Zobacz pełną wersję : d200 przednia guma
Wiem ze byl podobny temat ale jak zwykle wyszukiwarka na dupe sie zdała.
chodzi o opkretlo od przyslony. chodzi ciezko, dziwilem sie dlaczego, okazalo sie ze guma na ktorej znajduje sie nasz piekny czerwony znaczek na uchwycie ociera o pokretlo i czasem uniemozliwia jego obslugie.
narazie zdarza mi sie to rzadziej (ale i tak za czesto) a guma sie juz w gornej czesci wlasnie w okolicy pokretla odkleila i dlatego mi na nie wlatuje, z czasem moze byc gorzej.
Ktos to jakos sobie "usprawnil"? ze juz jest dobrze i nie trzeba wiecej sie z tym cholerstwem bawic?
Niektórzy delikatnie ucinają nożykiem takim jak do wykładzin typu stanley lub skalpelem fragmecik gumy tuż pod pokretłem. guma wtedy nawet jak sie rozszerzy to nie włazi na pokrętło
dzieki za sugestie, pewnie tak zrobie
pozdrawiam :)
nie ma za co. guma ma to do siebie że pod wpływem ciepła, nacisku przez pewien okres czasu sie rozszerza a jak nie ma jak to tworzy sie pęcherzyk przez co się odkleja ale dosyc juz tego mądrowania się :mrgreen:
Tylko nie próbuj kleic. Kolega kleił w d2hs i kółeczko staneło na zawsze...
A wie ktoś ile wynosi wymiana ogumienia w serwisie (dla D200)?
obiło mi się o uszy że ok 300zł ale nie jestem pewien
fotomarko
24-07-2008, 10:52
214 zł płaciłem
to ja lece po skalpel, tez mi sie odkleja :)
214 zł płaciłem
ale bez przesyłki?
dlugo czekales az aparat wroci?
A wie ktoś ile wynosi wymiana ogumienia w serwisie (dla D200)?
a robią to w ramach gwarancji czy nie podlega?
nie podlega
a czekac mozesz nawet dwa miechy, zwlasza jak nie osobiscie oddasz
osobiście jak pojechałem zrobili mi tego samego dnia. koszt wymiany 220zł. Gwarancja NP nie obejmuje gum
nie podlega ....
A kto ci takie coś powiedział? Na Postepu robili mi wymianę gum D200 na gwarancji i to w około dwie godziny. Fakt, że było to dawno, a aparat miał poniżej półroku, czyli było jeszcze domniemanie wady fabrycznej. Warunkiem było to, że się wcześniej umówiłem na określony dzień, mieli gumy w magazynie i przywiozłem body osobiście. Obok jest centrum handlowe, więc poszedłem po zakupy i zanim kupiłem co chciałem, był telefon, że D200 też jest do odbioru.
aparat ma jakieś pół roku więc może się uda załatwić to w ramach gwarancji...mam zamiar wybrać się tam osobiście :)
moj mial trzy miesiace i odmowili
moze cos sie zmienilo
Dzwoniłem dziś, po krótkiej dyskusji stwierdzili że zrobią w ramach gwarancji...Będę w przyszłym tygodniu to zobaczymy.
Dzwoniłem do serwisu w sprawie odklejonej gumy w D200. Miły głos pani powiedział mi ,że guma kosztuje 20zł i w tym momencie wtrącił się nie miły pan i powiedział ze oni są serwisem a nie sklepem i samej gumy mi nie sprzedadzą ma przysłać im aparat i skasują zapewne 200zł. Bez łaski sam sobie przykleję
U mnie bez większego problemu wymienili w ramach gwarancji ogumienie w D200, trwało to ze dwa dni :)
Cholera by to ... miesiąc temu skończyła mi się gwarancja ... gumy jakby na to czekały... :|
A ja myślałem że ten problem mnie ominął... jakże byłem głupi ;-)
czy ktos z forumowiczów wymieniał rozchodzące się gumy w D200 w serwisie na postępu?
ile skasowali za taką przyjemnośc, a może robią to w ramach gwarancji?
Oj nie poszukałeś :twisted:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=66195
Użytkownik fotomarko zapłacił 214zł a kabanos 220zł.
Oj nie poszukałeś :twisted:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=66195
Użytkownik fotomarko zapłacił 214zł a kabanos 220zł.
... a kilku innych na gwarancji miało za friko :shock:
to serwis na postępu działa jak urzędy skarbowe, indentyczne sprawy ale inne orzeczenia :D
no nic, warto zaryzykować
a jak oni zmieniają gumy to przy okazcji czyszczą puchę? [...]
to serwis na postępu działa jak urzędy skarbowe, indentyczne sprawy ale inne orzeczenia :D
no nic, warto zaryzykować
a jak oni zmieniają gumy to przy okazcji czyszczą puchę? przed popchaniem w ludzi dobrze by było żeby jakoś wyglądała ;)
O ile pamiętam czyszczą filtr i mapują matrycę
O ile pamiętam czyszczą filtr i mapują matrycę
Filtr czyszczą za opłatą 80 pln, mapowanie bezpłatnie :)
dzis odebrałem D200 z serwisu. wymieniali mi gumy, zrobili to w ramach gwarancji, dodatkowo wyczyszścili komrę lustra, matrycę.
jestem pozytywnie zaskoczony