Mam tak sprawe, a mianowice najprawdopodobniej kupie d80 ( może cos z niszej pulki, raczej na lepsze modele nie mam co liczyc ). Glownie chcialbym robic zdjecia sportowe, troche krajobrazow i może portrety [ najprawdopodobniej kupie do tego 50 mm, tani i podobno bardzo dobry, tylko sam nie wiem czy kupic 1.4 czy 1.8 ?). No i naprawdę sam nie wiem jakie tele dokupic do robienia zdjec. Ostatnio dosyć dużo czytalem na ten temat i mam straszny metlik w glowie
Zaczynajac to chcialbym robic zdjecia sportowe na dworzu [ może jakieś rajdy samochodowe, jakas pilke w dzien a może i troche wieczorem i futbol amerykanski ] i do tego sporty w srodku ( w większości sporty walki takie jak judo, karate, bjj, sw, może boks cos w tym stylu. Do tego plywanie może siatkowka i cos pewnie by się znalazlo ) i nie wiem co mam do tego wybrac. Heh wsumie jak bym mial dużo kasy to na pewno bym wiedzial co wybrac ale tej kasy nie ma jak na razie, ostatnio doczytalem się na forum o starym szkielku 70-210 f/4 ( może ktos dopowie która wersja jest najlepsza albo ten model ze swiatlem ciemniejszym ? ] co o tym myslicie ? Mam do przeznaczenia tak z 300 dolarow [ obecnie jestem w usa ], i naprawdę nie wiem co wybrac, bo kasy nie ma za dużo ?.
Slyszalem dużo opisni ze te tele jest naprawdę dobre, swietnie ostrzy ale slyszalem ze nie jest zaszybkie i moge mieć problem z szybkoscia af ? Thx
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami