Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "....."
Nostromo
04-08-2008, 23:19
Wschody są piękne . Najlepiej je oglądać osobiście na żywo, bo jeszcze Nikon nie wymyślił takiej matrycy która by im podołała :-D .
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/08/f2b7714eccf86bb0-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
Pozdrawiam
Piotr_ek
04-08-2008, 23:21
jestem na tak
myślę, że kadr jak i obróbka przemyślane i starannie wykonane do tego ładnie kolory...
gratuluję
borregaard
04-08-2008, 23:22
Bez tych słupów byłoby ładniej.
Pzdr
Andrzej
....Ludzie,co Wy spać nie możecie....?!:-D
Piotr_ek
04-08-2008, 23:26
Bez tych słupów byłoby ładniej.
moim zdaniem słupki budują dynamikę i są całkiem ok :)
"moim zdaniem słupki budują dynamikę"
A moim, raczej rytmike. W kazdym razie nie szkodza (MZ Andrzej, mozesz miec inne, to i nudno nie bedzie ;) ).
Wnosza odrobine ladu w ten delikatny chaosik. Moglyby tylko byc lupane z pni debowych (cwiary takie).
Co innego mnie mocno rozprasza. Bieznik traktora z przyczepa. I to jest smutne, ze juz nie mozna
spokojnie polnej drozki pstryknac, bo zawsze jakas po*******ka...
Aaa, jeszcze o fajnosciach mialo byc ;) Zatem fajne.
borregaard
04-08-2008, 23:58
moim zdaniem słupki budują dynamikę i są całkiem ok :)
A niech tam sobie dynamikę ,rytmikę i co tam jeszcze chcą...budują...Tylko czemu mi psują odbiór zdjęcia i wschód słońca...? :mrgreen:
Pzdr
Andrzej
Nostromo
05-08-2008, 00:29
A niech tam sobie dynamikę ,rytmikę i co tam jeszcze chcą...budują...Tylko czemu mi psują odbiór zdjęcia i wschód słońca...? :mrgreen:
Pzdr
Andrzej
Widzę że sekator do wycinania patyków , gałązek i innych artefaktów to za małlo. Teraz muszę zakupić jakąś Makite z przecinakiem. Tylko kto będzie mi nosił ten sprzęt i kto prad dostarczy? :-D
Pozdrawiam
Nostromo
05-08-2008, 00:38
"moim zdaniem słupki budują dynamikę"
A moim, raczej rytmike. W kazdym razie nie szkodza (MZ Andrzej, mozesz miec inne, to i nudno nie bedzie ;) ).
Wnosza odrobine ladu w ten delikatny chaosik. Moglyby tylko byc lupane z pni debowych (cwiary takie).
Co innego mnie mocno rozprasza. Bieznik traktora z przyczepa. I to jest smutne, ze juz nie mozna
spokojnie polnej drozki pstryknac, bo zawsze jakas po*******ka...
Aaa, jeszcze o fajnosciach mialo byc ;) Zatem fajne.
Bo widzisz kiedyś konik wozy ciągał zostawiając ślady kopyt i takie brązowe "kulki" na środku drogi. Od biedy można było je potraktować jako element foty. Najlepiej w mocnym p-cie umieścić. A teraz rolnicy mają traktorki i inne zetorki i plenerki nam ... :-D
Pozdrawiam
Wiem, wiem... Nie czepiam sie bynajmniej zdjecia, tylko warunkow. Swiat oszalal ;)
btw: juz w poprzednim wcieleniu (3 fota z innej wrzuty) mnie ta droga w....rr...
