PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] eikona tour [ diZaster ]

diZaster
20-07-2008, 13:18
witam :)

dzis z ludzmi z lubelskiej grupy nikona wybralismy sie na plener.

nr 1

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/07/o5copy-1.jpg
źródło (http://gr8dizaster.files.wordpress.com/2008/07/o5-copy.jpg)

jeszcze cos dorzuce, ale pozniej.
zapraszam do oceniania, krytykowania i innych form ekspresji werbalnej.

pozdrawiam
!dZstr

Nemeth
20-07-2008, 13:34
(...)
zapraszam do oceniania, krytykowania i innych form ekspresji werbalnej.

pozdrawiam
!dZstr

Wrzucaj mniejsze bo mi się na monitorze nie mieści.

A fotka całkiem całkiem, kolorystycznie apetyczna.

harb
20-07-2008, 13:42
mnie też się podoba fajny i kadr i kolorki - a mały format to u Ciebie normalka :( jakby nie zależało Ci na porządnym pokazaniu fotki - ech diZaster ,diZaster :mrgreen:

ps już dawno nie widziałem tak fajnego Twojego krajobrazu ,fajnie swiatełko Ci zagrało

pozdrawiam :-D

Calme
20-07-2008, 14:00
Elegancja - co Roztocze to Roztocze :)

Dyziek
20-07-2008, 14:12
Dobra robota Di:)

Daga
20-07-2008, 14:49
super ! wrzucaj więcej :)
Słoneczko zbyt centralnie jak dla mnie tylko...

diZaster
20-07-2008, 15:03
daje taki sam jak na bloga rozmiar, bo mi sie nie chce zmniejszac do roznych wielkosci, do forum takie na bloga srakie...

dzieki za odwiedziny :)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/07/o4copy-1.jpg
źródło (http://gr8dizaster.files.wordpress.com/2008/07/o4-copy.jpg)
tak bardziej 'po mojemu'.

diZaster
20-07-2008, 20:39
i ostatnie z obrobionych na dzis, moze beda jeszcze inne, ale jak bedzie mi sie chcialo wywolac rawy.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img370.imageshack.us/img370/20/o3copybt1.jpg)

pzdr

autograf
20-07-2008, 20:57
Dobrze jest. Póki co dla mnie jedyneczka. Cudne kolory!

Dawaj kolejne!

wypass
20-07-2008, 21:07
a ja przestawie kolejność 3 najlepsza potem 2 a na koncu 1:):):)

autograf
20-07-2008, 21:10
a ja przestawie kolejność 3 najlepsza potem 2 a na koncu 1:):):)

Bo się nie znasz się! Hehe :mrgreen:

A tak na serio, to na dwójce dziwna ta konwersja. Coś mi nie leży.

diZaster
20-07-2008, 21:17
ta konwersja, to po mojemu tak ;)
bedzie osobny watek jeszcze jeden, tam bedzie tez tak skonwertowane jedno zdjecie, wiec bedziesz musial przecierpiec :)

dzieki za opinie, pozdrawiam.

wypass
20-07-2008, 22:16
Bo się nie znasz się! Hehe :mrgreen:

no nie znam się, a uczę się, ale w takiej kolejności do mnie przemawiają i już:):):):)

Seeker
21-07-2008, 01:01
Gdyby tak na BW wydobyc wiecej kontrastu na pierwszoplanowym obiekcie...

Grzegorka
21-07-2008, 01:09
Się podobają się ;)

