Zobacz pełną wersję : Wyzwalanie radiowe
Polecicie jakieś dobre chińskie wyzwalanie radiowe?
quantuum ma w swojej ofercie. w sumie niezla firma a cena ... MZ bdb
j_szczygiel
13-05-2008, 18:30
Saygon - jesli nie bedziesz uzywac tego w terenie, to mozna na allegro zakupic ustrojstwa 'produkcji' Bolinga ktore pracy na baterii sa podpinane pod kabel zasilajacy lampy (jednoczesnie sa jakby przedluzka). Jest jeszcze firma Fotohobby, ktora sprzedaje (najtaniej) typowa popularna chinszczyzne na ktorej jedzie wielu userow (tez na allegro, wyjatkowo dobrze sie z nimi rozmawia).
a i czemu jak nie bede uzywal w terenie?
j_szczygiel
13-05-2008, 18:54
saygon - bo jesli wpakujesz sie w te wyzwalacze zasilane z kabla sieciowego to nie ma szans zeby pozniej to wykorzystac do wyzwalania np. zwyklych, starych lamp blyskowych (niestudyjnych) w terenie - brak 220v :) A tak zawsze mozna sobie sklecic przjesciowke z duzego jacka i wsjo dziala ;]
mam obecnie markoflashe 1000ws wiec to juz chyba generacja nowszych, a one itak potrzebują 230 żeby działać więc raczej z zasilaniem na kablu (nie muszę sie martwic o stan naładowania baterii) zainwestuje.
Te z quantuuma odradzam. Mam gdzieś w kartonie taki komplet. Praca z nimi to loteria. Potem był jakiś inny shit z allegro - też loteria.
Po wielu sesjach, w tym na oczach klientów, atakach wewnętrznej białej gorączki zebrałem kasę na pockety, które mi przywieziono z Anglii...i nie żałuję ani jednego funta - bo dopiero pockety działały tak jak należy.
Te z quantuuma odradzam. Mam gdzieś w kartonie taki komplet. Praca z nimi to loteria. Potem był jakiś inny shit z allegro - też loteria.
Po wielu sesjach, w tym na oczach klientów, atakach wewnętrznej białej gorączki zebrałem kasę na pockety, które mi przywieziono z Anglii...i nie żałuję ani jednego funta - bo dopiero pockety działały tak jak należy.
Pocket Wizardy to już wyższa półka:) też je mam i są niezastąpione. Fakt trochę kosztują, ale są warte tych pieniędzy.
j_szczygiel
22-05-2008, 12:09
philig - Czy uzywales moze rowniez Bolingow ktore sa dostepne na allegro (i chyba w Funsports)? Troche drozsze od reszty chinszczyzny, ale moze ich jakosc jest troszke wyzsza?
philig - Czy uzywales moze rowniez Bolingow ktore sa dostepne na allegro (i chyba w Funsports)? Troche drozsze od reszty chinszczyzny, ale moze ich jakosc jest troszke wyzsza?
Niestety nie mam z nimi doświadczenia. Kiedy zapadała decyzja, na rynku było tylko jedno niezawodne rozwiązanie, miałem dosyć dróg na skróty.
podpisuje sie pod pytaniem tyle ze ja chcialbym uzywac owego sprzetu raczej na zewnatrz razem z sb800 i 600 niestety pockety to zadroga opcja jak dla mnie czy te chinskie zabawki sa az tak zawodne??
j_szczygiel
22-05-2008, 16:37
R - nie pocieszyles mnie ;)
Artur - skoro masz sb800/600 nie mozesz ich uzywac w CLS? No chyba ze uzywasz ich w zabojczych odleglosciach w ktorych lampy juz sie nie widza :) Jesli chcesz uzywac radyjek na zewnatrz to jedyna opcja sa te ktore posiadaja odbiorniki zasilane bateryjnie. Jesli zas chodzi o losowosc sadze ze mozna poprosic sprzedawce aby sprawdzil przed wysylka, a jak i tak nie bedzie dzialac zawsze mozna oddac/wymienic w ciagu 10 dni.
no tak mozna cls tylko jest jeden wielki minus w czasie dnia przy wiekszym sloncu zaczyna to troche szwankowac a druga sprawa to nie wiem jak to sie sprawuje jezeli np sb800 jest zaslonieta przez obiekt i nie widzi bezposrednio 600-tki?
ps probowalem juz tego wczesniej z samym d200 i sb800 wieczorem lampa stala jakies 7m od body w ktorym wbudowana mialem ustawiona na 1/16 mocy tak aby glownym swiatlem bylo sb i niestety nie wyszlo tak jak bym chcial.
ktos chetny na zakup pocketów w usa na ebay - bo z tego co czytałem to jednak warto dorzucić, a jakbysmy kupowali większą grupą to mozna coś ztargować i taniej przesyłka wyjdzie. Ja bym się pisal na minimum nadajnik + 3 odbiorniki (choć nowe wersje sa jednocześnie nadajnikami i odbiornikami.)
ooo widze ze ktos jest chętny sciagac pockety ze stanów....:)
w takim razie ja bym sie pisał na dwa odbiorniko - nadajniki, czyli najnowsze wersje.
jak ktoś jest cetny to piszcie mi maila z namiarami na siebie i nickiem z forum. mój mail:
[email protected]
a jaka byla by ich cena chodzi o 2 na dzien dzisiejszy?? bo mam do wyboru albo pockety albo sb600 z uk za 450:)
ok 100 funtów sztuka... plus przesyłka...ale moze jak wiecej sztuk to i taniej by było
biorac pod uwage ze jestem amatorem to cena jest troche zaporowa:)
no niby tak, ale przy dzisiejszym kursie funta to neijest tak zle, a niema porównania do chinszczyzny...
cena pocketow w $ to ok 190 za szt.
troche mniej np tu:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=300226328161&Category=30086&_trksid=p3907.m29
wychodzi 500/3 czyli 166, a sa zestawy na 4 pockety gdzie cena za sztuke wyjdzie jeszcze mniejsza. Jakby w kilka osób sie zebrać do może do 150~160 dolcow za sztuke (bez przesylki) dojdziemy.
jezeli byłaby taka cena (ok 160$) to i na 3 szt. bym sie skusił.....
tyle ze jeszcze wchodzi niestety clo:(
no własnie dlatego lepiej zeby ktos to przewiozł.....łatwiej bedzie ominąc...bo jak nie to o ile bedzie droższa impreza?
j_szczygiel
23-05-2008, 00:15
22% vat i 3,2~7,5 clo za sprzet foto (choc kij wie czy celnicy madrze nie zakwalifikuja tego jako nadajniki radiowe :) ). Najlepiej bedzie jesli ktos poprosi tego sprzedawce o kod CN i Taric dla tego typu towaru - tylko tak mozna sprawdzic stawke cla.
no to dosc sporo funtów/dolarów przyjdzie jeszcze zapłacic. Chyba bezpieczniej bedzie jak ktos to przywiezie....
j_szczygiel
23-05-2008, 14:52
a na ebay w UK nie ma tego w przystepnej cenie? Ew. jesli ktos ma w UK znajomych to proponuje zakupic na brytyjskim ebayu od sprzedawcy z HK i po klopocie (zarowno z cena jak i clami, vatami) ;)