ktoś chce wskoczyć na moje miejsce(opłacone) to zapraszam na PM. Ja niestety odpadam...
DonMaliniacco
07-10-2008, 15:45
Jak ktoś chce wskoczyć na moje miejsce(opłacone) to zapraszam na PM. Ja niestety odpadam...
Dales ciala...
Dales ciala...
A ty dalej swoje. Przecież pisałem ci o co chodzi...
No to jednak jadę :) Do zobaczyska :)
No to jednak jadę :) Do zobaczyska :)
No, widzę, że miesiąc 'mendzenia' pomógł ... :D
Fakt, pebees ma dar przekonywania :)
Kolega właśnie wrócił z Bieszczad. Pogodę miał kiepską, ciągle deszcz i mgła. Był też świadkiem akcji GOPR. Kobieta ubrana w jakiś polarek i "woretex" dostała chyba hipotermii i nie była w stanie iść. Piszę to dla tych co twierdzili, że to niegroźne pagórki. Nie ma co kozaczyć i trzeba się dobrze i ciepło ubrać. Ale liczę, że nam dopisze pogoda.
Kasandra
08-10-2008, 11:01
dwl bo są niegroźne jak się normalnie ubierzesz. Toż wiadomo, że w górach nawet w słoneczną pogodę trzeba się ubrać tak jak na burzową, bo ciepłe rzeczy można nieść w plecaku, a na odwrót już nie. Jak założysz złe buty to też masz większą szansę na skręcenie nóżki. A na połoninach jest zimno-nawet i minusowe temperatury już są i wieje to jak poszła w cienkim polareczku to i hipotermia jak malowana.
Ale co?przeżyła;-)))w Tatrach już pewnie by ją w czarnym worku za głupotę ściągali.
A co do pogody to kolega już od tygodnia tam siedzi i jest nieciekawa, ciągle pada, albo jest pochmurnie, miał może ze 2 dni słońca, dziś podobno trochę świeci, ale tak niepewnie.
Kolorki niestety już są...
Weźcie mnie nie straszcie, bo ja to raczej wodny człowiek niż górski jestem... Nigdy mnie w góry nie ciągnęło i nie łaziłem po nich poza wycieczkami w podstawówce. Buty jakieś tam (nie adidasy) mam, ale chyba w takim razie wszyskie kurtki i bluzy wezme ze soba, bo mimo wszystko chcialbym polazic troche po tych "pagórkach"... i nie fatygowac przy tym kolegow z GOPRU...
Kasandra
08-10-2008, 11:38
No to weź ciepłe rzeczy, na górze jest zimno-poniżej zera już często , a dodatkowo wieje jak w kieleckim co dodatkowo powoduje odczucie zimna. Buty to najlepiej, żeby Ci kostkę zabezpieczały no i wygodne, ale to chyba wiadomo;-)) plus coś przeciwdeszczowego
plus coś przeciwdeszczowego
spokojnie... bez parasola się nie ruszam z domu jesienią:)
A parasol w górach wbrew pozorom to nie taka dziwna i nieużyteczna sprawa. No może niekoniecznie o tej porze roku :)
Megazordon
08-10-2008, 13:49
Też wezmę parasol. Polatamy razem.
dwl bo są niegroźne jak się normalnie ubierzesz.
No właśnie. Niektórzy z nas może nie mają górskiej praktyki i lepiej ich uprzedzić czego mogą się spodziewać. O tej porze roku czapka, rękawiczki, dobra kurtka i naprawdę solidne buty pomogą miło wspominać wyjście w góry. Ale jak już pisałem liczę nieśmiało na lepszą pogodę.
sa i tacy co na kajakach z parasolkami daja rade - http://thefresh.wordpress.com/2008/07/27/radykalni-banananisci/
No właśnie. Niektórzy z nas może nie mają górskiej praktyki i lepiej ich uprzedzić czego mogą się spodziewać. O tej porze roku czapka, rękawiczki, dobra kurtka i naprawdę solidne buty pomogą miło wspominać wyjście w góry. Ale jak już pisałem liczę nieśmiało na lepszą pogodę.
Ja polecam ochraniacze przeciwśnieżne, na jesienne bieszczadzkie błoto w sam raz. A czkolwiek jak wspominałem już w tym wątku, przewiduje piękną słoneczną pogodę na nasz zlot ( cały październik ma być piękny) :). Ale ochraniacze i tak biorę pomniwszy na moje wszcześniejsze doświadczenia na górkach.
Aaaa, jeszcze jedno Hesja zapowiedział wejście na tarnice na wschód słońca. Dla wszystkich co chcą fotografować na górze ( więkoszość :D?) polecam wziąść rękawiczki.
http://www.mariuszlinkiewicz.pl/kr8.html
...to zdjęcie powyżej zrobiłem na początku maja, na caryńskiej, spędziłem 20 min o 5 rano i mało sobie palcy nie odmroziłem ;). Nie dało się trzymać odkrytych palcy dłużej niż kilka minut.
Pozdrawiam,
AMI
W najgorszym wypadku bedziemy mieli co miłego wspominac z siedzenia w bazie A:)
Kasandra
08-10-2008, 18:52
dokładnie słuchajcie CZAPKA I RĘKAWICZKI!!!
kolega już 3 tygodnie temu musiał sobie kupić, bo zapomniał.
Ja się obawiam,że tradycyjnie też zapomnę, ale może jak napiszę to będę pamiętała;-))
baaaaaaaardzo się przydają
Parasol też, ale tego to nie biorę, bo się normalnie nie zmieści;-(
dokładnie słuchajcie CZAPKA I RĘKAWICZKI!!!
kolega już 3 tygodnie temu musiał sobie kupić, bo zapomniał.
Ja się obawiam,że tradycyjnie też zapomnę, ale może jak napiszę to będę pamiętała;-))
baaaaaaaardzo się przydają
Parasol też, ale tego to nie biorę, bo się normalnie nie zmieści;-(
Pewnie też sobie kupię bo zapomnę :P
PS bierze ktoś aparat? No wiecie, by mieć jakieś pamiątki z wycieczki... ;)
Kasandra
08-10-2008, 21:28
PS bierze ktoś aparat? No wiecie, by mieć jakieś pamiątki z wycieczki... ;)
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: no właśnie coby mieć co na naszą klasę wrzucać;-))
kurde mowicie czapki i rekawiczki ? ;p
a opony zimowe tez mam juz zakladac ?
nysander
08-10-2008, 21:37
myślę że nie założenie może być ryzykowne. w scyzorykowie już się pojawiają przygruntowe przymrozki więc tam już od dawna.