P.S. Zjawię się niebawem u Ciebie w labie z tajną misją :p No dobra... nie taką bardzo tajną, grunt że się zjawię :D

skulinski
21-07-2008, 01:09
pierwsze super ... ale po obejrzeniu dwoch kolejnych robi sie po prostu nudno.. wszytskie na tym samym "patencie".. pion cos na pierwszym planie, horyzont w polowie i niebo z winieta. Masz jedno szklo i spust tylko w pionowym uchwycie czy o co chodzi :P :P :P ;) :)

ruqasz
21-07-2008, 09:35
Zrobiłes w sumie najładniejsze zdjęcia z tego plenerku z tych ktore widziałem. Bardzo fajnie. Szczególnie dobre jest to którego tutaj nie ma ;). Kadry ładne. Fakt faktem wiekszośc na podobnym koncepcie oparta (pion jakis shit na pierwszym planie etc etc) ale poki nie masz ich stu jest ok. Kupa ludzi jedzie na jednym kminie i ich ciagle chwalą więc... Troche bym sie czepiał kolorów na Twoich zdjęciach. Strasznie są 'zmasakrowane' chodzi o to ze kazde wygląda inaczej i w kazdym jest coś dziwnego. Piewrsze na przykład ja nie wiem jak Ty to naświetliłes i na jakies czułoście ze taki jakiś syf wylazł - nie ma naturalnych w miare przejsc tonów każdy kolor w zasadzie poza błękitem jest jakoś kopnięty. Wez je jakoś tak zrób zeby i histogramy poszczególnych kolorów wyglądały jakoś normalnie, wiesz tak nieatomowo wtedy będzie ;).

Na tym co mi się tak bardzo podoba więcej cieni.

diZaster
21-07-2008, 09:48
mam tylko jedno szklo, a pionowego uchwytu nie mam, nad czym nawet boleje - moglby sie przydac.
winieta jest bo lubie.

horyzont oki, w zasadzie prawda.
a jakby nie bylo shitu na pierwszym planie, to nie byloby pierwszego planu i bylaby dupa nie zdjecie.

z Toba Maciek zgadzam sie tak w 75%, ja lubie takie kolory, ale wiem ze dla kogos moga byc co najmniej atomowe ;)

skulinski
21-07-2008, 10:56
mam tylko jedno szklo, a pionowego uchwytu nie mam, nad czym nawet boleje - moglby sie przydac.
winieta jest bo lubie.

horyzont oki, w zasadzie prawda.
a jakby nie bylo shitu na pierwszym planie, to nie byloby pierwszego planu i bylaby dupa nie zdjecie.

Ale ja nie napisalem ze to zle.. wszystkie sa bardzo poprawne wg mnie.. nawet pomimo horyzontu w polowie (nie uwazam tego za blad). Tylko wrzucasz set trzech i wszystkei sa zrobione tym samym patentem. Patent jest sprawdzony i dobry ale wiekszosc Twoich zdjec, ktore ogladam sa robione tym samym schematem. Poprawnym i fajnym, ale fajnie byloby zobaczyc czasem cos innego.

z uchwytem pionowym i jednym szklem to zart..

diZaster
21-07-2008, 11:27
heh, no nie zawsze, tu wrzucam czasem to co mi sie podoba.
na blogu zdjecia nie sa jednym schematem robione, wystarczy zajrzec i widac, ze tak nie jest.

dobra, koniec glupich tlumaczen.
ps: pierwsze nie opiera sie na tym 'patencie' wg mnie.

skulinski
21-07-2008, 12:45
obejrze bloga pozniej, teraz pisze z roboty.

pierwsze sie tez opiera - na pierwszym planie zielsko reszta tak samo :P

Tak czy siak - nie traktuj tego jako przytyk .. zdjecia sa dobre .. tylko takie wnioski mi sie nasunely po obejrzeniu tych trzech fotografii.
Schemat jest dobry, dopoki sie nie przesadza.. ale jak piszesz ze jest roznorodnie to pewnie tak jest. :)
Pozdrawiam

Piotr_ek
21-07-2008, 15:58
nr 2 i nr 3 podoba się, może na b/w uderzył bym z silniejszym kontrastem ale z tą miękkością również mi się podoba.

ruqasz
21-07-2008, 16:39
Słowem Łukasz pierdziel całość w tryptyk i jestes kozak ;]

diZaster
21-07-2008, 16:53
:mrgreen:

altezza
22-07-2008, 01:07
dla mnie jedynka - bardzo plastyczna fota