Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [d70s] PROBLEM !

troyek
23-04-2006, 23:38
Witam,
mam problem ze swoim D70s.
Kiedy naciskam na spust, lustro idzie do gory, ale nie otwiera sie migawka. i tak pozostaje, i pisze err. kiedy nacisne 2 raz na spust, to migawka opada.
zdjęć w ogole nie robi,
czy ktos mial podobny objaw ? co robic ? odrazu wysylac do nikona ? i ile taka naprawda moze zajac czasu.

prosze o pomoc.
pozdrawiam.

holka
23-04-2006, 23:39
tutaj (http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=23016)
podobnie, co? :)

troyek
23-04-2006, 23:53
no tak.
dzieki,
jutro telefon do nikona : )

rafau
24-04-2006, 22:17
od ok. 2 tygodni mam identyczną przypadłość, co dziwne pojawia się to tylko po włączeniu aparatu, później gdy już uda się lustro opuścić ( poprzez ponowne naciśnięcie spust ) można bez problemu pstrykać.
Kurcze, obawiam się kontaktu ze sławetnym serwisem...
Kamilu gdybyś coś zdziałał z ww daj cynk na forum bo mnie aż skręca na samą myśl o wysyłce

troyek
24-04-2006, 22:49
rafau, mnie tez. ale u mnie w ogole nie robi zdjec.
wiec bede musial w tym lub nastepnym tyg wyslac aparat do serwisu i coz.. kolo miesiaca bez aparatu : (((((((((((

rafau
24-04-2006, 23:06
...no to nie zazdroszczę tobie jeśli wogóle nie możesz nim pstrykać, u mnie tak jak napisałem idzie robić zdjęcia, ale jest to cholernie upierdliwe. Dlatego zastanawiam się czy nie poczekać aż mi padnie zupełnie, ewentualnie wyślę trochę później, wiadomo długi weekend nadciąga no i jak tak bez puszeczki, no jak :?
Z tym miesiącem to już wiesz bo dzwoniłeś, czy też z lektury forum wnioskujesz ?
wrrrr...

troyek
24-04-2006, 23:45
rafau, dzwonilem, naprawa do 2 tygodni.
ale jeszcze ekspertyza [ chyba ze to sie wlicza juz w ta naprawe ] i dostarczenie i odebranie paczki. to tak troszke wyjdzie.

rafau
24-04-2006, 23:57
dzięki za info i powodzenia życzę...

gierkuss
25-04-2006, 17:42
Witam!
Zalecam serwis i to jak najszybciej, przez jakiś czas bagatelizowałem problem i srogo sie zemścilo... lustro zawieszało się w tych niepowtarzalnych chwilach, których nigdy nie uda mi sie już sfotografować.... mówili że dwa tygodnie .... trwało 3.... ale mam jeszcze d50 i jakoś dałem radę.
:D