Kasandra
08-10-2008, 21:41
Nie no spokojnie;-)))przymrozek może być i nawet pewnie będzie, ale spowoduje na dole oblodzenie drogi tak?a na lodzie zimowe opony ślizgają się tak samo pięknie jak i letnie--chyba, że się mylę, ale zdawało mi się, że zimowe różnią się zachowaniem na śniegu, a na ten na dole raczej się nie zanosi jednak.
2. w dzień słonko i tak przymrożoną drogę szybko roztopi
DonMaliniacco
08-10-2008, 21:56
Nie no spokojnie;-)))przymrozek może być i nawet pewnie będzie, ale spowoduje na dole oblodzenie drogi tak?a na lodzie zimowe opony ślizgają się tak samo pięknie jak i letnie--chyba, że się mylę, ale zdawało mi się, że zimowe różnią się zachowaniem na śniegu, a na ten na dole raczej się nie zanosi jednak.
Kryśka, no brawo :) zdałaś na piątkę :)
nysander
08-10-2008, 21:57
co nie zmienia faktu że na gołoledzi jednak lepiej trzymają się zimowe opony niż letnie. ja tam zmieniam na zimówki ... a wy ... róbta co chceta ...
kronos28
08-10-2008, 22:01
różnią sie też składem gumy - ta w letnich twardnieje poniżej 0-4st jak kamień, natomiast ta w zimowych nie :) Więc zgodnie z prawami fizyki lepszą przyczepność w niskich temperaturach mają te zimowe...
Kasandra
08-10-2008, 22:04
Kroni a jak się zachowują na lodzie?
też się pięknie na nich ślizga;-)))tak wjechałam w tyłek kiedyś jednemu panu :mrgreen:
Na lodzie tylko łańcuchy i inne się trzymają jako tako.
Nie stresujmy ludzi naprawdę.
A w ogóle pamiętacie czasy kiedy nie było opon zimowych?bo ja tak:mrgreen:
nysander
08-10-2008, 22:08
na lodzie nie trzymają się fakt ... ale w ubytkach lodu masz o wiele większe prawdobodobieństwo przyczepności opon zimowych niż letnich. tyle że to rozmowa bez sensu ... każdy zrobi jak uważa ... kasandra na slikach przyjedzie ...
kurde mowicie czapki i rekawiczki ? ;p
a opony zimowe tez mam juz zakladac ?
Ja zakładam, tak na wszelki wypadek. Poza tym później nie będę miał czasu. Rękawiczki też zabieram :) Dostałem w prezencie fotorękawiczki z wystającymi palcami :D
I jeszcze pytanie ogólne, jakie szkła zabieracie, bo ja kombinuję aby lekko było a niczego nie zabrakło, czyli wymyślam kompromis niemożliwy. Napewno zabieram Sigmę 10-20 a reszta to codziennie inny pomysł.
Kasandra
08-10-2008, 22:13
w jakich ubytkach lodu?jak przyjdzie przymrozek to calunia droga będzie pięknie oszklona, a nie z ubytkami :mrgreen:
Właśnie ja uważam, że wiele wypadków w zimie jest spowodowanych błędnym myśleniem, że jak się ma zimówki to już wszystko można, a tu wyskakuje lód, nawet i pod śniegiem...:mrgreen:
na czym przyjadę???na miotle jak wiedźma???
aaa taaaak;-)))
Ja zakładam, tak na wszelki wypadek. Poza tym później nie będę miał czasu.
ja mam cały rok założone, więc nie mam problemu hihihi
I jeszcze pytanie ogólne, jakie szkła zabieracie, bo ja kombinuję aby lekko było a niczego nie zabrakło, czyli wymyślam kompromis niemożliwy. Napewno zabieram Sigmę 10-20 a reszta to codziennie inny pomysł.
hmmm...ja też ją zabieram
ale najważniejsza to szara połówka, którą też zabieram;-)))
co nie zmienia faktu że na gołoledzi jednak lepiej trzymają się zimowe opony niż letnie. ja tam zmieniam na zimówki ... a wy ... róbta co chceta ...
Nie no, bez przesady. Przymrozki o tej porze są w nocy raczej. W nocy nie zamierzamy chyba tam jeździć, nie? W ciągu dnia temperatura nie spada poniżej 7st. C. Pamiętajcie, że zimówki gorzej zachowują się na mokrej nawierzchni od letnich opon, a większe prawdopodobieństwo, że spadnie tam deszcz (odpukać!), niż że złapie gołoledź w październiku.
adam1277
08-10-2008, 23:07
Nie no, bez przesady. Przymrozki o tej porze są w nocy raczej. W nocy nie zamierzamy chyba tam jeździć, nie? W ciągu dnia temperatura nie spada poniżej 7st. C. Pamiętajcie, że zimówki gorzej zachowują się na mokrej nawierzchni od letnich opon, a większe prawdopodobieństwo, że spadnie tam deszcz (odpukać!), niż że złapie gołoledź w październiku.
dokładnie,ja tam na letnich śmigam.
tym bardziej, ze mamy tam chyba raczej chodzic niz jezdzic no nie ? ;)
tym bardziej, ze mamy tam chyba raczej chodzic niz jezdzic no nie ? ;)
Głównie tak, ale jak rozumiem mamy w planach zwiedzanie tej zapory w Solinie, a tam już raczej podjedziemy sobie automobilami. Na 40-to kilometrowy marsz się nie piszę. ;)
damy rade ;)
btw Hesja mial mnie dopisac do listy +1 i go wcielo :|
damy rade ;)
btw Hesja mial mnie dopisac do listy +1 i go wcielo :|
Spokojnie zrobi to jak wróci:)
Robin1974
09-10-2008, 07:31
właśnie
dopiszcie i mnie +1 - przelew właśnie dociera w okolice Sanoka
z NaRvA załadujemy tyłki w czwartek w samochód na letnich oponach i tyle
Czy gryplan jest już całkowicie zatwierdzony, czy są może jakieś zmiany??
