Zobacz pełną wersję : Hmmm... :)
Wioletta
08-05-2008, 01:56
"...usmiechne sie, bo mama pstryka"
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Z szufladki, ale nie bardzo glebokiej, prosze o konstruktywna krytyke ;)
Megazordon
08-05-2008, 02:19
Szczerze mówiąc (pisząc), po zobaczeniu tego zdjęcia, będę mieć teraz problem z zaśnięciem O_o
Wioletta
08-05-2008, 02:25
Takie straszne? :-?
puchbeary
08-05-2008, 08:33
Tak znacząco odbiega od stereotypu portretu dziecięcego że w pierwszej chwili może zaskoczyć ale jak się przyjrzeć jeszcze raz to jest śmieszne i sympatyczne. Mnie sie podoba - za niesztampowość i za piękne oczyska pociechy.
Zdięcie zrobiło na mnie ogromne wrażenie... jest genialne, takie oryginalne... Podziwiam i zastanawiam się kiedy ja zaczne robić takie zdięcia... nie gniewaj się ale mnie delikatnie rozprasza kadr... wydaje mi się, że powinien obiąć całą główkę dziecka:mrgreen: (a tu jest troszkę jest przycięta z góry) Ale ogólnie RESPEKT:mrgreen: zaje...fajna jest ta kropla spływająca z bródki:p
hallucinogen
08-05-2008, 09:46
e tam. zdjecia dzieci powinny cieszyc a nie straszyc ;)
Dosyć długo zastanawiałem się nad tym zdjęciem i szczerze powiem, że mi jakoś osobiście nie podchodzi, ale to tylko moje zdanie, więc nie ma się co przejmować :)
Grzegorka
08-05-2008, 11:26
A ja już nie umiem być obiektywna. Uwielbiam Tośka za to, że jest właśnie taki śmiszny i pocieszny. :mrgreen:
No, to... przedobrzyłaś i to mocno.
Cud dziecię, a Ty zrobiłaś potworka, którym można straszyć małolaty /zachowuj się porządnie, bo zobacz co z ciebie wyrośnie/ ;)
Jako fota do rodzinnego albumu, może być, ale tylko do albumu.
Odpuść sobie zdjęcia dzieci, gdy spią lub źle wyglądają.
A jakby Tobie strzelić taka fotę ? ;)
Na nie, za obrobke.
Przeostrzone do granic mozliwosci i przekontrastowane, co powoduje mieszane uczucia, jednak bardziej w kierunku tych negatywnych w odbiorze.
Przeostrzone oczy i brak uśmiechu, mokra twarz z wiszącą pod brodą kropelką... czyli potwór wynurzył się z masy obrzydliwego śluzu, zobaczył swoją ofiarę (mnie), wytrzeszczył na nią oczy, oblizał ze smakiem i zaraz się rzuci wgryzając kły w szyję lub cokolwiek innego. Kadr jak z horroru.
Przepraszam za szczerość, nie mam zamiaru Cię urazić, ale takie właśnie wrażenie (emocje ?!) wywarło na mnie to zdjęcie.
Dziecko na pewno jest urocze, a Ty chciałaś je pokazać w zabawny sposób, ale... nie wyszło.
Zmieniam zdanie! Zdjęcie jest genialne!!!
Jak już przeczytałem swój poprzedni post, to zrozumiałem, że to zdjęcie wywołuje bardzo konkretne emocje, niesie jakąś historię (swoją wersję opisałem i to dość dokładnie) czyli ma znamiona dobrego zdjęcia. Do tego wywołuje skrajne emocje u różnych odbiorców, więc nikogo nie pozostawia obojętnym. A przecież O TO CHODZI !
I jeszcze jedna ważna rzecz - udało Ci się przedstawić śliczne dziecko w sposób gdy budzi ono grozę. A to już nie lada sztuka. Przyznam, że efekt powalający.
Archibald
08-05-2008, 13:00
...zdjęcie wywołuje bardzo konkretne emocje, niesie jakąś historię...
O właśnie ;-)
Kontrowersyjne - brawo! :-)
Wioletta
08-05-2008, 17:15
:) W sumie nie wiem co napisac :mrgreen:
Nie chcialam nikogo przestraszyc, ani zdenerwowac ;) chce tylko powiedziec i zapewnic ze mam tysiace zdjec moich dzieci, i nie wszystkie strasza :twisted: (mam nadzieje;) ) Nie wszytskie sa smieszne, no ale co prawda to prawda Toska zdjec jest zdecydowaniej wiecej smiesznych niz tych piiieeeekniuuutkich :)
Chce rowniez zapewnic wszytskich ze nie wstawiam zdjec moich dzieci na forum po to, zeby ktos sie w nich zakochal, tylko po to zeby ktos spojzal na zdjecie obiektywnie, i powiedzial mi co w zdjeciu jest nie tak, co jest fajnego z czym przesadzilam. Jesli chodzi o to zdjecie, to go wcale nie wyostrzalam, troszke "podkrecilam" oczka i chyba rozjasnilam, ale nie jestem pewna, wiem ze zdjecie odrazu zrobilo nawet na mnie wrazenie :)
Dziekuje bardzo za dotychczasowe komentarze, i zapraszam jeszcze ;)