PDA

Zobacz pełną wersję : 70-210

MarcoPoloNY
18-07-2008, 21:07
Mam tak sprawe, a mianowice najprawdopodobniej kupie d80 ( może cos z niszej pulki, raczej na lepsze modele nie mam co liczyc ). Glownie chcialbym robic zdjecia sportowe, troche krajobrazow i może portrety [ najprawdopodobniej kupie do tego 50 mm, tani i podobno bardzo dobry, tylko sam nie wiem czy kupic 1.4 czy 1.8 ?). No i naprawdę sam nie wiem jakie tele dokupic do robienia zdjec. Ostatnio dosyć dużo czytalem na ten temat i mam straszny metlik w glowie :)
Zaczynajac to chcialbym robic zdjecia sportowe na dworzu [ może jakieś rajdy samochodowe, jakas pilke w dzien a może i troche wieczorem i futbol amerykanski ] i do tego sporty w srodku ( w większości sporty walki takie jak judo, karate, bjj, sw, może boks cos w tym stylu. Do tego plywanie może siatkowka i cos pewnie by się znalazlo ) i nie wiem co mam do tego wybrac. Heh wsumie jak bym mial dużo kasy to na pewno bym wiedzial co wybrac ale tej kasy nie ma jak na razie :(, ostatnio doczytalem się na forum o starym szkielku 70-210 f/4 ( może ktos dopowie która wersja jest najlepsza albo ten model ze swiatlem ciemniejszym ? ] co o tym myslicie ? Mam do przeznaczenia tak z 300 dolarow [ obecnie jestem w usa ], i naprawdę nie wiem co wybrac, bo kasy nie ma za dużo ?.
Slyszalem dużo opisni ze te tele jest naprawdę dobre, swietnie ostrzy ale slyszalem ze nie jest zaszybkie i moge mieć problem z szybkoscia af ? Thx

marekon
18-07-2008, 22:09
Posiadam takowy :).No cóż fakt niemłody już jest.Zdjęcia ostre,używam też z kelekonwerterm Kenko 1,4.AF wolny,do szybkich ujęć jak zdążysz to masz :).Dobre wykonanie.Też mnie nie stać na lepszy,używam jestem zadowolony.Przesłona stała 4 to też zaleta w tej klasie.Za tę cenę u nas ok. 600,może do 800 w bardzo dobrym stanie to warto.W cenie się mieścisz.A są jeszcze takie do dostania w USA :).

Archibald
19-07-2008, 01:09
Również posiadam, potwierdzam powolność AF, ale używany "z głową" daje radę - mojej małej córeczce spokojnie pstrykam fotki "w biegu", więc nie jest źle ;-) Szkiełko ostre, praktycznie już od f4, dobrze wykonany.

Tu (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=62637) i tu (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=61985) masz z niego przykładowe fotki.

Pozdrawiam! :-)