Ciekawe teorie z tymi oponami tu się pojawiły. Ja dziś już zarzuciłem na felgi zimówki i tylko wyjazdu czekać pozostało. I jakoś mi ta pogoda nie straszna. Kurcze dobre towarzystwo wystarczy. A o to chyba akurat martwić się nie trzeba
Kasandra
10-10-2008, 07:18
dokładnie-czego chcieć więcej :mrgreen:
no dobra, jeszcze pogoda by się przydała i nie ta ducha, bo tę to mamy, ale słonko i fajne niebo jakieś
Będę , kaska poszła - nie mogę się doczekać :)
jarzab11
10-10-2008, 10:44
tak zapytam, może nie w porę, są jeszcze miejsca na tą imprezę wogóle?
jeszcze tylko jutro na pare godzin do pracy i weekend .... potem szybkie 3 dni obijania i czwartek... :D
jeszcze tylko jutro na pare godzin do pracy i weekend .... potem szybkie 3 dni obijania i czwartek... :D
Jak jsteś zainteresowany i masz czas to my (Badi, Yaqb81 i ja) jedziemy już we wtorek do Rytra tam do czwartku będziemy koczować na Kordowcu (www.kordowiec.com (http://www.kordowiec.com)) jak byś był zainteresowany to pisz PM.
Generalnie jak by ktoś był zaintersowany wyjazdem wcześniej to na Kordowcu w chacie jest ok 16 miejsc.
Pozdrowionka
Kasandra
10-10-2008, 11:30
tak zapytam, może nie w porę, są jeszcze miejsca na tą imprezę wogóle?
są
Goniu daleko to od tego Wołosatego? :)
Goniu daleko to od tego Wołosatego? :)
Koło 200km asfaltu to jest przy przejściu granicznym Piwniczna Zdrój.
Tak patrzę na mapkę to może przez słowaków tereny można by się jakoś przebić to ok 130km
Megazordon
10-10-2008, 15:12
Kurcze... trzeba będzie wziąć trochę fizycznej gotówki ze sobą, bo zdaje się, że w Ustrzykach nie ma bankomatów :) Szukałem na stronie mBanku i najbliższy jest chyba w Sanoku. Ktoś się orientuje, jak tam sytuacja z bankomatami na miejscu wygląda?
nysander
10-10-2008, 15:15
panocku zielone tylko zielone :)
bierzmy zielone lub zlote papiery emitowane przez NBP :D sztabka lub dwie zlota tez da rade ;)
Wojteksw
10-10-2008, 16:12
Radzę zabrać pieniążki oraz tankować wcześniej. Dwa lata temu doznałem szoku jadąc z przyczepą campingową na resztkach paliwa.
to i jak muszę chyba papiery brać bo jak sanok ma najbliżej bankomat :P
Kasandra
10-10-2008, 17:27
bierzcie gotówkę, nie wiem nie pamiętam być może w Cisnej jest jakiś bankomat i w Ustrzykach Dolnych na bank, ale...po co na gwałt jeździć i szukać?Ostatnia stacja benzynowa też jest w Cisnej, ale nie pamiętam czy jest ona z gazem. Chyba, że będziecie jechać przez U.Dolne to już spore miasteczko, bo powiatowe.
Karty w niektórych knajpach są akceptowane, ale lepiej się nastawić na nie, niż niemile się rozczarować-przejdzie karta super, nie przejdzie to gotóweczka.
Flaszki też bym zabrała ze sobą, bo na miejscu drożej, a w Dolnych od Ukraińców to jednak trochę strach...niby piłam i niby dobre, ale jak się człowiek zastanowi to chyba szkoda oczu w razie czego :mrgreen:
autograf
10-10-2008, 17:34
ale jak się człowiek zastanowi to chyba szkoda oczu w razie czego :mrgreen:
Lecisz do srebrnych :mrgreen:
KaleidoStar
10-10-2008, 18:22
Powoli ruszają bankomaty sezonowe,bo od nas w góry już pierwsze zabrali,więc może i w tamte okolice jakiś trafi.
Jakiś czas obserwuję ten wątek i wielość różnorakich tematów w nim poruszanych a gęba mi się sama śmieje.:-D Zazdroszczę Wam ludziska, że tam będziecie. Mam nadzieję, że po powrocie podzielicie się wrażeniami.
pozdr kuternoga:(
Jakiś czas obserwuję ten wątek i wielość różnorakich tematów w nim poruszanych a gęba mi się sama śmieje.:-D Zazdroszczę Wam ludziska, że tam będziecie. Mam nadzieję, że po powrocie podzielicie się wrażeniami.
pozdr kuternoga:(
no baaaa
z pewnością będzie wiele historii krążących po forum po tym plenerze, już widzę jak będziemy wspominać, choć się jeszcze nie zaczęło :P
Robin1974
10-10-2008, 21:53
ja bede szczesliwy jak sie pojawi uaktualniona lista ludziskow na wyjazd
nie znam innej mozliwosci jak zaopatrzenie sie na wyjazd w kase bo w takich miejscach odpada poslugiwanie sie plastikami no poza osrodkiem
nie badzmy dziadami
gotowki zapas jest niezbedny
ja bede szczesliwy jak sie pojawi uaktualniona lista ludziskow na wyjazd
nie znam innej mozliwosci jak zaopatrzenie sie na wyjazd w kase bo w takich miejscach odpada poslugiwanie sie plastikami no poza osrodkiem
nie badzmy dziadami
gotowki zapas jest niezbedny
Cierpliwości Panocku. Sławek wróci z Axalp to uzupełni listę:)
W Cisnej jest bankomat PKO BP. Połączenie ma satelitarne :)
W Cisnej jest bankomat PKO BP. Połączenie ma satelitarne :)
Tylko trzeba mieć swoją antenę ;)
Tylko trzeba mieć swoją antenę ;)
Tak, kupioną koniecznie w firmie Arcon.. :D (czy jakoś tak :D)
Kasandra
11-10-2008, 12:58
taaa i trzeba jeszcze mieć trzeźwego kierowcę, który do Cisnej zawiezie,a jest to kawałeczek...
więc nie kombinujcie i bierzcie więcej gotówki i po problemie
Powiedzcie mi a jaki jest problem zabrać ten bankomat z Cisnej do nas :D
Witam
Chciałem się zapytać czy byłaby jeszcze możliwość podłączenia się do tej wyprawy .
