Zobacz pełną wersję : 70-200 VR + 2x TC
drakenus77
14-07-2008, 22:40
witam jak w temacie 70-200 VR + 2x TC miał ktoś takie rozwiązanie ? jestem ciekaw jak z jakością po podpięciu TCx2 ?? może ktoś jakieś fotki wstawić ?
pozdrawiam.
witam jak w temacie 70-200 VR + 2x TC miał ktoś takie rozwiązanie ? jestem ciekaw jak z jakością po podpięciu TCx2 ?? może ktoś jakieś fotki wstawić ?
pozdrawiam.
Fotki mogę Ci jutro przesłać na PW, ale zdecydowanie odradzam. Max co daje zadowalającą jakość to TC1.7, a jeszcze bardzo dobrą to TC1.4.
pawextelinfo
15-07-2008, 00:37
zgadzam sie w 100% z przedmówcą od tc x2 lepsze jest powiększenie cyfrowe z tc 1,7 i przysłonie 5,6 jakość zadowalająca ale f 4,8 tez mydli
Wg. mnie (podobnie jak piszą poprzednicy) TCx2 to porażka.
Gdzieś na forum był nawet spory watek o wyższości TCx1,4 i TCx1,7 nad TCx2 kwestia poszukania.
Swego czasu miałem Sigme 50-500 (ten obiektyw mam w avatarze) i do tego kupiłem TCx2... Zdjęcia nie należały do najlepszych, i sprzedałem ten zestawik.
Dziś ma do mnie dotrzeć TCx1,7 więc zobaczę jak się to spisuje z moimi szkłami na żywca.
Wg. mnie (podobnie jak piszą poprzednicy) TCx2 to porażka.
Gdzieś na forum był nawet spory watek o wyższości TCx1,4 i TCx1,7 nad TCx2 kwestia poszukania.
Swego czasu miałem Sigme 50-500 (ten obiektyw mam w avatarze) i do tego kupiłem TCx2... Zdjęcia nie należały do najlepszych, i sprzedałem ten zestawik.
Dziś ma do mnie dotrzeć TCx1,7 więc zobaczę jak się to spisuje z moimi szkłami na żywca.
Z TC1.7 N200-400 będzie super, ale to już tylko statyw. Najważniejsze, że TC 1.7 przenosi VR i AF mimo straty światła.
Z TC1.7 N200-400 będzie super, ale to już tylko statyw. Najważniejsze, że TC 1.7 przenosi VR i AF mimo straty światła.
Wiem dlatego też zamówiłem TC (już go mam:D). W TC Sigmy niestety nie było AF, trzeba było wszystko ręcznie robić.