Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Martynka...
Madziulek
30-04-2008, 10:35
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
;-)
1.
2.
3.i troche inaczej..:)
podoba sie :)
tylko (ale to moze byc wina mojego monitorka)
mam wrazenie ze na wszystkich (oprocz 2a) buzia z prawej strony jakby troche za jasna
i na 1a ramie podobnie
Madziulek
30-04-2008, 10:57
sote, bardzo możliwe że widzisz dobrze a to wina obróbki na moim monitorze lub światła ;-)
nie wypowiem się konkretnie bo ja nie mam za jasno :)
chodzi mi tylko o jasnosc najjasniejszych miejsc ;)
reszta jest moim zdaniem OK
U mnie wszystko jest ok, w światłach wyraźnie jest walor barwny, więc to raczej monitor sote uwala światła.
Zdjęcia przyjemne w odbiorze, szczególnie te ciaśniejsze portrety, podoba mi się również wiosenna kolorystyka tych bawialnianych.
Nie podoba mi się jedynie sposób prezentacji ostatniego setu - odmienne rytmy wywołują dysonans, te zdjęcia zestawione tak blisko źle się ze sobą komponują.
W przypadku pierwszych dwóch setów pomysł prezentacji jest fajny (z odejściem-ciasno, ciasno-z odejściem), i chyba warto by było mocniej tą opozycję podkreślić (kadrować jeszcze ciaśniej i odejść jeszcze dalej)
Ostatnie w trojce przez ta noge nie. Pozostale spoko. Ale... fatalna obrobka rogowek oczu. Widac na malch zdjeciach, na wiekszych bedzie padaczka...Polecam Ci zaznaczac obszar nie tylko bialy ale z jakis jeden piksel rozowego i koniecznie dojedz do kacikow oczu. Jak to potem rozjasnisz i zdejmiesz nasycenie to i tak bedzie bardziej naturalnie niz tak. Pierwsze najlepsze.
Madziulek
30-04-2008, 11:20
Czornyj, dzięki za cenne uwagi ;-)
MikeP,
na powiększeniu nie widzę żadnej padaczki ;-)
nie na wszystkich zdjęciach oczy były ruszane..
może coś po wyostrzaniu na małym obrazku się uwydatniło, nie wiem
Edit : pomieszało mi się ;-)
U mnie wszystko jest ok, w światłach wyraźnie jest walor barwny, więc to raczej monitor sote uwala światła.
nie mowie ze tam nie widze koloru ;)
mialem na mysli to, ze jest tam troche za jasno :mrgreen:
MikeP,
na powiększeniu nie widzę żadnej padaczki ;-)
nie na wszystkich zdjęciach oczy były ruszane..
może coś po wyostrzaniu na małym obrazku się uwydatniło, nie wiem
Nie no nie jest jakos okropnie czy cos. Ale ide o dyche ze na tych zblizeniach byly troche ruszane? Przynajmnie tak to wyglada. W kacikach widac taki nienaturalizm, ale co zrobic... oko jest skomplikowane generalnie :)
Pozdrawiam
Madziulek
30-04-2008, 12:45
Nie no nie jest jakos okropnie czy cos. Ale ide o dyche ze na tych zblizeniach byly troche ruszane? Przynajmnie tak to wyglada. W kacikach widac taki nienaturalizm, ale co zrobic... oko jest skomplikowane generalnie :)
Pozdrawiam
to jesteś mi winny dychę :)
tęczówki były ruszane na 1 zdjęciu po prawej i na 2 po lewej tu dodatkowo były wyostrzane.
Poza tym nic nie było ruszane, tym bardziej w kącikach ;-)
to jesteś mi winny dychę :)
tęczówki były ruszane na 1 zdjęciu po prawej i na 2 po lewej tu dodatkowo były wyostrzane.
Poza tym nic nie było ruszane, tym bardziej w kącikach ;-)
Jak jestem jak przeciez napisalem ze na zblizeniach byly ruszane? heheh na pierwszym po prawej jest nawet nierowny brzeg pomiedzy teczowka i rogowka... nie ma czlowieka ktory ma takie cos...
Madziulek
30-04-2008, 13:06
Jak jestem jak przeciez napisalem ze na zblizeniach byly ruszane? heheh na pierwszym po prawej jest nawet nierowny brzeg pomiedzy teczowka i rogowka... nie ma czlowieka ktory ma takie cos...
rogówką ?;-)
tak, nie dopracowałam tego oka na tym zdjęciu, tu się zgodzę
były ruszane ale nie tak jak pisałeś...
...Polecam Ci zaznaczac obszar nie tylko bialy ale z jakis jeden piksel rozowego i koniecznie dojedz do kacikow oczu. Jak to potem rozjasnisz i zdejmiesz nasycenie to i tak bedzie bardziej naturalnie niz tak. Pierwsze najlepsze.
nie wspomnę już o kącikach ;-)
Juz sie nie bede czepiac. :) Nie ruszane wygladajace jak ruszane tez nie jest ok i trzeba ruszyc hehhe. :)
Zdjecia sa ok, z jakims pomyslem przynajmniej co najwazniejsze.
Pozdrawiam
MikeP