A jeśli tak to gdzie / do kogo wpłacić zaliczkę ( czy tamto 110 jest aktualne czy już tam nie ma miejsc)
Czy byłaby jeszcze możliwość podłączenia się do kogoś kto jedzie z Warszawy (ja jestem z Grójca 43 na południe od niej) - oczywiście dorzutka na paliwo
no i czy przyjmujecie osoby które mają inny sprzęt niż Nikon?:)
Wojteksw
11-10-2008, 15:05
czy przyjmujecie osoby które mają inny sprzęt niż Nikon?:)
Dla osób nie posiadających nikona jest przewidziany specjalny kiermasz na którym możesz go kupić. Oczywiście z dedykacją całej grupy.
Dzięki za odpowiedzi .Jeszcze zapytałem się dwóch osób które mówiły że mają wolne miejsca z Warszawy czy nadal je mają.
Co do kiermaszu to niestety brak odpowiedniej kasiorki . Na razie pozostanę przy tym co mam.
jedziemy już we wtorek do Rytra
Polecam poswiecic pol dnia na wycieczke do zamku i skansenu w Starej Lubovnej po slowackiej stronie.
Polecam poswiecic pol dnia na wycieczke do zamku i skansenu w Starej Lubovnej po slowackiej stronie.
ooo ciekawie brzmi, ale mamy już pewnie coś zaklepane przez orgów więc chyba tylko dla tych co będą dłużej, ale na przyszłość warto zapisać sobie ;)
witojcie :)
wlasnie wstepnie odespalem podroz ze szwajcarii i od jutra zabiore sie za aktualizacje
mam nadzieje ze wysokoalpejskie doswiadczenie sie przyda w naszych gorach :)
zatem:
1. sa jeszcze miejsca
2. nie trzeba dzwonic do Hoteloki tylko wystarczy sie TU wpisac
3. nie jest wazna marka sprzetu
ps. lans squad w pelnej opcji :D damy rade! hihi
choroba od czego tu zaczac??
kronos28
11-10-2008, 20:53
oo no to jak boss :D jest no to od naszego pokoju odpadł Maciex (bo nie jedzie :() - wiec jest nas 5 :) dlatego pokój 5 osobowy bierim :)
oo no to jak boss :D jest no to od naszego pokoju odpadł Maciex (bo nie jedzie :() - wiec jest nas 5 :) dlatego pokój 5 osobowy bierim :)
no właśnie, jak mówisz niech tak bedzie ;)
Krzysiek pamietaj o mnie, bo jak nie dam rady dojsc do bazy B to w A bede musial gdzies nocowac;) Wiec bierzcie najwiekszy pokoj, zeby duuuuzoooo podlogi bylo:)
mozna jeszcze sie do was dołączyć bo nie wiem czy są jeszcze miejsca
pozdrawiam
Arku dawaj z nami!
czekam na info przystojniaku :DD
Sławek czy tam jest jakas posciel/koce czy mamy brac spiwory itp? I czy jest kuchnia, zebys mogl "kawe" przygotowac?:D:D:D:D
Sławek czy tam jest jakas posciel/koce czy mamy brac spiwory itp? I czy jest kuchnia, zebys mogl "kawe" przygotowac?:D:D:D:D
w końcu to hotelik więc chyba (przy logicznym myśleniu) ( http://podtarnica.bieszczady.net.pl/ ) muszą mieć takie rzeczy jak pościele itp, kuchnia pewnie jedna na cały hotelik podobnie jak łazienki ;)
Napisane było gdzieś, że 30 zł za miejsce z pościelą, i 27 za miejsce bez pościeli.. czy źle pamiętam?
Napisane było gdzieś, że 30 zł za miejsce z pościelą, i 27 za miejsce bez pościeli.. czy źle pamiętam?
no bardzo dobrze, chyba nawet gdzieś na pierwszej czy drugiej stronie
muszą mieć takie rzeczy jak pościele itp, kuchnia pewnie jedna na cały hotelik podobnie jak łazienki ;)
Sławek wie o jaka kawe chodzi... a ja musze miec jak krupnik "ugotowac". Ci co byli na wschodzie slonca wiedza o co chodzi a ci co nie byli sie dowiedza:)
Sławek wie o jaka kawe chodzi... a ja musze miec jak krupnik "ugotowac". Ci co byli na wschodzie slonca wiedza o co chodzi a ci co nie byli sie dowiedza:)
no ja na wschód się wybieram (jak życie da) i może się też dowiem ocb z krupnikiem ;)
To zdradze tylko, ze kawa Slawka to nie taka typowa kawa a krupnik to nie taka typowa zupa;)
To zdradze tylko, ze kawa Slawka to nie taka typowa kawa
brazowa?? brazowa!
miala cofeine? miala!
wiec o so chodzi?? :mrgreen:
brazowa?? brazowa!
miala cofeine? miala!
wiec o so chodzi?? :mrgreen:
Czyżby kawa z "prądem" :D
Czyżby kawa z "prądem" :D
a może raczej prąd z "kawą"
hihihih
Hmm.. a czy na tym plenerze to będzie jakiś napój bez zawartości c2h5oh? :D
Megazordon
12-10-2008, 23:25
Hmm.. a czy na tym plenerze to będzie jakiś napój bez zawartości c2h5oh? :D
Deszcz, jeśli spadnie.
no i wezcie czołówki ze soba jak mamy gdzies przed wschodem w nocy sie wbijac na jakas gorke :)
kronos28
13-10-2008, 10:32
no i wezcie czołówki ze soba jak mamy gdzies przed wschodem w nocy sie wbijac na jakas gorke :)
mój telefonik oprócz tego, że potrafi dzwonić cykać i wirować (wibrować?) ma jeszcze latarke :mrgreen: ;)
no i se go na gumke od weków przypniesz do czapki??
