Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wyrośnięte "bonzai"

Marek-frotka
15-06-2008, 00:10
Witam
Dziś pod ocenę zdjęcie dzrzewka , które nie dało przejechać obok siebie bez wyciągnięcia aparatu z samochodu.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/06/Droga20120-1.jpg
źródło (http://www.frontera.com.pl/zdjecia/Droga%20120.jpg)

Pozdrawiam

nothing
15-06-2008, 00:48
Może mało obiektywnie, ale jako mieszkaniec terenów podgórskich kocham te drzewa. Pięknie, pięknie...

nothing
15-06-2008, 00:49
trochę za jasno na dole, ale pięknie....

Marek-frotka
15-06-2008, 01:07
trochę za jasno na dole, ale pięknie....

Odrobinę przyciemniłem. Dziękuje za radę.
Chyba będę musiał wziąć się za kalibrację monitora.:(

harb
15-06-2008, 07:37
dla mnie ładna poprawna foteczka , fajne drzewo znalazłes i podoba mi się niebo ( osobiscie chyba dałbym troszeczkę więcej drogi w PD)

pozdrawiam :-D

imbra
15-06-2008, 11:08
Fajne zdjęcie, niebo dopisało :) Drzewko ciekawe, czasem można takie na jakichś skarpach znaleść. Może kadrowałabym nieco inaczej, ale ciężko mi stwierdzić na 100% , bo nie wiem, jak tam okolica wygląda.
Można spytać, gdzie robione zdjęcie? Wygląda trochę, jak tereny wojskowe, ale tego drzewa nie kojarzę :)

Jessus
15-06-2008, 11:21
Ładne. Kard dobry, choć próbował bym bardziej od dołu aby cała korona drzewa odcinała się na tym pięknym niebie, z drugiej strony byłyo by to ze stratą dla drogi także sam nie wiem.

Jedyna uwaga to że zdjęcie mogło by być bardziej ostre.

pozdrawiam

Marek-frotka
15-06-2008, 12:23
Fajne zdjęcie, niebo dopisało :) Drzewko ciekawe, czasem można takie na jakichś skarpach znaleźć. Może kadrowałabym nieco inaczej, ale ciężko mi stwierdzić na 100% , bo nie wiem, jak tam okolica wygląda.
Można spytać, gdzie robione zdjęcie? Wygląda trochę, jak tereny wojskowe, ale tego drzewa nie kojarzę :)

Zdjęcie zrobione w okolicach Stajęczynek k\Osieka. Co do kadrowania nie było łatwo - z lewej stara stodoła , z prawej krzaki i zagroda Sołtysa , a drzewko bardzo blisko - ratował mnie tylko N12-24.

Janusz - dzięki za komentarz. Jeśli chodzi o kadrowanie , to jw. Praktycznie stałem na tej drodze. No chyba że pojechałbym po butach. :-D . Często tamtędy przejeżdżam - spróbuję poprawić - efekt postaram się zamieścić.

Jessus - z wyostrzaniem zawsze coś nabroję - dzięki za zwrócenie uwagi i opinię.

Pozdrawiam

jurekb
15-06-2008, 13:44
Fajne i do tego świetne niebo.

Skrzat
15-06-2008, 16:12
Trafiony tytuł!

Fascynują mnie stare, powyginane sosny.
Obrazują ogromną walkę z wiatrem i siłę przetrwania.

Podoba się:)