Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ania F
1.
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
2.
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ładne zdjęcia /kadry/, modelka też.
Tylko wyszły Tobie okropne przebarwienia. Na 1 czoło modelki ma całą tęczę barw. Na 2 cały efekt psuje cień na twarzy - warto by czymś doświetlić. Malutki drobiazg - to może by ukryć /poprawić/ ramiączka /tak to się chyba nazywa ;) / od stanika.
niestety doswietlanie lampa nie wchodzilo w gre a nie mialem nikogo do blendy dlatego radzilem sobie jak moglem wyszlo jak widac
ramiaczka mozna usunac ale mi np na 1. sie podoba z tym ramiaczkiem na 2 rzeczywiscie mozna wysteplowac
3.
//EDIT
O jeju...
...za ostre!
Portrety kobiet powinny być miękkie, delikatne.
A tu widać każdy włosek na twarzy.
tomtytus
05-08-2008, 23:02
Żeby włosków nie było - trzebaby blurować...a wtedy byłoby, że plastik i zdjęcia straciłbyby na naturalności.
Mnie się podoba z wyjątkiem 3 - bo ostrość uciekła z oczu na usta.
zdjecie 3 .. probowal ostrzyc oczy ale nie wyszlo i przeostrzyl sprawe bo one nie sa ostre :)
1 podoba mi si enajbardziej ale cos bym jeszcze tu podzialal w Ps moze CZB :P
4.prosze BW :)
//EDIT
a jak tymrazem udalo mi sie wybrnac z kolorami?
nonnatus
06-08-2008, 01:26
zdjęcie jest niedbale kadrowane... tu brakuje cześci ucha, tu połowa ramienia...
kulawo...
na innym zdjęciu ostrość masz tylko na część twarzy... jedno oko ostre, drugie już nie.
po co robisz na pełnej dziurze...
jesli robiłeś to 50/1.8 (nie wiem bo wywaliłeś exif), to do portretu trzeba umieć go na pełnej dziurze wykorzystać...
proponuję przymknać do 2 lub nawet jedną działkę więcej...
na trójce też oczy nie ostre...
szkoda, bo buzia ładna... :)
na dwójce ten zółto-niebiesko-jakiśtam zafarb odbiera uśmiechowi modelki jego siłę...
szkoda.
konwersja do b/w to żadna konwersja, po prostu klik w irfan view na czarnobiel...
modelka ma potencjał, ale podszedłeś do niej jakoś bez delikatności...
jakoś tak... (tu zmilczę...)
zdjecia robilem na 2.8 no i nie bojmy sie tego powiedziec ja dopiero zaczynam dlatego nie wszystko mi jeszcze wychodzi :)
ale dziekuje za uwagi bede bardziej pilnowal i kadru i GO chociaz na 3 sadze ze po zmniejszeniu wyszlo jakby nie bylo ostrosci na oczach
Witam. Jestem jednym ze "świeżych" użytkowników. Chce powiedzieć jedynie, że Ania to jedna (o ile nie jest to numer 1) z najładniejszych dziewczyn jakie dotąd widziałem w dziale LUDZIE-PORTRET :-)
Przepraszam, ale musiałem to Wam powiedzieć, choc zapewne mało Was to obchodzi.
Serdeczne pozdrawiam
nonnatus
07-08-2008, 01:12
Witam. Jestem jednym ze "świeżych" użytkowników. Chce powiedzieć jedynie, że Ania to jedna (o ile nie jest to numer 1) z najładniejszych dziewczyn jakie dotąd widziałem w dziale LUDZIE-PORTRET
Przepraszam, ale musiałem to Wam powiedzieć, choc zapewne mało Was to obchodzi.
świetnie, że nam o tym napisałeś...
tylko, że to nie konkurs na miss forum, tylko forum fotograficzne..., gdzie nawet "brzydkie" osoby mogą być pokazane w ciekawy sposób na świetnie zrobionej fotografii...
zapewniam, że sama uroda się tu nie obroni, jeśli będzie kulawo pokazana...
pzdr.
:)
pastrana
07-08-2008, 14:07
2 fatalna. Zobacz na kolor jej skóry (żółto zielony) a takiego napewno nie ma:)
ostatnie to B/W Podoba mi sie, jednak przymknąłbym przesłonę bardziej i nie ucinał ucha.
Sliczna modelka!