bateria padnie po...? godzinie? hihi
Ta... skąd ja teraz taki beret wezmę .. :D
WAŻNE:
dzis wieczorem bede pouszczal do druku liste osob na wizytowki zlotowe
pojdzie lista jak ksywy na forum
jak ktos ma inna wizje to niech daje znac na PW
podobnie prosze o imiona naszych +1 bo nie bedzie ladnie wygladac na przyklad: Piter+1 :D
DANE NAJLEPIEJ NA
[email protected] lub w ostatecznosci na PW
podobnie prosze o imiona naszych +1 bo nie bedzie ladnie wygladac na przyklad: Piter+1 :D
No to może 'Druga połówka Pitera. NIE PIĆ!' :D
A jak wygląda sprawa uaktualnienia listy opłat? bo jestem nadal na biało i żyję w napieciu jak na wyscigach żłówiów ;)
Co do latarki, to ja mam całkiem mocną i na-długo-wystarczającą, więc nie ma strachu (tylko nie ma jej jak do głowy przyczepić, ale to chyba mało istotne) :)
Ktoś poruszył kwestię śpiworków: no właśnie, hoteli hotelikiem, ale może miejsc zabraknie i trzeba będzie spać na podłodze albo co. Jako że wpisałem się dość późno, to pewnie podpadam pod tę "kategorię". Nie to, żebym miał coś przeciwko spaniu na podłodze, ale chciałbym wiedzieć wcześniej, bo jednak w śpiworze trochę przyjemniej, niż na gołej podłodze :D.
Takiego pomysła mam: może ktoś będzie zainteresowany wypróbowaniem tabletu graficznego? Mam Bamboo i mogę wziąć, jeśli jest taka potrzeba.
Zink to weź jeszcze jakiś komputer ;)
WAZNE:
1. MIEJSC STARCZY DLA WSZYSTKICH SPIWOR MOZNA ZABRAC JAK KTOS MA OCHOTE... JA ZAWSZE W BAGAZNIKU WOZE :)
2. LISTA Z PIERWSZEJ STRONY ZAKTUALIZOWANA
3. PROSZE PODSYLAC DANE DO WIZYTOWEK NASZYCH +1 BO ROZUMIEM ZE MY WSZYSCY UZYWAMY PSEUDO Z FORUM?
4. PODJALEM DECYZJE ZE NA 100% BIERZEMY PROSIAKA I MAM NADZIEJE NIE ZAPLACIC ZA NIEGO SAMEMU :)
5. LADA MOMENT UKAZE SIE PODZIAL NA POKOJE ZEBY NA MIEJSCU NIE BYLO ZAMIESZANIA... JAK COS BEDZIE NIE HALO TO PROSZE WE WLASNYM ZAKRESIE SIE POZAMIENIAC... OCZYWISCIE OSOBY KTORE ZGLOSILY ZE MAJA SQUADY SA POUMIESZCZANE ZGODNIE Z PROPOZYCJAMI :)
6. DOBRZE BY BYLO GDYBYSMY BRALI JEDZENIE W BARZE POD TARNICA... TANIO I BEZ ZBEDNEJ KRZATANINY... JACEK BY NA TO LEPIEJ SPOJRZAL BO I TAK PEWNIE NIE ZAPELNIMY CALEJ BAZY "A" A BEDE CHCIAL Z NIM POGADAC BY NAM NIE DOKLADAL TURYSTOW Z ZEWNATRZ...
jak mi sie cos przypomni to dopisze :)
Mnie ciekawi czy taka jedna świnia starczy na 77 osób :D
Najbardziej mnie ciekawią prognozy pogody, ktoś sprawdzał? Jak tam z temperaturą i deszczem?
Mnie ciekawi czy taka jedna świnia starczy na 77 osób :D
Najbardziej mnie ciekawią prognozy pogody, ktoś sprawdzał? Jak tam z temperaturą i deszczem?
świniaka starczy, jeszcze sporo zostało u Tomajka więc tu tez nie powinno być kłopotów
a co do pogody to najważniejsze, że pogoda będzie w hoteliku dobra ;) a na zewnątrz zawsze jakoś się poprawi jak sami będziemy zadowoleni :P
...a co do pogody to najważniejsze, że pogoda będzie w hoteliku dobra ;) a na zewnątrz zawsze jakoś się poprawi jak sami będziemy zadowoleni :P
Zastanawiam sie w ogole czy brac aparat, kurtke i buty trekkingowe ;)
Zink to weź jeszcze jakiś komputer ;)
To oczywiste, z resztą chyba ja nie będę tam jedynym uzależnionym? :D
A na świniaka ja się też piszę, więc jakby co, to się koszty podzielą na dwóch ;)
ja na świnke sie pisze wiec koszty podziela sie na troje ;-)))
pzd
Ja też jestem za świnką więc już jest nas czworo.
adam1277
14-10-2008, 11:12
świniaka biorę ,bez dwóch zdań.
Ja zamówiłem 50kg świnkę, i została praktycznie kasza i kości do ogryzienia dla psa, tak więc z tym "sporo zostało" to lekka przesada, zostało to czego nikt nie chciał już jeść, ale Lena nie pogardziła nawet kaszą i kośćmi :D
hihi
swinia bedzie bez dwoch zdan wiec sie nie dopisujcie
mysle ze wszyscy sie doloza i juz
a jak nie to podzielimy koszt na chetnych
WSTEPNIE PODZIALU NA POKOJE DOKONAŁ NASZ KWATERMISTRZ
ZAPOZNAJCIE SIE I JAK COS TO SZYBKIE RUCHY W TE CZY WEW TE :)
nr pokoju zawartość
1 hesja, wasia, goldie77, gajowy, Marcin Malinowski
2 badi, Goniu, yaqb81, nysander
3 Kasandra, PaulinaB
4 dwl, wilk325, py1szczak2, PrzeMoon
5 deoc+Kasia, AMI+Dori
6 Thormir, Zink, mikkay, xMAREKx, emjarek
7 NaRvA+Mariola, Robin1974+1
8 conik+Magdalena, wukaem, Remol71
9 Joa
10 sawi, Gr33nY, megazordon, progfan
11 motylanoga, KaleidoStar, kronos28, Xathloc, FunBoy, b202
Co do tego prosiaka... właśnie zobaczyłem, że jest on planowany na piątek... a niektóre osoby (m.in. ja) w piątki poszczą, więc będę musiał odpaść. Chyba że jeśli będzie duża ilość takich osób, to może lepiej byłoby to przenieść na sobotę?
