Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Ania F

Domyślnie Ania F

1.
    //EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2025 o 11:40 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

2.
    //EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2025 o 11:41 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

Ładne zdjęcia /kadry/, modelka też.
    Tylko wyszły Tobie okropne przebarwienia. Na 1 czoło modelki ma całą tęczę barw. Na 2 cały efekt psuje cień na twarzy - warto by czymś doświetlić. Malutki drobiazg - to może by ukryć /poprawić/ ramiączka /tak to się chyba nazywa / od stanika.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

niestety doswietlanie lampa nie wchodzilo w gre a nie mialem nikogo do blendy dlatego radzilem sobie jak moglem wyszlo jak widac
    ramiaczka mozna usunac ale mi np na 1. sie podoba z tym ramiaczkiem na 2 rzeczywiscie mozna wysteplowac
    3.
    //EDIT
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 11-03-2025 o 11:41 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

O jeju...
    ...za ostre!

Portrety kobiet powinny być miękkie, delikatne.
    A tu widać każdy włosek na twarzy.

Domyślnie

Żeby włosków nie było - trzebaby blurować...a wtedy byłoby, że plastik i zdjęcia straciłbyby na naturalności.
    Mnie się podoba z wyjątkiem 3 - bo ostrość uciekła z oczu na usta.

Domyślnie

zdjecie 3 .. probowal ostrzyc oczy ale nie wyszlo i przeostrzyl sprawe bo one nie sa ostre
    1 podoba mi si enajbardziej ale cos bym jeszcze tu podzialal w Ps moze CZB :P
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

4.prosze BW
    //EDIT

a jak tymrazem udalo mi sie wybrnac z kolorami?

Domyślnie

zdjęcie jest niedbale kadrowane... tu brakuje cześci ucha, tu połowa ramienia...
    kulawo...

na innym zdjęciu ostrość masz tylko na część twarzy... jedno oko ostre, drugie już nie.
    po co robisz na pełnej dziurze...
    jesli robiłeś to 50/1.8 (nie wiem bo wywaliłeś exif), to do portretu trzeba umieć go na pełnej dziurze wykorzystać...
    proponuję przymknać do 2 lub nawet jedną działkę więcej...
    na trójce też oczy nie ostre...
    szkoda, bo buzia ładna...

na dwójce ten zółto-niebiesko-jakiśtam zafarb odbiera uśmiechowi modelki jego siłę...
    szkoda.

konwersja do b/w to żadna konwersja, po prostu klik w irfan view na czarnobiel...

modelka ma potencjał, ale podszedłeś do niej jakoś bez delikatności...
    jakoś tak... (tu zmilczę...)
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

zdjecia robilem na 2.8 no i nie bojmy sie tego powiedziec ja dopiero zaczynam dlatego nie wszystko mi jeszcze wychodzi
    ale dziekuje za uwagi bede bardziej pilnowal i kadru i GO chociaz na 3 sadze ze po zmniejszeniu wyszlo jakby nie bylo ostrosci na oczach

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów