Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "Okno na ... "
Nostromo
24-05-2008, 22:47
Znalazłem takie faje miejsce na rybki. Oczywiście musiałem uwiecznić, mimo że zmuszony byłem walczyć pod słonczko. Strasznie duże kontrasty. Smiejąc się na fotce wygląda lepiej niż w naturze. Lepiej chyba oglądać na jasnym tle.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.2and2.net)
Pozdrawiam
Technicznie jest bardzo ładnie i poprawnie.
Kadrowo bym osobiście zrezygnował z pnia drzewa, tak aby pokazać więcej jeziorka.
Zostawiłbym także tę gałąź u góry, tak aby stworzyła coś w rodzaju naturalnej ramki.
Pzdr.
a mnie podoba się tak jak jest ,no może trochę prawej bym docioł aby sam pień był blizej krawedzi fotki , ale poza tym jest fajnie bardzo ładna kolorystyka ,urzekają te refleksy swietlne na trawie
pozdrawiam :-D
biniubak
24-05-2008, 23:49
Nic bym nie zmieniał. Jest bardzo ładnie.
downunder
24-05-2008, 23:52
Też bym nic nie zmieniał, jak okno na świat, to okno na świat. :)
A to piekną fotę popełniłeś. Nic nie zmieniaj. Bardzo malownicza i piękna kolorystycznie.
ale super światło zagrało. Ładny kadr i świetne technicznie. Jedna z lepszych, Twoich prac jakie widziałem.
Jak dla mnie rewelacja. Aż nie mogę uwierzyć że przy fotce pod słońce pień drzewa i inne ciemniejsze elementy nie lecą w czerń. Idealnie naświetlona fotka.
pozdrawiam
Kapitalne światło wykonało całą robotę, nie umniejszając oczywiście temu kto to wypatrzył... :) świetne - pozdrawiam
Jest OK.
Podoba sie , dobre foto.
Pozdro.......
Podoba się.
Światło fajnie zagrało;).
diZaster
25-05-2008, 11:31
przefajne zdjecie, ladna gra swiatel i do tego mimo pozornego balaganu jakos tak poukladane wszystko.
obrobka/naswietlenie na ogromny plus :!:
bardzo dobre foto :)
pozdrawiam
Vanitari
25-05-2008, 13:11
dla mnie bomba, poprostu pikne zdjęcie
Nostromo
25-05-2008, 13:40
Dzięki za odwiedziny i miłe komentarze. Odii szara połówka, bo przy takich ogniskowych polar nie za bardzo.
Pozdrawiam
Odii szara połówka, bo przy takich ogniskowych polar nie za bardzo.
Sorry z góry za of topa ale bardzo mnie to zaciekawiło? Jestem ciągle raczkującym amatorem i naprawdę nie wiedziałem, że na polar wpływa ogniskowa. Mógłbyś coś więcej napisać albo zapodać linka?
pozdrawiam
bardzo sielankowe zdjęcie, bardzo się podoba
OT jeśli chodzi o info nt wpływu ogniskowej na zastosowanie filtru polaryzującego to Ci chodzi o winietowanie?czy też jest jeszcze jakiś inny wpływ tego filtra na ogniskową którego jeszcze nie zauważyłam..?
pozdrawiam,
A.
a mnie podoba się tak jak jest ,no może trochę prawej bym docioł aby sam pień był blizej krawedzi fotki , ale poza tym jest fajnie bardzo ładna kolorystyka ,urzekają te refleksy swietlne na trawie
Dokładnie takie same odczucia występują u mnie:-)
Pozdrawiam serdecznie
Hael
Bardzo przyjemne zdjecie, technicznie bardzo mi odpowiada.
Jestem ciągle raczkującym amatorem i naprawdę nie wiedziałem, że na polar wpływa ogniskowa.
Autorowi wątku chyba chodzi o tak zwany błąd polara, o którego nie trudno jest się postarać na 10 mm. ;)
A zdjęcie śliczne. Gratuluję :)
Nostromo
26-05-2008, 16:36
Tak chodzi o tak zwany błąd polara. - http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=686690
Z tym że u mnie zaczyna pojawiać się to dziadostwo przy ogniskowej 18mm czyli prawie w całym zakresie obiektywu.
Winieta swoją drogą .
Dzięki wielkie, mam polara od dłuższego czasu i nic o tym nie widziałem. :-)
pozdrawiam
Bardzo ładna fotografia.
Ładnie światło zagrało.
Nostromo
26-05-2008, 22:36
Popatrzyłem na avatar . O nowa osoba na pokładzie... Nie poznałem Cię w pierwszej chwili. Nowy, ładny avatarek sobie zrobiłeś.
Pozdrawiam
Popatrzyłem na avatar . O nowa osoba na pokładzie... Nie poznałem Cię w pierwszej chwili. Nowy, ładny avatarek sobie zrobiłeś.
Pozdrawiam
Grzegorka kadr wypatrzyła ;) i użyczyła.
Grzegorka
26-05-2008, 23:43
Grzegorka kadr wypatrzyła ;) i użyczyła.
No ba! Na lubelskiej osobistej starówce i jest z niego niesamowicie dumna, gdyż ponieważ wyszedł jej że hej! :D
Grzegorka
26-05-2008, 23:48
A zdjęcie bardzo przyjemne. Czyste kolory i miłe światło :) (żeby nie było że OT kompletny :p)
bajkowe i malownicze foto
Niech żyje szara połówka! Kadr doskonały. Cienie to troszkę chyba w szopie rozjaśnione - oczywiście to pytanie nie zarzut. Całe mi się bardzo podoba. Jest nastrój i są szczegóły - to rzadko spotykana para.
Pozdrawiam
Grzegorz
Nostromo
28-05-2008, 07:42
bajkowe i malownicze foto
Tego dnia miałem właśnie taki nastrój i to przelało się na foto.
Pozdrawiam
borregaard
28-05-2008, 07:56
Witam
Świetna miejscóweczka.Polecę złożyć zestawik i ....pewnie znowu coś wypadnie i z ryb nici...
B.ładnie wyszło...:-D
Pzdr
Andrzej
"złapałeś" coś...?
Nostromo
28-05-2008, 07:57
Niech żyje szara połówka! Kadr doskonały. Cienie to troszkę chyba w szopie rozjaśnione - oczywiście to pytanie nie zarzut. Całe mi się bardzo podoba. Jest nastrój i są szczegóły - to rzadko spotykana para.
Pozdrawiam
Grzegorz
Owszem cienie były rozjaśnione. Zabiegów było parę, tylko że w NXie a nie w PSie. Ale to chyba nie robi różnicy jakim softem, jeśli efekt jest w miarę dobry. W końcu NX to prawie PS :-D .
A połówka jest dobra na wszystko od zawsze ( szara ) :mrgreen: .
Pozdrawiam
a mnie się bardzo podoba :)
Nostromo
28-05-2008, 22:31
Tak Andrzeju złapałem... katar. :-D
Pozdrawiam
Marek-frotka
28-05-2008, 23:06
Tak Andrzeju złapałem... katar. :-D
A na co wziął ? :)
Piękne zdjęcie , piękne miejsce i na zdjęcia i na wędkowanie.
Pozdrawiam
No i git.
Fajnie jest i sielankowo.
Pozdrawiam.
Bodzio.
Ja skromnie dodam, że zgadzam się z opinią poprzedników:)