Ja miałem nadzieję na ognisko i prosiaka w piątek i w sobotę, bo taki był gryplan w pierwszej wiadomości. :)
Czy coś się w międzyczasie zmieniło i będzie tylko jedna impreza z prosiakiem? :]
Oj, nieuwaga :oops:
Faktycznie prosiak jest napisany, przy piątku i sobocie. Ale chyba dwóch nie będzie, tylko zdecydujemy na miejscu?
Czy można jeszcze się zapisać?
mini pisz sie sporo wolnych miejsc z warszawy jest
a co do prosiaka to jak tylko beda chetni to robimy i w piatek i w sobote :)
a przeciez kosciol zniosl piatki bezmiesne juz kilka lat temu??
ale to nie moja sprawa kazdy ma swoje zasady :)
Kościół katolicki? Pierwsze słyszę, ale może taki ze mnie katolik... :D
Kochani mała prosba ....
Niestety serwis nikona nie spisał sie a to oznacza ze nie odzyskam swojego d80 do czwarku .
Wiem ze pare osób ma po dwa body - czy ktos moze mnie poratowac na nasz plener w Bieszczady jakims body "cyfrowym" ?????
pozdrawiam i czekam na jakies swiatełko w tunelu ;-)))
poema
mini pisz sie sporo wolnych miejsc z warszawy jest
a co do prosiaka to jak tylko beda chetni to robimy i w piatek i w sobote :)
ale to nie moja sprawa kazdy ma swoje zasady :)
Tez tak slyszalem, nawet wigilia juz ponoc nie musi byc bezmiesna...
Ja chyba przyjade w piatek bo musze na Otryt wstapic na jeden dzien razem z moja Pania ... tak BTW kazdemu polecam odwiedzic to miejsce, niesamowici ludzie, klimat, brak swiatla i noszenie wody z lesnej studni...najbardziej klimatowe schronisko jakie znam w Bieszczadach:). No ale u nas Pod Tarnicą bedzie napewno rownie super jak nie lepiej! :) Nie moge sie doczekac.. :)
Pozdrawiam,
AMI
niesamowici ludzie, klimat, brak swiatla i noszenie wody z lesnej studni...
mozemy sie dogadac ze bedziesz nam nosil wode z jakiejs studni :) tez jestesmy niesamowici i... jak tylko bedziesz chcial wylaczymy swiatlo :mrgreen:
mozemy sie dogadac ze bedziesz nam nosil wode z jakiejs studni :) tez jestesmy niesamowici i... jak tylko bedziesz chcial wylaczymy swiatlo :mrgreen:
Slawku, a pewnie ze bede nosil, zeby ten browar w czyms schlodzic ;) bo lodowek to na tyle luda ( browaru ) to napewno tam nie maja ;)
No to ja już na dworzec ide żeby dotrzeć na czas. Do krakowa a we czwartek z rana dalej :D
No to ja już na dworzec ide żeby dotrzeć na czas. Do krakowa a we czwartek z rana dalej :D
xMAREKx, ze Szczecina kawal drogi, masz najdalej jak sie tylko da jesli chodzi o Polskę :).
Pozdrawiam,
AMI
Niestety zwalnia się moje miejsce :( Siła wyższa...
Niestety nie dam rady jechać, rezerwacja jest i pieniądze wpłacone... jeśli ktoś chętny to proszę o kontakt.
KaleidoStar
14-10-2008, 19:34
I ja za chwilę uderzam na dworzec...A bladym świtem z resztą ekipy ruszamy dalej. Do zobaczenia na miejscu :)
I ja za chwilę uderzam na dworzec...A bladym świtem z resztą ekipy ruszamy dalej. Do zobaczenia na miejscu :)
a ja ruszam o 2:10 do Bydgoszczy a tam już większą ekipą mustangiem ;) kierujemy się na Bieszczady! kawał drogi, ale jakoś damy radę ;) szkoda tylko, że tyle kilometrów na 2-3 dni, trzeba Sławek dłuższe pobyty chyba robić :P
Ja już w Bieszczadach, 14 km od bazy A . :-D:-D
kronos28
14-10-2008, 19:57
o rzesz ty... :D
pewnie na niedźwiedzie pojechałeś Andrzeju, albo wilki co? ;) bo rysie ciężko będzie złapać w kadrze pewnie
Dobra, ja też idę spać zaraz.. jutro będę koło południa, jak się nic nie wygnie :)
Bartek, wilków bardzo dużo, ale przy budach przywiązane widziałem.:mrgreen: Przyjedziesz to rysie pewnie razem znajdziemy.:-D
Bartek, wilków bardzo dużo, ale przy budach przywiązane widziałem.:mrgreen: Przyjedziesz to rysie pewnie razem znajdziemy.:-D
jestem za, zrobię im fotkę sigmą 10-20 ;)
andre84 (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=4471) jak wyglada sytuacja pogodowa?
andre84 (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=4471) jak wyglada sytuacja pogodowa?
Pogoda świetna, słońce cały dzień, na jutro też zapowiada się super słoneczko.:-D
Kundzior
14-10-2008, 22:41
Jutro pogadam z kierownikiem bo mam free 18, 19, 20. może uda się przesunąć na 17, 18, 19. wtedy 16 o 14.15 kończę prace i po pracy koło 15 mogę jechać:) Czyli jak coś 2 osoby in plus, ja i moja Kobieta :)
Kundzior to dawaj od razu znac co i jak.... cholera wszyscy dzis juz jada??
hmmm co dzis mamy? wtorek? sroda? sie pogubilem sie...
walcze z jackiem o cala BAZE A dla nas bo nie zajmujemy niestety calosci... tak wiec jak ktos chce jechac to info:
SA JESZCZE MIEJSCA!!!
Robin1974
15-10-2008, 00:04
z Kundziorem to tak jest
chlop sie napalil na wyjazd to i bedzie sie uwijal
razniej bedzie w duzej grupie
ja z paniami i Narva wyjezdzamy w czwartek rano wiec po zmroku powinnismy sie pojawic na miejscu po okolo 600 km drogi
Kochani mała prosba ....
