PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Madzia

Festyk
02-05-2008, 11:20
Przedstawiam póki co jedno zdjęcie.Wszelkie komentarze mile widziane:

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Josef K.
03-05-2008, 11:13
Podoba mi sie to zdjecie pomimo, ze nie preferuje centralnych kadrow. Ponadto troche raza mnie wlosy na czole modelki. Tyle narzekania ;). Tak czy owak dla mnie to zdjecie ma cos w sobie.
Pozdrawiam

Festyk
03-05-2008, 11:40
W końcu ktoś skomentował.Dziękuję bardzo.Dodam jeszcze dwa zdjęcia;)

2.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/05/1524653-1.jpg
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new2/1524653.jpg)

3.

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Z góry dzięki za jakiekolwiek posty;)

yoshimitsu
03-05-2008, 12:34
świetne, bardzo mi się podobają, chyba dziś wyciągnę żonę na łąki ;)

malibu
03-05-2008, 13:33
kilka uwag odemnie :)
nr 1 fajne ale chyba bym je przekadrował , żeby zniwelować "ciężkość" ubioru - trochę ciasniej i było by lepiej na plus konwersja do bw
nr 2 bardzo fajne , ale niezadbałeś o czystość kadru leży jakiś plecak czy coś takiego , można byłoby spróbować jeszcze trochę z niższej perspektywy - ogólnie na plus
nr 3 wszystko fajne oprócz kurtki :)

ogólnie fotki przyjemne ale mogły być lepsze

Festyk
03-05-2008, 13:57
Wiem,że mogłyby być lepsze.Zapomniałem dodać,że to były spontaniczne zdjęcia,nie żadna sesja zdjęciowa z blendami i pomocnikami;) Do tego koleżanka wybitnie nie lubi jak się jej robi zdjęcia,więc warunki do zdjęć miałem nienajlepsze;) Ogólnie jak na pierwsze zdjęcia ,,plenerowe" w tym roku jestem zadowolony:)

Pozdrawiam.

Anion
03-05-2008, 19:31
.......Do tego koleżanka wybitnie nie lubi jak się jej robi zdjęcia,więc warunki do zdjęć miałem nienajlepsze;) ...

no nie wygląda na zawstydzoną :) jak w maju ubrała się tak ciepło tylko pod kolor majówek znaczy się czuje klimat :):):)
a z drugiej strony, jak nie lubi bliskości fotografa to może dokup jakis konkretny tele :):)

PS. zdjonak całkiem całkiem...i pokaż ten wątek dziewczynie, może przestanie się wstydzić :):)

DADI
03-05-2008, 19:40
Zdjęcia bardzo mi się podobają ze wskazaniem na 2. Powinieneś oswajać koleżankę z aparatem :-) czyli częściej zabierać ją na majówkę i robić zdjęcia. A jak zdjęcia się jej spodobają to sama będzie chciała abyś ją fotografował. Życzę dużo cierpliwości i wytrwałości.

Zbigniew
03-05-2008, 20:15
2 i 3 o klasę lepsze niż jedynka. Bardzo fajne.

Festyk
03-05-2008, 20:29
no nie wygląda na zawstydzoną :) jak w maju ubrała się tak ciepło tylko pod kolor majówek znaczy się czuje klimat :):):)
a z drugiej strony, jak nie lubi bliskości fotografa to może dokup jakis konkretny tele :):)

PS. zdjonak całkiem całkiem...i pokaż ten wątek dziewczynie, może przestanie się wstydzić :):)
Naprawdę zawsze jak celuję w nią obiektywem to się chowa i zasłania. Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę,ale robiłem te portrety teleobiektywem:D.Dopiero przy 200mm byłem na tyle daleko,że mnie nie zauważała:) Zamieściłem te zdjęcia również na CB(tyle,że wcześniej).Opinie były podobne i pokazałem jej co o niej piszą;) Chyba trochę się przekonała:P

Zdjęcia bardzo mi się podobają ze wskazaniem na 2. Powinieneś oswajać koleżankę z aparatem :-) czyli częściej zabierać ją na majówkę i robić zdjęcia. A jak zdjęcia się jej spodobają to sama będzie chciała abyś ją fotografował. Życzę dużo cierpliwości i wytrwałości.
Problem w tym,że jej się średnio te zdjęcia podobają:) Jednak mam nadzieję,że następnym razem będzie lepiej.

2 i 3 o klasę lepsze niż jedynka. Bardzo fajne.
Dziękuję:)

loki_p
04-05-2008, 05:51
Dwójeczka bardzo przyjemna, taka radosna. Pozostałe to raczej takie sobie. BW kompletnie mi nie podchodzi.

turbo
04-05-2008, 08:11
Trójka strasznie sympatyczna. Od razu się gęba śmieje.