PDA

Zobacz pełną wersję : Trial HELP

Kasandra
27-07-2008, 15:53
słuchajcie nie wiem czy to tu
ale...
zainstalowałam sobie Triala NC, iiiii....najpierw na dzieńdobry wszystkie jpg mi się pozmieniały na capturkowe (inny wygląd zewnętrzny w sensie ikonki), ale to jeszcze nie koniec!
nie mogę ich już poprostu otworzyć-od razu mi się ten program włącza, nawet jeśli go nie chcę!!!
HELP!!!
co to i dlaczego tak jest?

BugsBunny
27-07-2008, 15:59
program pozmieniał skojarzenia plików
odpal ponownie swoją przeglądarkę - ACDSee, Irfana czy co tam masz - i ręcznie ustaw skojarzenie plików jpg
albo inaczej: najedź na ikonkę/prawy klawisz/otwórz za pomocą/wybierz program/ wybierz plik wykonawczy tej aplikacji którą chcesz i zaznacz "zawsze używaj..."

Redskull
27-07-2008, 16:00
prawym klawiszem myszy na jpg-u/otworz za pomoca/klikasz program ktorym chcesz otwierac i zaznaczasz okienko "zawsze uzywaj tego programu do otwierania tego typu plikow. KONIEC :D

Qrcze, kolega wyprzedzil mnie o sekundy ...

Kasandra
27-07-2008, 16:02
dzięki
już go wykasowałam i wróciły moje ikonki
;-)
nie chcę go już, jak mi ma mieszać w życiu czy tam w komputerze to do kosza!
ale dzięki za rady!!!

tomajk
27-07-2008, 16:02
OTWÓRZ ZA POMOCĄ i wybierz program, zaznacz opcję ZAWSZE OTWIERAJ ZA POMOCĄ TEGO PROGRAMU i po kłopocie.

tomajk
27-07-2008, 16:03
łoj się spóźniłem już wszystko wiadomo :D

Kasandra
27-07-2008, 16:04
za mądre to na mnie, miał to być prosty programik, a ja go otworzyłąm, otworzyłam zdjęcie i co dalej?
nawet mam instrukcję od harb, ale ponieważ program pozmieniał i jej wygląd to otworzyć nie mogłam.
Się zdenerwowałam więc i wykopałam.
Dzięki Bogu nie wpadłam na pomysł jego kupna,a tylko wypróbowania triala!!!uffffff

ADAM1
27-07-2008, 20:03
Kasandro, Ty jesteś z innej bajki, względnie planety? :D

To są podstawy, podstaw, podstaw w obsłudze systemu.

Ale spadam już i nie przynudzam.;)

Kasandra
27-07-2008, 20:06
mówiłam, że się nie znam na komputerach;-)))
jeszcze pół roku temu jakbyś mnie zapytał jaki mam komputer bym Ci powiedziała, że biały :mrgreen:
Mężnie walczyłam z otawrtym obrazkiem-poddałam się dopiero po tym jak nie mogłam otworzyć instrukcji od harb, bo program zmienił coś tam, no to żem się z lekka zdenerwowała i po swojemu rozwiązałam problem;-))))

ADAM1
27-07-2008, 20:11
...no to żem się z lekka zdenerwowała i po swojemu rozwiązałam problem;-))))

No i wylałaś dziecko z kąpielą (nie polecam na przyszłość:D).

CNX, to moim zdaniem najlepszy program do fotek, choć powolny.

Zrób drugie podejście.;)

Kasandra
27-07-2008, 20:59
Zrób drugie podejście.;)

tak słyszałam, że dobry i że...prosty
Jak on taki prosty to ja się szybciej w PSie na warstwach nauczę chyba pracować;-)))
ale mam już chytry plan-może się uda kogoś wykorzystać w tym temacie niedługo...
dzięki!

tomajk
27-07-2008, 23:17
No i wylałaś dziecko z kąpielą (nie polecam na przyszłość:D).

CNX, to moim zdaniem najlepszy program do fotek, choć powolny.

Zrób drugie podejście.;)

Z tymi słowami zgadzam się w 100%
Spróbuj raz jeszcze, tyle że na spokojnie, ja też dopiero za drugim razem dostrzegłem zalety CNX, teraz PSa otwieram w ostateczności, i żeby było jasne, nie twierdzę, że to lepszy program od PS, tylko inny, a tego innego trzeba porządnie sprobować, by poznać jego smak i zalety zarazem, zapewniam że warto.