Niestety serwis nikona nie spisał sie a to oznacza ze nie odzyskam swojego d80 do czwarku .
Wiem ze pare osób ma po dwa body - czy ktos moze mnie poratowac na nasz plener w Bieszczady jakims body "cyfrowym" ?????
pozdrawiam i czekam na jakies swiatełko w tunelu ))
poema
Mogę zabrać ze sobą S5pro, jak Ci pasuje.
Mało nas trochę. Bierzcie urlopy i przyjeżdżajcie. Dobrze byłoby mieć bazę dla nas, bez obcych elementów.
Czy ktos z Wawy wie ktoredy tam lepiej jechac? Czy jakos krakowska przez Radom czy druga strona przez Gore Kalwarie?
Czy ktos z Wawy wie ktoredy tam lepiej jechac? Czy jakos krakowska przez Radom czy druga strona przez Gore Kalwarie?
Krakowska przez Radom najbliżej, ale jak ktoś jedzie w piątek to nie polecam ( przejazd przez Radom to tragedia ).
spoko, my jutro o 7 startujemy, wiec nie powinno byc problemu:) DZIEKI!
Z Warszawy są dwie sensowne drogi.
1) Przez Lublin (ale Lublin można ominąć jadąc przez Nałęczów), Rzeszów (też można ominąć jadąc przez Łańcut), Sanok, Lesko i dalej jak kto lubi - w lewo lub w prawo.
2) Góra Kalwaria, Kozienice, Sandomierz, Rzeszów, Sanok, Lesko, a dalej już wiadomo.
Różnice w czasie i w kilometrach są dość aptekarskie, ale omijanie Lublina i Rzeszowa w godzinach uznawanych za szczyt, może dać spore oszczędności czasowe.
Ponowię prośbę... może ktoś chce wskoczyć na moje miejsce? Ew. zabrać kogoś ze sobą... szkoda mi trochę tej kasy, nie wspominając już o plenerze.....
Kundzior
15-10-2008, 15:26
Jade ale niestety ze względów organizacyjnych zawitam do was w piątek rano, udało mi się urlop przesunąć :) Wyjadę koło 2 w nocy powinienem gdzieś na 8 być:)
Ponowię prośbę... może ktoś chce wskoczyć na moje miejsce? Ew. zabrać kogoś ze sobą... szkoda mi trochę tej kasy, nie wspominając już o plenerze.....
Dogadaj się z Kundziorem. :)
Skoro decyzję podjął teraz, to pewnie jeszcze nie zdążył zapłacić zaliczki.
Jeśli chodzi o pogodę, to sprawdzam ją sobie na http://new.meteo.pl/ (aby oglądać w bardziej przyjaznej formie, trzeba kliknąć w "Meteogramy" i potem wybrać punkt na mapie) i jakby to powiedzieć, piątek nie wygląda najlepiej... :(
Jedyne pocieszenie, że ta prognoza też się często myli. Najbardziej dokładna jest dla pogody na najbliższe 12h. :)
py1szczak2
15-10-2008, 17:27
Panowie to już jutro,nie macie pojęcia jak bardzo się cieszę na ten wyjazd.
Do zobaczenia na miejscu
Piotr
a wiec ruszaja dwie grupy w wawy - ja ruszam o 6 rano - w Grójcu odbieram jedna osoba i w Kielcach druga ...wiec my jedziemy na radom ;-)))
spoko, my jutro o 7 startujemy, wiec nie powinno byc problemu:) DZIEKI!
A może jakiś znaczek w lub na samochodzie umieścić. Będzie przynajmniej widać, że koleżanki i koledzy na tą samą imprezę z Polski jadą.
nysander
15-10-2008, 18:30
jak zobaczysz ze wszyscy w samochodzie poza kierowca wystawiaja roznej dlugosci lufy poza obrys samochodu to znaczy ze to na ta sama impreze jedziemy :D
a wiec ruszaja dwie grupy w wawy - ja ruszam o 6 rano
To przecieraj szlaki:)
dobra, jeśli chodzi o mnie już niedługo wyjazd (2:10) więc dozo w Bieszczadach, idę spać coby nieco się wyspać (dziś 4h) pozdrawiam ;)
darekzaw
15-10-2008, 19:24
Niestety sytuacja w pracy tak się ułożyła, że mógłbym wyjechać z Warszawy dopiero w sobotę rano. To nie ma sensu. Jakby ktoś potrzebował pokoju to bardzo proszę.
ŻAL, ale co robić, taka praca! Miłej zabawy
szondelka
15-10-2008, 20:09
a czy ja mogę mieć prośbę do uczestników wyjazdu i posiadaczy S5pro ....o możliwość na wycieczce potrzymania, popstrykania owym sprzętem...tak żebym napaliła się na niego jeszcze bardziej :)
takie pytanko na szybko , ktoś miałby do pożyczenia/sprzedania na plenerku filtr polaryzacyjny?
najlepiej hoya lub hama. 58mm. Cena najlepiej do 100 zł . jakby co to info na miejscu:)
no i nastała, chciałoby się napisać bieszczadzka cisza... Pewnie ktoś z Was wziął laptopa to i mógłby też skrobnąć tych parę słów, chociażby o tym czy jeszcze buczyna na połoninach z liśćmi czy już całkiem naga... no i jak tam pierwsze wrażenia
pozdr
ciekawski
no i nastała, chciałoby się napisać bieszczadzka cisza... Pewnie ktoś z Was wziął laptopa to i mógłby też skrobnąć tych parę słów, chociażby o tym czy jeszcze buczyna na połoninach z liśćmi czy już całkiem naga... no i jak tam pierwsze wrażenia
pozdr
ciekawski
Tych których nie ma niech żałują:) Jest zajefajnie!!
No to tylko pozazdrościć udanego łykendu. Jak się wykuruję to na następny też pojadę. Trzymam kciuki za ekipę i kufelek w ręku...;)
pozdr
qba
Wybaczcie kochani ale tylko z nielicznymi z Was zdolalem sie pozegnac w piatek w nocy. Niestety musialem dosc szybko wyjechac, czego niezmiernie zaluje. Mam nadzieje ze sobotnia pogoda dopisala i z czyms wracacie.
