Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Hmmm... :)

Wioletta
08-05-2008, 01:56
"...usmiechne sie, bo mama pstryka"

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

Z szufladki, ale nie bardzo glebokiej, prosze o konstruktywna krytyke ;)

Megazordon
08-05-2008, 02:19
Szczerze mówiąc (pisząc), po zobaczeniu tego zdjęcia, będę mieć teraz problem z zaśnięciem O_o

Wioletta
08-05-2008, 02:25
Takie straszne? :-?

puchbeary
08-05-2008, 08:33
Tak znacząco odbiega od stereotypu portretu dziecięcego że w pierwszej chwili może zaskoczyć ale jak się przyjrzeć jeszcze raz to jest śmieszne i sympatyczne. Mnie sie podoba - za niesztampowość i za piękne oczyska pociechy.

Laos_89
08-05-2008, 08:43
Zdięcie zrobiło na mnie ogromne wrażenie... jest genialne, takie oryginalne... Podziwiam i zastanawiam się kiedy ja zaczne robić takie zdięcia... nie gniewaj się ale mnie delikatnie rozprasza kadr... wydaje mi się, że powinien obiąć całą główkę dziecka:mrgreen: (a tu jest troszkę jest przycięta z góry) Ale ogólnie RESPEKT:mrgreen: zaje...fajna jest ta kropla spływająca z bródki:p

piterdm
08-05-2008, 09:10
Hmmm... no nieżle:-D.

hallucinogen
08-05-2008, 09:46
e tam. zdjecia dzieci powinny cieszyc a nie straszyc ;)

Grover
08-05-2008, 10:30
Dosyć długo zastanawiałem się nad tym zdjęciem i szczerze powiem, że mi jakoś osobiście nie podchodzi, ale to tylko moje zdanie, więc nie ma się co przejmować :)

Grzegorka
08-05-2008, 11:26
A ja już nie umiem być obiektywna. Uwielbiam Tośka za to, że jest właśnie taki śmiszny i pocieszny. :mrgreen:

amirez
08-05-2008, 11:45
No, to... przedobrzyłaś i to mocno.
Cud dziecię, a Ty zrobiłaś potworka, którym można straszyć małolaty /zachowuj się porządnie, bo zobacz co z ciebie wyrośnie/ ;)
Jako fota do rodzinnego albumu, może być, ale tylko do albumu.
Odpuść sobie zdjęcia dzieci, gdy spią lub źle wyglądają.
A jakby Tobie strzelić taka fotę ? ;)

Artur
08-05-2008, 12:05
Na nie, za obrobke.
Przeostrzone do granic mozliwosci i przekontrastowane, co powoduje mieszane uczucia, jednak bardziej w kierunku tych negatywnych w odbiorze.

wrrum
08-05-2008, 12:29
Przeostrzone oczy i brak uśmiechu, mokra twarz z wiszącą pod brodą kropelką... czyli potwór wynurzył się z masy obrzydliwego śluzu, zobaczył swoją ofiarę (mnie), wytrzeszczył na nią oczy, oblizał ze smakiem i zaraz się rzuci wgryzając kły w szyję lub cokolwiek innego. Kadr jak z horroru.

Przepraszam za szczerość, nie mam zamiaru Cię urazić, ale takie właśnie wrażenie (emocje ?!) wywarło na mnie to zdjęcie.
Dziecko na pewno jest urocze, a Ty chciałaś je pokazać w zabawny sposób, ale... nie wyszło.

wrrum
08-05-2008, 12:38
Zmieniam zdanie! Zdjęcie jest genialne!!!

Jak już przeczytałem swój poprzedni post, to zrozumiałem, że to zdjęcie wywołuje bardzo konkretne emocje, niesie jakąś historię (swoją wersję opisałem i to dość dokładnie) czyli ma znamiona dobrego zdjęcia. Do tego wywołuje skrajne emocje u różnych odbiorców, więc nikogo nie pozostawia obojętnym. A przecież O TO CHODZI !

I jeszcze jedna ważna rzecz - udało Ci się przedstawić śliczne dziecko w sposób gdy budzi ono grozę. A to już nie lada sztuka. Przyznam, że efekt powalający.

Archibald
08-05-2008, 13:00
...zdjęcie wywołuje bardzo konkretne emocje, niesie jakąś historię...

O właśnie ;-)

Kontrowersyjne - brawo! :-)

Wioletta
08-05-2008, 17:15
:) W sumie nie wiem co napisac :mrgreen:
Nie chcialam nikogo przestraszyc, ani zdenerwowac ;) chce tylko powiedziec i zapewnic ze mam tysiace zdjec moich dzieci, i nie wszystkie strasza :twisted: (mam nadzieje;) ) Nie wszytskie sa smieszne, no ale co prawda to prawda Toska zdjec jest zdecydowaniej wiecej smiesznych niz tych piiieeeekniuuutkich :)
Chce rowniez zapewnic wszytskich ze nie wstawiam zdjec moich dzieci na forum po to, zeby ktos sie w nich zakochal, tylko po to zeby ktos spojzal na zdjecie obiektywnie, i powiedzial mi co w zdjeciu jest nie tak, co jest fajnego z czym przesadzilam. Jesli chodzi o to zdjecie, to go wcale nie wyostrzalam, troszke "podkrecilam" oczka i chyba rozjasnilam, ale nie jestem pewna, wiem ze zdjecie odrazu zrobilo nawet na mnie wrazenie :)

Dziekuje bardzo za dotychczasowe komentarze, i zapraszam jeszcze ;)