Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] witam prosze o ocene
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img106.imageshack.us/img106/720/iii2af.jpg)
źródło (http://img126.imageshack.us/img126/2327/obraz7408fh.jpg)
prawdziwe morkskie oko a nie jak tamte w gurach
źródło (Usunieto - zdjecie za duze)
a to co powiecie na to
źródło (Usunieto - zdjecie za duze)
tak nprawde jestem nauczycielem języka polskiego i pisze prace za wynagrodzenie odpowiednie o kontakt prosze na gg 1413183
Jeżeli mam ocenić te zdjęcia, to są one na ocenę niedostateczną (mam jednak nadzieję, że po prostu złe zdjęcia ci się zaznaczyły - np. zamiast DSC 9989 pociągnąłeś DSC 9998, a 9998 miało akurat być do wyrzucenia).
pozdrawiam
TRenciak
13-04-2006, 19:10
qwerty....ależ ty dowciapny!
jedziesz po wszystkich i speca udajesz... a moze pokaż swoje.. a potem wystawiaj oceny "niedostateczne"...!
moim zdaniem kadry bardzo slabe..
ale podoba mi sie ekspresja na twarzy dziewczyny z #1
no i WB na #2
qwerty....ależ ty dowciapny!
dowciapny czy nie ale szczery ..
a zdjecia .. ciezko cokolwiek pozytywnego o nich powiedizec pozatym ze udalo sie autorowi znalezc przycisk wyzwalanai migawki
speca udajesz... a moze pokaż swoje..
tez mnie czasem wqrza ale zapeniam cie ze zdjecia robi calkiem przyzwoite :)
nie ma to jak zacząć dzień od komplementu - dziękuję
pozdrawiam
Witam serdecznie - do rzeczy:
Podoba mi się pomysł na zdjęcie nr 1. Szkoda, że jest fatalnie doświetlone, ale technikę zawsze można poprawić - z pomysłami na kadr już nie jest tak łatwo.
Poza tym sugerowałbym bardziej zdecydowane przycięcie z prawej - schowałbym całe ucho dziewczynki...
Drugie zdjęcie niestety fatalne: chaos w kadrze, za duże lub za małe ucięcie głowy [po co?], totalne przepalenie z prawej. Te i jeszcze parę innych błędów można wybaczyć, jeśli zdjęcie jest sytuacyjne, popełnione dla uchwycenia chwili - w tym pobrazku ojęcia nie mam co autor chciał przekazać.
dzieki za te komentarze ja wiem ze nic szczegulnego one niesą ale i tak dalej se bede takie robił
ja wiem ze nic szczegulnego one niesą ale i tak dalej se bede takie robił
polecilbym zakup slownika poprawnej polszczyzny polaczonego z ortograficznym :)
a co do robienia zdjec .. dziwne nastawienie .. myslalem ze chodzi o to by robic coraz lepsze zdjecia a nie wciaz kiepskie w dodatku z tego swiadomoscia .. ale ..kazdemu co kto lubi :)
ciezko ni zgodzic sie z przedmowcami...niestety
dobra rada: pracuj nad warszatatem. chyba, ze rzeczywiscie len z ciebie do kwadratu i chcesz zatrzymac sie na prezentowanym poziomie. przemysl to, bo sadzac po zdjeciu nr 1 koncepcje masz :cool:
Mam wrażenie, że miły Pan robi sobie z nas jaja... żeby było po wielkanocnemu...
Ostatnie zdjęcie wprost wyśmienite, uwielbiam zdjecia psich odbytów! Mają tyle do przekazania i bezpośrednio do mnie trafiają. :?
No i bardzo chętnie skorzystam z Pana usług polonistycznych. Sądząc po treści Pana postu, pisze Pan wyśmienite prace!
pzdr.
Mała
żadne jaja z was nie robie ja robie takie fotografie nie robie tak jak większość ładnych portretów ale takie jak widać zeby było popatrzeć na co i pośmiać sie chyba mozna i jescze raz muwie ze nie robie se jaj
tak nprawde jestem nauczycielem języka polskiego i pisze prace za wynagrodzenie odpowiednie
Ciekawi mnie ile do nich dopłacasz
mareks007
17-04-2006, 12:06
jedynka bardzo mi się podoba, tylko, że odbiega zdecydowanie od pozostałych Twoich zdjęć
Valdek_Tychy
17-04-2006, 14:01
Moja propozycja - przerzuć się na pisanie prac np. z geometrii nie trzeba tyle pisać w trudnym języku polskim
dość mam pisania prac mam mase zleceń a prace pisze w wordzie ale nie opracach tu muwimy tyko o fotografi jak te moje to sie nazywa fotografia wrzucić jescze jakies foty
Valdek_Tychy
17-04-2006, 23:05
wrzucić jescze jakies foty
:shock: nie :shock:
dlaczego
a własnie waldek na przekur tobie zamieszcze chyba od tego to forum jest
Dwa zdjecia w za duzym formacie zostaly usuniete.
wynagrodzenie odpowiednie o kontakt prosze na gg 1413183
przeslac namiar do kuratorium? :D
nieboje sie kuratorium ojciec w sejmie siedzi także nic mi nie zrobią
1- troszke wiecej swiatla na tym zdjeciu bym widzial, te otwarte usta dziwnie wyglądają i nie wiem jak odebrac chrakter fotki, ale to moze ja nie umiem hehe :)
2- za duzo policzka, ale jezeli ta ma zostac to poprostu chcialbym wiedziec co ten pan robi, oczywiscie zeby widac to bylo na zdjeciu.
siał owies ten pan ,znaczy przygladał sie w tej chwili czemus tam
lubie takie fora sa naprawde dobre i coś mozna sie nauczyć
ksk - przestan trollowac we wlasnym watku. jak tak dalej pojdzie bedize sie nadawal jedynie do usuniecia
wez niestrasz mistrzu i sie do roboty wez a nie piszesz farmazony mi tu sam sie usuń jak ci sie niepodoba to niezagladaj do tego wątku
meliszipak
18-04-2006, 13:46
Moja ocena zdjęć 1/5
Obrzydliwa ignorancja i indolencja intelektualna autora.
pozdrawiam serdecznie.
ja rozumiem, że mogą być słabsze zjęcia, bo ktoś się jeszcze uczy.
Ale jeśli zdjęcia nie trzymają odpowiedniego poziomu to dobrze by było gdyby choć ich autor prezentował jakiś poziom. W internecie to każdy może sobie napisać, że ma ojca prezydenta i doktorat z kosmonautyki. Ale lepszych zdjęć przez to się nie robi. I ocen od forumowiczów się lepszych nie dostanie.
Masz zamiar się czegoś nauczyć, czy tylko chcesz jaja sobie robić? Wielkanoc minęła. Chyba znam odpowiedź na moje pytanie (widziałem usuniete przez admina zdjęcia)
ok zartowałem z ojcem politykiem ja tak naprawde sierota jestem a dostep do intrenetu mam z domu dziecka tyko cicho i skonczcie dyskusje
Proponuję zakończyć ten wątek, ponieważ do niczego dobrego już nas nie doproadzi.
Pozdrawiam
własnie i tak zrubmy bo nie prowadzi on do nieczego
tez pozdrawiam
wybacz ale komplenta ignorancja i chamstwo wobec uzytkownikow nie pozostawia innej opcji jak tylko rozdanie punktow. watek zamykam.