Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] kolumnada
mortumus
11-06-2008, 15:05
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://brief.home.pl/foto/007.jpg)
jacoslavgth
11-06-2008, 17:34
aż mnie korci żeby cos napisac ale ogranicze sie do komentu zdjęcia, fajne kolory, zadbał bym bardziej oGO, alebo mniej albo więcej, kadr w sumie ok ale pokazałbym całą pierwszą arkade ( łuk )
agawytka
12-06-2008, 11:10
mnie tez korci :) to zboczenie zawodowe :)
fotka przyjemna ale z GO moznaby powalczyc :)
hubertkm
17-06-2008, 13:38
Po pierwsze witam serdecznie - to mój pierwszy post tutaj i z góry przepraszam, że akurat czepliwy, ale z racji zawodu jestem uczulony na takie rzeczy.
A chodzi mi o sprawę merytoryczną, acz "pozafotograficzną".
To zdjęcie nie przedstawia kolumnady, tylko rząd filarów. Kolumna ma to do siebie, że jest okrągła w planie. Kwadratowy bądź wielobocnzy jest filar.
to jest nas już 4-ech zboczeńców :D
jacoslavgth
17-06-2008, 15:55
Po pierwsze witam serdecznie - to mój pierwszy post tutaj i z góry przepraszam, że akurat czepliwy, ale z racji zawodu jestem uczulony na takie rzeczy.
A chodzi mi o sprawę merytoryczną, acz "pozafotograficzną".
To zdjęcie nie przedstawia kolumnady, tylko rząd filarów. Kolumna ma to do siebie, że jest okrągła w planie. Kwadratowy bądź wielobocnzy jest filar.
:) patrz mój post, aż mnie świezbiło zeby to napisac :):):)
agawytka
17-06-2008, 16:16
:) patrz mój post, aż mnie świezbiło zeby to napisac :):):)
mnie tez, oj tez :)
Może byłoby lepiej, gdyby ostrość była na drugim filarze.
Ratujesz sytuację toms73. Wystarczyłby jeden post, na przykład hubertaKM, który jasno i do rzeczy wyjaśnił o co idzie, a tu mija 10 post, a w najlepsze rozwija się dyskusja kto jeszcze zauważył wstrząsającą pomyłkę autora co do nomenklatury.
agawytka
17-06-2008, 17:54
Ratujesz sytuację toms73. Wystarczyłby jeden post, na przykład hubertaKM, który jasno i do rzeczy wyjaśnił o co idzie, a tu mija 10 post, a w najlepsze rozwija się dyskusja kto jeszcze zauważył wstrząsającą pomyłkę autora co do nomenklatury.
bombelku nie ma sie co denerwować, przeciez napisaliśmy z kolegą jacoslavgth w pierwszych postach kilka słów odnośnie fotografii jako takiej...
ja moge powtórzyć, że fotografia sama w sobie jest przyjemna, ale powalczyłabym z GO.
Ależ ja się wcale, ale to wcale nie denerwuję. Ja po prostu, z całkowitym spokojem i na chłodno, rejestruję fakt, nic więcej.
Mam teraz nadzieję, że nie rozpoczęliśmy właśnie w tym wątku długiej dyskusji na temat stanu moich nerwów. :)