Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie 70-200 VR + 2x TC

witam jak w temacie 70-200 VR + 2x TC miał ktoś takie rozwiązanie ? jestem ciekaw jak z jakością po podpięciu TCx2 ?? może ktoś jakieś fotki wstawić ?
    pozdrawiam.
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    witam jak w temacie 70-200 VR + 2x TC miał ktoś takie rozwiązanie ? jestem ciekaw jak z jakością po podpięciu TCx2 ?? może ktoś jakieś fotki wstawić ?
    pozdrawiam.
    Fotki mogę Ci jutro przesłać na PW, ale zdecydowanie odradzam. Max co daje zadowalającą jakość to TC1.7, a jeszcze bardzo dobrą to TC1.4.

Domyślnie

zgadzam sie w 100% z przedmówcą od tc x2 lepsze jest powiększenie cyfrowe z tc 1,7 i przysłonie 5,6 jakość zadowalająca ale f 4,8 tez mydli

Domyślnie

Wg. mnie (podobnie jak piszą poprzednicy) TCx2 to porażka.
    Gdzieś na forum był nawet spory watek o wyższości TCx1,4 i TCx1,7 nad TCx2 kwestia poszukania.
    Swego czasu miałem Sigme 50-500 (ten obiektyw mam w avatarze) i do tego kupiłem TCx2... Zdjęcia nie należały do najlepszych, i sprzedałem ten zestawik.
    Dziś ma do mnie dotrzeć TCx1,7 więc zobaczę jak się to spisuje z moimi szkłami na żywca.
    Ostatnio edytowane przez yaqb ; 15-07-2008 o 06:59
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    Wg. mnie (podobnie jak piszą poprzednicy) TCx2 to porażka.
    Gdzieś na forum był nawet spory watek o wyższości TCx1,4 i TCx1,7 nad TCx2 kwestia poszukania.
    Swego czasu miałem Sigme 50-500 (ten obiektyw mam w avatarze) i do tego kupiłem TCx2... Zdjęcia nie należały do najlepszych, i sprzedałem ten zestawik.
    Dziś ma do mnie dotrzeć TCx1,7 więc zobaczę jak się to spisuje z moimi szkłami na żywca.
    Z TC1.7 N200-400 będzie super, ale to już tylko statyw. Najważniejsze, że TC 1.7 przenosi VR i AF mimo straty światła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Z TC1.7 N200-400 będzie super, ale to już tylko statyw. Najważniejsze, że TC 1.7 przenosi VR i AF mimo straty światła.
    Wiem dlatego też zamówiłem TC (już go mam). W TC Sigmy niestety nie było AF, trzeba było wszystko ręcznie robić.
    De czy'sta + szkliwo

Uprawnienia umieszczania postów