borregaard
05-08-2008, 07:44
No nieee,teraz już serio.Nie mówcie mi ,że betonowe słupy,betonowe pomosty w jezioro,tyż modne,i takie tam podobne budują klimat,ładnego przecież ,wschodu czy w innych przypadkach zachodu,czy też innego krajobrazu...One są,niestety,praktycznie wszechobecnym elementem krajobrazu,ale ja tego nie akceptuję.Nigdy nie chciałem wycinać krzaczorów,gałęzi i na pewno nie czepiałbym się jakiegoś "normalnego " płotu.Może można było,a może nie...nie wiem,znależć kawałek przestrzeni bez tej "dekoracji"...a tak to brakuje mi tylko drutów kolczastych i wieży obserwacyjnej ze strażnikiem....:mrgreen:
Tak to widzę i możecie mnie zakopać,a zdania nie zmienię...:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
..ja też nie powiedziałem ,że fota do d.....y,żeby była jasność we wtem temacie...:mrgreen:
Nostromo
05-08-2008, 08:33
No nieee,teraz już serio.Nie mówcie mi ,że betonowe słupy,betonowe pomosty w jezioro,tyż modne,i takie tam podobne budują klimat,ładnego przecież ,wschodu czy w innych przypadkach zachodu,czy też innego krajobrazu...One są,niestety,praktycznie wszechobecnym elementem krajobrazu,ale ja tego nie akceptuję.Nigdy nie chciałem wycinać krzaczorów,gałęzi i na pewno nie czepiałbym się jakiegoś "normalnego " płotu.Może można było,a może nie...nie wiem,znależć kawałek przestrzeni bez tej "dekoracji"...a tak to brakuje mi tylko drutów kolczastych i wieży obserwacyjnej ze strażnikiem....:mrgreen:
Tak to widzę i możecie mnie zakopać,a zdania nie zmienię...:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
..ja też nie powiedziałem ,że fota do d.....y,żeby była jasność we wtem temacie...:mrgreen:
Andrzeju druty kazałem zerwać strażnikom a potem ich pogoniłem do czorta :mrgreen:... A tak na serio to takie ozdoby zadomowiły sie w naszym otoczeniu na dobre. Nawet na największym zadupiu coś sie znajdzie w tym stylu. Te słupki nie są ładne ale raczej nie było szansy na inny kadr. Zrobiłem tą fotkę bo takiego "światełka" nie miałem od lat. Czyli coś z serii " kto rano wstaje...
Pozdrawiam
"Czyli coś z serii " kto rano wstaje..."
tego na forum zjadą ;)
Nostromo
05-08-2008, 09:36
Ach od razu zjadą. Delikatnie uszczypną.:-D
slanting_eye
05-08-2008, 09:46
bardzo ladne
Słupy, ślady opon - to już naturalny element krajobrazu i ja nie widzę powodu by się na nie obrażać a raczej starać się jak już to wykorzystywać. Zdjęcie bardzo dobre ale mnie akurat o ile nie przeszkadza ten beton i ślady maszyn, to lekko zielony zafarb drogi już tak ;]
borregaard
05-08-2008, 10:02
Ach od razu zjadą. Delikatnie uszczypną.:grin:
No toć pewnie...luzik...:mrgreen:
Pzdr
Andrzej
..sorry,ale trzeba być... asertywnym...
Nie ma w tym krzty agresji.Dbam tylko o swoje zdrowie psychiczne....:mrgreen:
Już mu mówiłem,że mi się jego foty podobają,a On mi tu z jakimś ,omc, KL-em wyjeżdża o świcie....:mrgreen:
Nostromo
05-08-2008, 10:53
Andrzeju zdrowie to podstawa i trzeba o nie dbać. Myślę że nigdy za dużo balsamu na skołatane nerwy. Ot tutaj nie ma słupkow, widok na wschód niczym nie ograniczony. A i wędeczka może sie przydać.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/08/b190a24e09752fa6-1.jpg
źródło (www.fotosik.pl)
borregaard
05-08-2008, 10:57
Oooooo,i o to Andrzejowi chodziło.....:-D
Dzięki Nostromo.
Pzdr
Andrzej
Słupki fajne. Można sie pokusić o delikatne przycięcie prawej strony, o ten jeden krzaczek.
Wschody są piękne . Najlepiej je oglądać osobiście na żywo, bo jeszcze Nikon nie wymyślił takiej matrycy która by im podołała .
Dokładnie tak. Mgła, przebijające się promienie słońca, rosa, zieleń i rześkie powietrze tworzą nieco inny świat.
Zdjęcie bardzo ładne, choć bez słupów byłoby lepiej. Szkoda, że stempel z PS nie występuje w "realu" ;)
Balsam calkiem skuteczny ;)
Nostromo
05-08-2008, 23:56
Bardzo mnie to cieszy.