PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] the distorting CUP

PiotreX
14-05-2006, 22:43
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2006/05/144693275_41c82a03fe-3.jpg
źródło (http://static.flickr.com/50/144693275_41c82a03fe.jpg)

Kubek, który zmusza ludzi do robienia pewnych rzeczy.. strasznych rzeczy...

volvo
15-05-2006, 10:34
drażnią jakieś białe przedmioty wrastające w dolne partie kadru z prawej i lewej ...

ciekawy pomysł.

PiotreX
15-05-2006, 16:57
Pomysł żaden, samo takie wyszło niestety... no drażnią niestety, ale am wrażenie, że trochę za ciasno by było jakby je próbować usunąc, a nie jestem zwolennikiem PSucia zdjęć;)

sailor
15-05-2006, 19:07
Pomysł żaden, samo takie wyszło niestety

i jako autor wystawiajacy zdjecie cos takiego piszesz? :shock: :shock: :shock:
to po co w ogole zrobiles fote? z nudow? a jesli tak to po co ja pokazujesz? tez z nudow?

Valdek_Tychy
15-05-2006, 19:22
a nie jestem zwolennikiem PSucia zdjęć;)
Ludzie co wyście tak się czepili tego PSucia?? PS w przypadku fotografi cyfrowej jest tym samym co ciemnia w analogu. Wnerwia mnie takie podejście :evil: lepiej dać do d.... zdjęcie byleby nie poprawić wad (poPSuć) w Ps-ie - coś tu jest nieteges

PiotreX
15-05-2006, 22:14
Jakie z nudów? Czy zdjęcia zrobione przypadkiem są gorsze od tych zrobionych celowo? Ruch był niezamierzony, reszta i owszem. Nic nie poradzę, że niektórzy nie potrrafią usiedzieć spokojnie na miejscu:) A pokazuję bo mi się podoba.
co do PS to jestem tak a nie inaczej nastawiony do tego programu, bo nie umiem go używać. Nie jest moją intęncją negowanie jego przydatności. Przecież są różne szkoły robienia zdjęć. Niektórzy lubią zaznaczać czarną ramką to, że właśnie taki kadr wybrali, a nie inny. Jejku, po co się od razu denerwować?

depcius
15-05-2006, 22:37
Jejku, po co się od razu denerwować?

A czemu od razu nie napisac ze nie umiesz "PS'uc" tylko jakies tam teksty o tym ze nie jestes zwolennikiem PS'a

sailor
15-05-2006, 23:05
Czy zdjęcia zrobione przypadkiem są gorsze od tych zrobionych celowo

nei ma zdjec robionych przypadkiem.. sa mniej lub baridzej zamierzone.. przypadkiem to mozna w lotto wygrac ale i tak los trzeba wyslac.. nawet jesli zupelnie niespodziewanie ktos ci wejdzie w kadr w zupelnie przypadkwym miejscu w ktorym sie nie miales znalezc to i tak wystawiajac to zdjecie do oceny decydujesz o tym celowo a nie przypadkiem

A pokazuję bo mi się podoba.
dlaczego?

PiotreX
16-05-2006, 20:57
A czemu od razu nie napisac ze nie umiesz "PS'uc" tylko jakies tam teksty o tym ze nie jestes zwolennikiem PS'a
Będę bardziej uważał na przyszłość i bardziej uważnie dobierał słowa. Przepraszam jeśli kogoś zdenerwowałem. Mi do obróbki zdjęć wystarcza IrfanView.

nei ma zdjec robionych przypadkiem.. sa mniej lub baridzej zamierzone..
No dobra, ale wiadomo o co mi chodziło. Jak nie, to chodziło o to, że efekt ruchu nie był zamierzony.

Zdjęcie mi się podoba, gdyż podoba mi się jak bardzo ostro wydaje się kubek na tle ruszonej twarzy i głównie tym chciałem się podzielić.

Valdek_Tychy
16-05-2006, 21:10
Nie,nie,nie o to chodzi.Nie mam nic przeciwko komuś kto nie posługuje się PS-em (z różnych przyczyn-jego sprawa) ale jestem przeciwko poglądowi ,że użycie PS-a psuje zdjęcie,zaniża jego wartość czy wręcz powoduje,że nie jest to już fotografia czyli takie ortodoksyjne podejście do tematu coś na kształt koszerności zdjęcia (he he ale mi to fajnie się nazwało) :lol:

Będę bardziej uważał na przyszłość i bardziej uważnie dobierał słowa nie no "The little twin brothers" jeszcze tu nie rządą i puki co można swobodnie wypowiadac swoje poglądy czasami można coś od moderatora załapać ale to sporadyczne przypadki :lol:

PiotreX
16-05-2006, 21:34
Niemniej jednak, czasem odechciewa mi się pokazywać tutaj zdjęć. No comments.

sailor
17-05-2006, 10:45
Niemniej jednak, czasem odechciewa mi się pokazywać tutaj zdjęć. No comments.

prosze cie .. pokazales zdjecie ktore na kazdym serwisie poza plgnioto zostaloby wysmiane.. tutaj dostajesz konkretne rady i jeszcze mowisz ze odechciewa ci sie pokazywac zdjecia?
wolisz wystwaiajac totalnegko knota uslyszec ze zdjecie jest genialne??? litosci!!!!!
zkazdej krytyki trzeba umiec wyciagnac cos dla siebie i spojrzec na wlasna tworczosc z innej strony ... zle rady wywalic do kosza a te dobre wziac do serca .. i wcielic wzycie przy najblizszej okazji .. i kropka. i albo to zrozumiesz albo bedizesz unosil sie honorem niedzielnego pstrykacza ktorego zdjec nie doceniaja. powodzenia zycze:)

Vadim
17-05-2006, 11:03
PiotreX

Niemniej jednak, czasem warto skorzystać z PS. Np. do zmiany kadru.
Crop byłby bardzo wskazany. Nie musiałbyś odpowiadać na pytania: co autor miał na myśli i o co mu chodzi?

Valdek_Tychy

Jeszcze qrva tylko tego brakuje, żeby zdjęcia musiały być koszerne... :twisted:

Pozdrawiam

Valdek_Tychy
17-05-2006, 11:13
PiotreX

Niemniej jednak, czasem warto skorzystać z PS. Np. do zmiany kadru.
Crop byłby bardzo wskazany. Nie musiałbyś odpowiadać na pytania: co autor miał na myśli i o co mu chodzi?

Valdek_Tychy

Jeszcze qrva tylko tego brakuje, żeby zdjęcia musiały być koszerne... :twisted:

Pozdrawiam

:mrgreen:

sailor
17-05-2006, 14:11
Jeszcze qrva tylko tego brakuje

raz ... ;)

Jim_Hawkins
17-05-2006, 15:11
:. Do tej pory moje Ja myślało że tylko ono próbuje swoje wypociny nazywać fotografią ale Ty to już z księżyca musiałeś spaść, no wiesz co...

PiotreX
18-05-2006, 20:00
Nie zrozumiałem Kolegi powyżej. Kto mi wytłumaczy?
Crop jest również w Irfanview i działa zapewne tak samo jak w PS. Zresztą używam akurat tej funkcji.
Czekam więc na konstruktywną krytykę, jeśli na taką zasłużyłem.