W sobotę parę osób było na wschodzie słońca na Tarnicy (a w każdym razie próbowało być, bo była mgła ciągle i nic nie było widać). Za to dzisiaj byłby fajny wschód, bo sytuacja na niebie wyglądała bardzo ładnie, ale ja rano wyjechałem z powrotem, więc nie mogłem pójść. Ktoś może był dzisiaj?
pebees: i w końcu nie obejrzałeś tego tabletu, ech... :)
Marta Baranowska
19-10-2008, 16:43
Marta powróciła :D
Wybaczcie kochani ale tylko z nielicznymi z Was zdolalem sie pozegnac w piatek w nocy.
My bylismy tez niepocieszeni Twoim zniknieciem i szkoda nam bylo, ze nie mogles sie wybrac z nami. A pogoda rzeczywiscie w sobote byla diametralnie inna od piatkowej.
Marta Baranowska
19-10-2008, 17:24
My bylismy tez niepocieszeni Twoim zniknieciem i szkoda nam bylo, ze nie mogles sie wybrac z nami. A pogoda rzeczywiscie w sobote byla diametralnie inna od piatkowej.
a dzis była jeszcze lepsza;((
Grupa bydgosko-myśliborska w połowie na miejscu! :) Jak zwykle świetna zabawa albo nawet jeszcze lepsza.
Melduję że szczęśliwie dotarłem do domu.
Wielkie dzięki, za wspaniałą zabawę na zlocie, dla wszystkich tam obecnych:)
Pebees jeszcze pewnie nie dotarł, bo mówił że wszystkich zbanuje ;)
Dzieki za fajna impreze....wolosate - bialystok 7h;) bez mandatu;)
pozdrawiam
Conik
Warszawa już w części na miejscu:) Było oczywiście ********** i dzieki za wspólnie mile spędzony czas i towarzystwo do wypicia hektolitrów wódki:)
Jakby ktoś jescze nie wrócił to za Grójcem na 390 suszą:D:D:D
nysander
19-10-2008, 18:18
Drugi samochód wołosate wawa w drodze ... za dużo przystanków na dokończenie kart. ja wysiadłem w kielcach poema z funboyem jadą dalej, pewnie niebawem dotrą również.
było super choć nie ze wszystkimi miałem okazję się zapoznać bo sporo nas było ... na następny plenerek raczej też pojadę jeśli tylko będę miał taką możliwość. warto było, świetna ekipa. pozdrawiam ze scyzorykowa :)
Właściwie to musieliście być trzecim samochodem na tej trasie bo pierwszy już około 15 był w wawie :P
Co do imprezy można powiedzieć tylko tyle........................... kto nie był ma czego żałować :D
Marta Baranowska
19-10-2008, 18:22
No no, niech spróbuje :D
..
Ja juz melduje się w Łodzi. Cała, zdrowa i cholernie niewyspana :) Pebees pewnie zaraz tez bedzie na miejscu, więc miejmy się na baczności :]
nysander
19-10-2008, 18:23
Gr33nY mniejsza o to bo pogubic sie mozna bylo kto skad ile i jak ... wiem tylko ze nie zaluje ani minuty z wyjazdu ... choc przydaloby sie jeszcze z 1-2 dni dluzej bo mam mega niedosyt fotograficzno-barowy :P
Kolejne dni by poskutkowały z pewnością banem dla mnie bo już kolejne świetne piosenki mi się w głowie pojawiały :D a i tak hesja mnie straszył różowym berecikiem za zejście z Tarnicy :)
motylanoga
19-10-2008, 18:33
O rany!
Było fantastycznie! Wielkie dzięki organizatorom za wszystko, i całej reszcie za fantastyczną zabawę :) Dobrze, że jutro idę do pracy, wyśpię się, odpocznę... ;-)
zyje ;]
dobrego i dziekowac za zabawe.
aaaa DRZWI!
Bydgoszcz też w domu. Wszystkim wielkie dzięki za wspaniałą wspólną zabawę, a organizatorom za cierpliwość i wyrozumiałość. Nie wiem dlaczego konie do domu zawsze szybciej gnają, w tamtą stronę 15h jazdy a z powrotem tylko 10.
www.digifoto.pl/plenernkp/ kilka swiezych obrazkow;)
py1szczak2
19-10-2008, 19:22
Było zaje....ście wypite hektolitry płynów i ciekawi ludzie z niesamowitym poczuciem humoru.
Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu :mrgreen:
Piotr
py1szczak2
19-10-2008, 19:24
Nie wiem dlaczego konie do domu zawsze szybciej gnają, w tamtą stronę 15h jazdy a z powrotem tylko 10.
Mało się nie posr.....łem ze strachu w czasie tej jazdy :mrgreen: ale i tak było SUPER
ja wystartowalem o 6 i o po 14 bylem w bialymstoku
cb to podstawa;) ...aha i drugi raz rowu nie zaliczylem;) ale szczesliwie znalazlem kratki podzderzakowe ktore w drodze do w trawie zostaly;)
cześć i czołem, właśnie dojechołem :D, reszta ekipy Trzemeszańskiej też.
dzięki Wszystkim za miłą atmosferę. Do następnego zlotu:)
Było lepiej niż super. Miło było wszystkich Was spotkać. Wielki szacun dla organizatorów.
cześć i czołem, właśnie dojechołem :D, reszta ekipy Trzemeszańskiej też.
dzięki Wszystkim za miłą atmosferę. Do następnego zlotu:)
Nie da się zaprzeczyć ;-) Tak na gorąco: Było "odjazdowo" bo jakby inaczej, ale czuję wielki niedosyt. Czemu "qv" tak krótko.
pebees: i w końcu nie obejrzałeś tego tabletu, ech... :)
No wiesz, jest pretekst do następnego spotkania.. ;-)
Spoko, dotarłem, klikam, ale jest to ponad 20 tysięcy użytkowników.. :D:D:D
dotarlismy ;) cali i zdrowi z mala przerwa w Krakowie ;) Dzieki za super czas i do nastepnego ;) Teraz ide spac... moze w pracy cos obrobie i pokaze :P
Kundzior
19-10-2008, 22:03
Białystok in da hałs :) Dzięki wszystkim za miło spędzony czas. Czekamy na następny plenerek :)