Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ojciec
autograf
08-05-2008, 20:23
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
1 wyostrzone po zmniejszczeniu
dokladam
2 bez wyostrzania po zmniejszeniu
widzę kolega poprawił konwersje do bw , choć można by troche popracować nad koszulą :)
ale ogólnie portret ten nie przemawia do mnie , od dołu jak by z ukrycia , tak bez wyrazu
Sculptoris
09-05-2008, 10:21
Konwersja dla mnie świetna. Możesz coś więcej? :-)
Poziom kontrastu mi sie podoba.
Portretow za bardzo nie robie, ale wydaje mi sie, ze ciut za ciemne oczy i przepalona koszula. No i ta firanka tez troszke przeszkadza.
Zdjecie jednak pierwsze wrazenie robi pozytywne. Te pewne niedociagniecia sprawiaja, ze mam mieszane odczucia w odbiorze.
konwersja fajna choc jest moim zdaniem troche przeostrzone...
autograf
09-05-2008, 17:13
Dzieki Koledzy,
wobec tego dolozylem nr 2. Bez wyostrzania po zmniejszeniu.
Ktore lepsze?
Sculptoris
09-05-2008, 17:26
Mnie się bardziej widzi jedynka. Tak trochę zasysa. Mam złudzenie trójwymiarowości obrazka :-)
autograf
09-05-2008, 17:31
widzę kolega poprawił konwersje do bw , choć można by troche popracować nad koszulą :)
ale ogólnie portret ten nie przemawia do mnie , od dołu jak by z ukrycia , tak bez wyrazu
Od dolu on nie jest, zapewniam. Model sie w lewo bujnal, po czym podparl sie reka :mrgreen:
W ogole to strzal jest zrobiony "u cioci na imieniach", ale ten gosc jest spoko!
Ja nie mowie zeby nie wyostrzac. To podstawa. Ja mialem na mysli zeby wyostrzac poszczegolne partie albo slabiej cale zdjecie
autograf
09-05-2008, 18:55
Konwersja dla mnie świetna. Możesz coś więcej? :-)
Yhm, tutaj (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=58289)
Sculptoris
09-05-2008, 20:06
Yhm, tutaj (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=58289)
Dzięki, ale bardziej chodziło mi o sam proces obróbki ;-)
autograf
09-05-2008, 20:12
Dzięki, ale bardziej chodziło mi o sam proces obróbki ;-)
Jakies tam suwaki w mieszaniu kanalow, w poziomach, praca na maskach.
Sculptoris
09-05-2008, 20:36
Jakies tam suwaki w mieszaniu kanalow, w poziomach, praca na maskach.
Aha, dzięki. Już myślałem, że kredki świecowe ;-)
autograf
09-05-2008, 20:47
Aha, dzięki. Już myślałem, że kredki świecowe ;-)
Kolego przeciez wiesz sam doskonale ze nie ma prostej odpowiedzi na Twoje pytanie ;)
Cwicze, cwicze, cwicze... Wciaz sie sam duzo ucze, ale milo mi ze Wam sie podoba! To motywuje!
Od dolu on nie jest, zapewniam. Model sie w lewo bujnal,
istotne jest to, że jednak aparat patrzy jakby od dołu modela.
Dla mnie nawiększym minusem jest tło, zbyt agresywne.