PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W pareczkie..

Calme
11-07-2008, 22:18
..spotkał ja łódeczkie ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img395.imageshack.us/img395/7625/parksu7.jpg)

gryson
11-07-2008, 22:23
Tak w sumie to jest spoko, ale...
"Optycznie" leci w prawo, ale to wina brzegu, "złudzenie apteczne", i jakoś te kolory "biją po oczach"...

Calme
11-07-2008, 22:27
Moze byc takie zludzenie z ta prawa - ale jest poziomowane do kladki kolo lodki - a co do kolorow - coz wiem, ze nie kazdemu sie spodoba ;)
Pozdr

Motorniczy
11-07-2008, 22:45
Malarskie i jak dla mnie bardzo ładne a to , że leci to leci.. ale teatrzyk dla dzieci - to jakis farszaski trend z tym " leci..." ??

gryson
11-07-2008, 22:49
To, że leci, to nie zarzut... poprostu stwierdzenie, i to subiektywne... Nauczono mnie kiedyś, że "optycznie" takie kadry trzeba (wg innych nie trzeba) przekręcić trochę, by zrównoważyć i wyrównać. Rozmycie mi się podoba, fajne jest.

wypass
12-07-2008, 11:43
MZ pieknie ci światło zagrało na wodzie i łódce...mi kolory odpowiadają i kadr mi odpowiada i wszystko mi odpowiada:wink::lol::lol:
pozdr.

lechupe
12-07-2008, 11:56
Pozbyłbym sie wiekszej części zieleniny na dole, idąc bardziej w kierunku kwadratopodobnego kadru.
Moim zdaniem zdjecie uzyska równowagę i bardziej wyeskponuje sie lódkę, jako element główny.

Uwazam, ze obróbka bardzo trafia w temat i swiatło zdjecia.

borregaard
12-07-2008, 12:11
B.ładnie.
Światełko prima,a kadr tzeba troszku "uspokoić" i ...gitara....:mrgreen:

Pozbyłbym sie wiekszej części zieleniny na dole, idąc bardziej w kierunku kwadratopodobnego kadru.
Moim zdaniem zdjecie uzyska równowagę i bardziej wyeskponuje sie lódkę, jako element główny.

To nie byłoby dobre.Ostrość poszła w "zieleninę" i jakby jej zabrakło,to kadr z łódką w roli gwiazdy pójdzie się pi......ć..:-D..tym bardziej ,że trzeba łagodniej polakierować skorupę...

Pzdr
Andrzej

lechupe
12-07-2008, 12:26
B.ładnie.
Światełko prima,a kadr tzeba troszku "uspokoić" i ...gitara....:mrgreen:

To nie byłoby dobre.Ostrość poszła w "zieleninę" i jakby jej zabrakło,to kadr z łódką w roli gwiazdy pójdzie się pi......ć..:-D..tym bardziej ,że trzeba łagodniej polakierować skorupę...

Pzdr
Andrzej

a co ci tu po ostrej zieleninie, skoro chodzi o krypę ;-)
jak juz te całe zdjecie potraktowano filtrem jakowymś, to ostrosc przestala byc elementem najwazniejszym.

Fakt, ze jednostkę pływajaca mozna by było nieco zgasic, ale to juz detal.

borregaard
12-07-2008, 12:36
A mnie tam zielenina ..... kalafiorem :wink:
Odniosłem się tylko do tego zdjęcia...
Zdania są,jak widać,podzielone,więc głos ma autor.....:-D

Pzdr
Andrzej

bombel
12-07-2008, 13:58
Dla mnie ten glow zamiast wprowadzić miękkość (czy jak to się tam nazywa) wprowadził tylko sztuczną miękkość. Lubię obróbkę w zdjęciach, ale ta do mnie zupełnie nie przemawia.

Calme
12-07-2008, 18:30
Dziękuje wszystkim za uwagi.