PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Troyes - Francja

Motorniczy
19-04-2008, 23:26
Może troszkę i ja coś pokażę . Zdjęcia robione we Francji a dokładniej w Troyes kilka lat temu na materiałach negatywowych przeterminowanych z użyciem filtrów Cokin na niektórych ujęciach - w tym wypadku tylko na jednym . Stare dobre czasy "analogowej" zabawy w barwy i kontrasty na "błonce" :). Forma zdjęć w miniaturze max 10x15cm . Pozdro

EDIT.

art44
19-04-2008, 23:34
Witam, ciekawie się zapowiadają Twoje zdjęcia - ale za malutkie dałeś. Wybierz 800 x 600. Art

Motorniczy
19-04-2008, 23:44
Witam, ciekawie się zapowiadają Twoje zdjęcia - ale za malutkie dałeś. Wybierz 800 x 600. Art

Tak z góry przepraszam , że rozdzielczość jest za mała tych fotografii ale nie siedzę aktualnie na moim kompie , ponieważ na dniach odbieram kartę grafiki i się popsuło się no :P

Ambrosious
20-04-2008, 00:11
Z pewnością nie wszyscy na tym forum podzielą mój pogląd, że reportażem nie jest każde zdjęcie zrobione poza domem, studiem.
Więcej - być może - osób gotowych było by się zgodzić, że dla amatorów określonych branż, tematów istnieją specjalne kategorie..... Prezentacja właśnie tam - wyjdzie autorowi prawdopodobnie na dobre.

downunder
20-04-2008, 00:19
Dałbym sobie spokój z tymi cyfrowymi pseudo ramkami. ;)

Motorniczy
20-04-2008, 00:23
Dałbym sobie spokój z tymi cyfrowymi pseudo ramkami. ;)

W żadnym wypadku nie jest to cyfrowa ramka . Wykonałem ją samodzielnie .

Motorniczy
20-04-2008, 00:25
Z pewnością nie wszyscy na tym forum podzielą mój pogląd, że reportażem nie jest każde zdjęcie zrobione poza domem, studiem.
Więcej - być może - osób gotowych było by się zgodzić, że dla amatorów określonych branż, tematów istnieją specjalne kategorie..... Prezentacja właśnie tam - wyjdzie autorowi prawdopodobnie na dobre.

Są to zaledwie 3 zdjęcia z serii kilkunastu opowiadające pewne wydarzenie i stanowią ciąg narracyjny .

Ambrosious
20-04-2008, 11:12
No to pokaż całość. Napisałeś o filtrach o analogu ale nigdzie nie zaznaczyłeś nawet, że to jest fragment cyklu.... Szczególnie gdy są takie małe - nie ma obawy,że coś się nie zmieści...

Motorniczy
20-04-2008, 16:14
No to pokaż całość. Napisałeś o filtrach o analogu ale nigdzie nie zaznaczyłeś nawet, że to jest fragment cyklu.... Szczególnie gdy są takie małe - nie ma obawy,że coś się nie zmieści...

Na temat formatu napisałem na samym początku , że mniej więcej 10x15 to format tych zdjęć w rzeczywistości bo to są miniatury i takie pozostaną bo taka jest ich forma.Odnośnie całego cyklu to gdy będzie strona www to będą i zdjęcia . Pozdro

mOSAd
21-04-2008, 01:24
Zapowiada się świetnie.

Marty
22-04-2008, 10:42
Smakowite, przemyślane i ładnie obrobione.
Poproszę o więcej i większe :)
pozdrawiam

Motorniczy
25-04-2008, 13:29
Dziękuję za miłe komentarze i pozdrawiam:)