Zobacz pełną wersję : Crash Test kolegi...d70s
Wlasnie dzwonil do mnie kolega, ze upuscil d70s i aparat stracil integralnosc obudowy :]
Otoz upadek trafil na okular wizjera i ten... w dziwny sposob wbil sie na chwile do srodka lamiac lekko plastik wokol wizjera. Rezultatem jest podobno dziura w ksztalcie niedomknietego prostokata naokolo wizjera.
Tak czy inaczej jak zobacze ta awarie - zrobie zdjecia i pokaze. Sam do konca nie potrafie sobie wyobrazic tego uszkodzenia...
Tak czy inaczej - zakladam, ze serwis cos takiego naprawi...Jednak jak szybko?
Jak myslicie jak jest z dostepnoscia tylnej plastikowej obudowy w serwisie? Chce mu to w poniedzialek wyslac do wawy jednak zastanawiam sie czy zdaza do piatku.
Ale pech... :(
Zrób zdjęcia i pokaż, bo sam jestem ciekaw jak to wygląda.
bardzo watpie by serwis dal rade do piatku.
co prawda jak zamawiam czesci (w innej firmie) w stanach lub singapurze, to w naglych przypadkam mam je na biurku juz dwa dni pozniej. Ale czy nikon tak ma?
tak czy siak szkada sprzeta. Miejmy nadzieje, ze wiecej nic sie nie popsulo.
hmm.. jesli maja czesci tonie powinno byc klopotu..ale zalezy jak to wyglada i czy to jedyne uszkodzenia..
Da rade w koncu to Nikon :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://wikings.pl/~archie/!workfolder/crash.jpg)
Wyglada to wlasnie tak.
Tomek Stępień
23-04-2006, 21:53
fajowe ;]
Najfajniejsze dla właściciela..... ....nie wiem co bym zrobił w takiej sytuacji. Ale jak tak patrzę to chyba nic się tam nie powinno uszkodzić poza wizjerem.
pzdr
Wyglada to wlasnie tak.
Ponieważ niedawno były święta, to przypomina mi to jajko częściowo obrane ze skorupki. :)
Nie wiem czy pasek zostal zdjety juz po awarii, ale jednak nawyk zakładania paska na szyję lub nadgarstek nie jest taki głupi.
Serwis pewnikiem naprawi, ciekawe za ile?
to nie moze teraz kadrowac przez ekran ? :D
na moj gust wystarczy odkrecic ze dwie srubki z tylu, ze dwie pod lampa i powymieniac plastikacze na nowe....
phantomek
23-04-2006, 22:06
Jezeli sie normalnie widzi przez wizjer to dla mnie zaden ubytek, aparat ma robic zdjecia a nie pieknie wygladac... takie moje zdanie :)
Pasek zostal zdjety przeze mnie, tak samo jak wyciagnieta karta i bateria - sprzet focilem przed spakowaniem do wyslania.
[ Dodano: Nie Kwi 23, 2006 10:21 pm ]
Niestety nie widzi sie normalnie, obraz w wizjerze jest nieostry, znieksztalcony, info display jest czyms przysloniety. Jutro bede mu to zalatwial. Dam znac... pozdro!
phantomek, tak i na matrysy pustynia sie zrobi :?
Wojtek Noga
24-04-2006, 23:09
Witam,
Przy upadkach oprócz zewnętrznych "objawów" często uszkodzona są elementy lustra i/lub migawki.
To może byc gorsze. W moim F100 tak było pomimo niewielkich uszkodzeń zewnętrzych.
Pozdrawiam